19.09.2021 14:59:37 #1081
Nieco sa deje. Toto sa momentalne objavilo v mainstreame.
V mojom okoli viac pripadov myo,specialitkou je pani co dala za 30 eur/odmena ak niekoho doneses na „vakcinu“/ zapichnut slobodou vnuka. Vraj by uz tych tridsat eur chcela vratit a nech jej vratia 17 rocneho vnuka.
To je panecku doba.
caute Harry
19.09.2021 15:08:49 #1082
>> #1076, Harry, 19. 09. 2021 14:19:35
Ahoj, ještě než mně teda definitivně hrábne…. U mě je problém ten, že na ivermectin nemůžu mít svůj názor. Musím se řídit doporučeným postupem a cokoli dalšího je nefér vůči pacientovi, protože data už jsou. A ta data nepokládají ivermectin za indikovaný, tj. doporučený, k léčbě covidu. V současné době. To se může samozřejmě v čase měnit. Medicína není dobrodružství, ale poměrně exaktní věda. Pokud někteří, včetně lékařů, z ní to dobrodružství dělají, je to eticky špatně. Ještě bych pochopil podání ivermectinu jako experimentálního léku na počátku covidu, za podmínek přísného sledování, ale ta doba je už pryč. Nelze podat někomu lék a když mám pocit, že zabral, tak ho v televizi doporučovat. To je naprosto zcestný postup. Nepochybuji o tom, že lékaři, kteří to takto prezentují, velmi dobře ví, že by s tím na odborném kongresu neobstáli. Proto s tím jdou do televize, ne na kongres. Lék musí být testován nejprve v mnoha studiích, nemá smysl se rozepisovat o podrobnostech, ale prakticky vždy to jsou stovky či tisíce pacientů, zkřížených s placebovou skupinou, optimálně ve dvojitě slepé studii, kdy ani pacient, ani lékař neví, zda pacient dostal placebo či účinnou látku. Studie samozřejmě někdo musí platit, zpravidla firma vyvíjející lék (ale nemysli si, že je to uplacené), u ivermektinu to může být akademická studie hrazená granty, i to je častý způsob financování. Nebál bych se toho, že by o takovou studii nebyl zájem – publikování je podstata práce i následného hodnocení akademických pracovníků. Takže v jedné větě – kdybych léčil pacienty s covidem, podával bych jen ty léky, které jsou uvedeny v doporučených postupech, případně ty, u kterých je prokázán účinek v dostatečně robustních studiích z poslední doby (tj. publikovaných až po nejnovějších doporučených postupech). Jinak Ti hlavně přeju, abys to nedostal a vůbec, aby to už co nejdřív zmizelo. V zimě chceme jet na Corviglii, nicméně léta a kilogramy přibývají, zatímco vazy v koleně ubývají. Snad to ještě klapne. Měj se dobře.
19.09.2021 15:21:09 #1083
>> #1081, Harry, 19. 09. 2021 14:59:37
Asi poslední komentář ke covidu. Co jsem četl, je po vakcíně Comirnaty Pfizer u mladých mužů cca 3× vyšší riziko zánětu srdečního svalu, než v běžné populaci, při prodělání covidu je toto riziko cca 10× vyšší. Mám dva kluky, 17 let, po několikaměsíčním zvažování jsme je nechali očkovat, bez následků. Ale zaťato jsme s manželkou měli. Určitě bych k očkování v kategorii 12–18 let nikoho nepřemlouval.
19.09.2021 15:35:33 #1084
>> #1082, alpič, 19. 09. 2021 15:08:49
Rozumiem Tvojim limitom a pohnutkam.To je dan za odbornost.
A vies co,len tak z pasie som si vymenil v Tvojom poste slovo ivermectin za slovo comirnaty pfizer.
Clovece,zaujimavo mi to vyznelo…
Este raz dakujem za cas.
