12.08.2020 19:40:07 #1
Zell am See Kaprun je turistická destinace mezi lyžaři notoricky známá.
Co tam objevíte, když se do ní vydáte na jaře či v létě?
Odkaz
na článek
15.04.2021 17:11:14 #2
Parádní článek. Dovolím si doplnit pár zkušeností. Při návštěvě Rakouska doporučuji zjistit jaké možnosti slev lze využít. V oblasti Kaprunu platí Zell am See Kaprun Sommer Card. Pokud chcete využít možnosti celého Salzburgu tak je k dispozici Salzburgerland Card. Na obě karty je možný vstup zdarma do uvedené soutěsky Sigmund Thun Gorge. Poblíž vstupu je i menší parkoviště. Tuto soutěsku doporučuji, protože asi z těch všech co jsem navštívil, se mi asi nejvíce líbila. Když touto soutěskou projdete a nebo nemusíte na konci se nachází jezero Klammsee. Ideální na procházku. Není velké a dá se v klidu obejít. Po cestě je i možnost se občerstvit zmrzlinou či jinými pochutinami. Níže přikládám foto
15.04.2021 17:18:28 #3
V kaprunu je možnost i návštěvy muzea veteránů viz video zde: https://www.youtube.com/watch?… I zde do muzea je tedy na kartu Salzburgerland card zdarma. Je zde jak vnitřní muzeum tak i venkovní. Ve vnitřní části je obrovské množství aut a motocykly. najdete zde nejen starou Škodu Octavii, Pragovku, ale třeba i Velorex :D Ve venkovní části jsou Lokomotivy, ale i kabinkové lanovky. Opět doporučuji k návštěvě. Jinak toto muzeum v menši velikosti najdete na konci překrásné silnice na Grossglockner. V případě opět salzburské karty je na tuto silnici po dobu 24 hodin zdarma. bohužel si musíte na tuto kartu vybrat zda 24 hodiny v Salzburgu a nebo na Grossglockneru
15.04.2021 17:25:55 #4
Co se týká jezera Zell am See tak jen upozorním, že v letním období je zde velký problém zaparkovat. My jsme navštívili část Strandbad Thumersbach kde nejen že se vykoupete v jezeru ale je zde i venkovní bazén, převlékárny. Budu se opakovat i zde je vstup na kartu Salzburska zdarma. Dalé jak již bylo uvedeno, je zde hojně využíván okruh cyklisty. Výhleda v létě od jezera na zasněžené hory kaprunu jsou nádherné
15.04.2021 17:35:19 #5
A poslední můj tip pro okolí Kaprunu je trošku vzdálen a já jsem s rodinou využil cesty vlakem do Mitersillu, kde se nachází muzeum Hohe Tauren. To je asi největší pecka návštěvy Kaprunu. 360 stupňové kino je asi top. Dále zde můžete shlédnout i 3D kino a průlety mraky nad Alpami. Je zde i kousek ledovce kterého se můžete dotknout a mnoho dalších zajímavostí a poučných věcí. Přeci jenom je to již s odstupem času, takže jsem to velmi zkrátil. jinak asi by se o tom dalo psát mnoho a mnoho věcí. ještě bych chtěl poznamenat, že k tomuto muzeu je i parčík s jezírkem kde načerpáte další a další poučné informace a pokud už to děti bavit nebude je zde i dětské hřiště s prolejzačky.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.