A neboj,veziva sa daju pomerne uspesne nahradzovat svalstvom v okolitych partiach, nestracaj uz s nami cas a zamakaj na nich.3Icko pomoze.:}
caute Harry
19.09.2021 15:58:46 #1085
>> #1082, alpič, 19. 09. 2021 15:08:49
nicméně léta a kilogramy přibývají, zatímco vazy v koleně ubývají
Máš náladu na trochu jiné téma? Uź roky mě zajímá a nemám moc příležitostí ho probrat s insiderem. Mezi doktory je relativně hodně lidí se zpustošenou životosprávou (kuřáci, kofejňáci, nadváha až obezita, docela alkohol…) Přitom se jedná o inteligentní lidi, kteří mají informace z první ruky co riskují. Čekal bych speciálně mezi lékaři, že budou dbát na životosprávu spíš výjimečně. Vypadá to ale spíš na běžné chování v rámci celé populace. Řešíte to někdy s kolegy?
19.09.2021 16:33:38 #1086
>> #1085, Martin47, 19. 09. 2021 15:58:46
U nás na oddělení z lékařů nekouří prakticky nikdo. Alkoholik asi
také nikdo není , ale
abstinent asi také ne, alespoň ne mezi námi staršími. Káva není problém,
pijeme jí po litrech. Váha problém je, všichni jsme přibrali po dětech, ti
rozvedení pak zase následně dost zhubli a jsou v pohodě. Dnes ze starších
ženatých je vysloveně hubený jen jeden, který leze po horách vč. ledu,
jezdí MTB a freeride. Kde já chodím, tam on jezdí na MTB. Kde chodí on, tam
já se raději jen dívám. Problematická je noční práce, kdy nemůžeš
dělat o hladu, alespoň ne rukama, a z ní vyplývající rozbitý spánkový
režim. Kdybych nemusel dělat v noci a o víkendech, cítil bych se
o 20 let mladší. A pak samozřejmě pohodlnost a nekázeň – taky si
raději večer sednu s manželkou na terase se skleničkou vína, než abych
běhal 10km jako ve třiceti. S kolegy o tom mluvíme, bohužel hlavně pouze
mluvíme. Na cvičení se mně osvědčil eliptický trenažér, dobré na
kolena, člověk může zavřít oči, chytí se madel a může šlapat, jak
dlouho chce.
19.09.2021 16:49:19 #1087
>> #1086, alpič, 19. 09. 2021 16:33:38
Dík, z toho co píšeš bych na první dobrou viděl, že práce odebírá většině tolik energie, že na pravidelné doladění životosprávy se jí nedostává, pokud nejsi „zažranej“ do sportu. Ještě jedno by mě zajímalo. Cítíš z práce větší úbytek psychických nebo fyzických sil?
19.09.2021 17:06:10 #1088
>> #1087, Martin47, 19. 09. 2021 16:49:19
Trefils to na první dobrou. Jako větší problém bych viděl úbytek psychických sil, člověk ho spíše vnímá jako únavu a horší soustředění, které nastane dříve, než kdysi. Nicméně během dovolené regenerace ještě funguje.
19.09.2021 18:49:14 #1089
Mňa by zaujímalo, ktorý z doporučených postupov vo svete(na liečbu covidu) je ten správny? Nakoľko je ich viacero a napriek tomu, že sú v zmysle EBM/EBP a podporené rôznymi RCT, tak sú niekedy v rozpore v čiastkových doporučeniach(pár som ich prelúskal v minulosti). Nejedná sa mi teraz o konkrétny detail, to nemá zmysel pitvať či Ivermectin, kedy presne HFNC/CPAP/BIPAP a podobne. Ako konkrétny lekár určí ten objektívne najlepší, niekto mu to nakáže alebo sa rozhodne podľa seba?
A kto z odboru mi tiež uspokojivo vysvetlí ten plošný odpor naprieč štátmi a autoritami voči uznávaniu protilátok po prekonaní, keďže tým forsírovaným očkovaním chceme dosiahnuť práve tie? Vyvstáva mi otázka „Cui bono?“…
19.09.2021 22:06:28 #1090
>> #1089, IIIvan, 19. 09. 2021 18:49:14
Caues dovolenkar.
Cui bono?
Mozno sa to pomerne rychlo dozvieme.
Australia zrusila žabožrútom kontrakt za 90 mld euro na ponorky,dali to anglanom a USA, to vyzera na odpiskanie NATA.
Takze niekto mozno prestane drzat hubu a krok o tom netopierovi.V hre je 250000 pracovnych miest.
Mozno si aj v humne u mna zalyzujeme.:} /len srandujem/.
caute Harry
19.09.2021 22:11:12 #1091
Já přidám své nejnovější poznatky, jak se léčí možný covid. Minulý týden v úterý jsem začal cítit, že nějak nejsem ve své kůži. Klasická léčba paralenem nezabrala, ve středu mi bylo ještě hůř. Do práce jsem chodil zrovna na odpolední, tzn. kluk u mašiny a já sám v kanceláří, takže nebylo koho nakazit. Ve čtvrtek od rána jsem věděl, že už to nedám, tak jsem zůstal doma.
Má doktorka ve čtvrtek ordinuje až odpoledne, tak volám, zda mohu přijít. Kupodivu dovoláno napoprvé, přes sestru jsem se dostal až k paní doktorce. Tak jí povídám – bolí mne v krku, kašlu suchý kašel, bolí celé tělo, teplotu nemám. Doktorka – hmm, tak já vás první pošlu na PCR test, kam to chcete? Já – no někam kde neodebírají z nosu. Doktorka – no to dělají všude! Já – tak to nikam nejdu. Vysvětlím: Jako malý chlapec jsem prodělal zánět dutin a v nemocnici mi zavedli dráty do nosu a já musel smrkat a smrkat a smrkat… Bolelo to strašně a já z toho mám zážitek na celý život. Když v televizi vidím, jak se testuje tou dlouhou špejlí z nosu, musím se otáčet nebo přepínat. Vyprávění známých, co vše na PCR testování zažili tomu taky nepřidává. Zhodnocením situace, kdy výsledek testu bych se stejně dozvěděl až po pátečních ordinačních hodinách, tzn. stejně bych se do ordinace dostal nejdřív v pondělí, jsem zahájil léčbu stoptussinem. No v sobotu bylo ještě hůř a já váhal mezi návštěvou pohotovosti a objednáním na nedělní PCR. Příbuzná zdravotnice navrhovala pohotovost, „ale hlavně jim neříkej že kašleš“. Nakonec jsem si říkal, že v životě člověk musí přijmout výzvy a na PCR test se objednal. Zase kdybych měl ten covid, na půl roku „bezinfekčnost“ zaručena… V neděli se mi poštěstila velice šikovná zdravotnice, testování proběhlo naprosto bezbolestně. V pondělí dorazil výsledek – negativní. Volám celý nedočkavý paní doktorce a to se mi po téměř hodině konečně podařilo. Neochotnou sestru jsem ukecal, že jako můžu přijít a já se tedy dostavil. Paní doktorka mne prohlédla, pohmatala, furt se starala o neschopenku (kterou jsem nechtěl) a nakonec vyřkla léčbu: Kupte si stoptussin! Nikdy v životě jsem lékařům nekecal do jejich práce, ale tentokrát jsem se ozval. Sestra mi tedy provedla CRP test na zánět, něco tam vyšlo a tak jsem byl hoden nafasovat antibiotika na angínu. Postupně se mé tělo vzpamatovává, ještě mám dobrat dvě pilule.
Všude se člověk dočte, že angína se nemá přecházet a když mám příznaky, mám jít hned k lékaři. Jenže pokud vám ty příznaky vyjdou takhle před víkendem, tak než absolvujete test, výsledky, víkend, dostanete se do ordinace pátý den. Stejně tak covid se nejúčinněji léčí hned v zárodku.Jako chápu, že se personál ordinací bojí a není dobré, aby pacienti s covidem tam třepali bacily. Fakt na trhu mezi těmi čínskými švindltesty není spolehlivý antigenní test pro lékaře, který dokáže pacienta s příznaky odhalit?
20.09.2021 02:21:55 #1092
>> #1091, MichalW, 19. 09. 2021 22:11:12
Nějak jsme přijali jako samozřejmost, že ať ti je co ti je:
- nejdřív ze všeho test na C19
- jediným řešením té choroby je očkování
Vůbec nám při tom už není divné, že se nemluví o různých způsobech léčení nebo alespoň zmírnění nemoci??? Pokud se objeví nějaká doporučení, jsou pouze neoficiální a vždy co nejdříve oficielně označená za nefunkční!
Přitom různých osvědčených „babských“ rad které fungují vedle
ivermektinu a pod je v oběhu víc a mají velkou logiku a nulová rizika.
Třeba to co nazýváme kloktací vývar…
20.09.2021 09:28:02 #1093
>> #1074, Martin47, 19. 09. 2021 09:45:10
Zajímavé postřehy,především citace zdrojů.Ve podobném duchu se již vyjádřilo i několik tuzemských doktorů.A zcela očekáváná reakce Alpiče. (editováno)
20.09.2021 09:56:25 #1094
>> #1093, kubaNGC, 20. 09. 2021 09:28:02
Kubo,kubo.
Maj uctu k slusnemu oponentovi,oprav to prosimta.
caute Harry
P.S. Kubo,pozri aj ostatne jeho videa,stoja za to.
20.09.2021 09:58:32 #1095
>> #1092, honza4, 20. 09. 2021 02:21:55
Přitom různých osvědčených „babských“ rad které fungují vedle ivermektinu a pod je v oběhu víc a mají velkou logiku a nulová rizika. Třeba to co nazýváme kloktací vývar…
Logiku pri zavadzani zosnurovania spolocnosti cez zdravotnictvo nehladaj.
A bylinky si natrhaj kym ich nezakazu…
caute Harry
20.09.2021 11:20:19 #1096
>> #1094, Harry, 20. 09. 2021 09:56:25
Děkuji za upozornění,prostý překlep.
20.09.2021 11:29:20 #1097
>> #1078, Martin47, 19. 09. 2021 14:46:17
Ahoj Martine, přes víkend jsem kromě diskuze na snow.cz jezdil do práce, když mě volali telefonem, takže jsem byl např. dvě noci v práci, což není omluva. Víš, u toho videa je problém v tom, že vidím exaltovaného týpka, který si vybírá informace, aby z nich dělal senzaci. Nemohu rozebírat větu po větě, bylo by to na dlouho, některé věty navíc nemohu hodnotit, protože nepracuji na JIP, neléčím Covid a proto nečtu k němu nové studie, každopádně jeho projev mě natolik znechutil, že jsem jeho video prostě vypnul. Zato pracuji v nemocnici poměrně dlouho, abych věděl, jak to chodí. Jestli chceš, můžeme se o tom bavit třeba o víkendu telefonem, ale není to pro diskuzi na snow.cz v kratším písemném formátu. Přestav si, že by někdo na videu říkal: „Tak postavili novou lanovku. A přestavte si, že má sloup uprostřed sjezdovky. UPROSTŘED !!!!. Asi je třeba, aby se zabil lyžař. Zabil lyžař !!!. Aby se zabila matka s dítětem !!!! S nevinným dítětem !!!!. Koho to asi napadlo ?. Asi chtějí, aby lidi přestali lyžovat !!! Určitě to chtějí ! ONI to tak prostě chtějí !!!“ Vydržel bys to poslouchat více, jak 5 minut ? Já ne.
20.09.2021 11:30:43 #1098
>> #1096, kubaNGC, 20. 09. 2021 11:20:19
To mě skoro mrzí, že to byl překlep. Proto jsem si zvolil tak blbej nick, aby to k tomu svádělo a zdánlivě to vypadalo nevinně.
20.09.2021 11:46:57 #1099
>> #1096, kubaNGC, 20. 09. 2021 11:20:19
>> #1098, alpič, 20. 09. 2021 11:30:43
Tak to ma byt,soudruzi.
Jeden z cielov je aj rozdelit spolocnost.Treba byt nad vecou,lebo posrat si to mozme zas a zas len sami.
Historia prekypuje varovaniami.
Pekny den.
caute Harry
20.09.2021 11:51:52 #1100
>> #1097, alpič, 20. 09. 2021 11:29:20
Aj sa Ta bojim oslovit.
Tento typek nevystupuje exaltovane, ma pomerne slusne vzdelanie v oblasti.
Nie je závislý na systeme ako Ty. Pracuje hlavne so zvieratami proti priamej uhrade klienta.
Je aj tu stlp naprostred zjazdovky?
Zas dik za cas.
caute Harry
20.09.2021 12:54:50 #1101
>> #1100, Harry, 20. 09. 2021 11:51:52
Ahoj Harry, časem se podívám, snad tam sloup nebude – S. Peková má
projev v pořádku, ale jsem rád, že s ní nepracuji, ani nebydlím Ještě krátce k Martinovu
videu – vytočil mě ten začátek, kde se řečník ironicky vyjadřuje
k nákupu ventilátorů. V té době byla plná Lombardie ventilovaných
pacientů a nikdo pořádně nevěděl, co od nemoci čekat. Kapacity výrobců
ventilátorů prý byly naplněné, tak se každý snažil sehnat ventilátory,
jak se dá. Je snadné to kritizovat, když nemáš zodpovědnost a ex-post
vidíš, že nakonec nebyly potřeba. Mimochodem – právně ani fakticky
nemůžeš ventilovaného pacienta odpojit, když máš plnou kapacitu, a
potřebuješ ventilátor pro někoho jiného, „perspektivnějšího“.
Obdobně „objevné“ úvahy o rizicích ventilace, o tom, zda nejsou
pacienti připojování předčasně jsou od tohoto člověka mimo – tyto
úvahy jsou denní chleba všech lékařů z ARO/JIP, proto se stav pacienta
kontinuálně monitoruje, aby se intuboval v „optimální“ čas. Pouze ten
člověk ukazuje, že mluví o něčem, co nezná.
Na jaře, když byl covid na vrcholu, jsme měli plné ARO i JIPy
ventilovaných pacientů s covidovou pneumonií, všechny odložitelné
srdeční operace jsme odkládali, protože běželo 5 přístrojů ECMO
současně u těch, u kterých byly plíce ve stavu, že ani ventilace
nestačila. A někteří byli o 15–20 let mladší, než já. Prostě si
v ruské ruletě blbě otočili zásobník. I proto jsem občas alergický na
ty, co tvrdí, že to je normální chřipka. I proto jsem si video od Martina
neprohlížel celé. Stačil ten začátek. P.S. Oslovovat mě můžeš Alpiči,
je-li Ti to žinantní, pak jsem Honza
20.09.2021 13:14:07 #1102
>> #1101, alpič, 20. 09. 2021 12:54:50
Ale.:}
J.j. Suhlas.
To porekadlo poznas. Po boji je kazdy general… Ale to je vysada youtrubiek, picovat bez zodpovednosti na vsetko a vsetkych pre sledovanost.
Ale preto by som chalana nevypinal.Ma dobre tahy.
Zaujimalo by ma ci Pekovu obcas medzi recou v robote preberate.
caute Harry
20.09.2021 13:27:15 #1103
>> #1097, alpič, 20. 09. 2021 11:29:20
To nijak neřeš. Dík za nabídku popovídat si ale věř, že kdyby ta možnost byla, vzhledem k tomu jakým způsobem jsi schopen vést diskuzi, raději bych příležitost využil a popovídal si o jiných tématech, která by mně zajímala mnohem víc. Ač to třeba nevypadá, mně C-19 moc nezajímá. Mě zajímají věci, kde jsem si schopen udělat relevantní názor a to medicína, vzhledem k obrovské odborné obsáhlosti , která je navíc hodně složitá, přesahuje mé možnosti. Daleko větší téma pro mě je jak mohou špitální doktoři vydržet tolik let v provozu a jaké vydrží zacházení. Napíšu ti co mě k tomu dovedlo. Před 11 lety jsem se zrakvil na lyžích a přivodil si dost komplikovaná zranění. Operace byla tuším víc než 7 hodin a měl jsem obrovské štěstí na operatéra (MUDr. Ivan Počepcov, pokud by jsi znal) Ivana jsem znal ze závodního lyžování a tak jsme si během následné léčby povídali. Během hovorů mě říkal co třeba zažívá během nočních s agresivními opilci. Mně to úplně vyrazilo dech. Ivan je pro společnost extrémně cenný člověk a takových bude řada. Jak je možné, že je ve špitálu vystaven riziku, že mu někdo něco provede a třeba ho tím vyřadí z činnosti, Jak to, že takový člověk, který je vystaven psychickému tlaku z principu profese, musí být ještě navíc devastován psychicky při ošetřování naprosto zbytečných lidí a není přitom 100% zaručeno jeho bezpečí. A v neposlední řadě, jak to, že když to vidím já, to nevidí lidé s odpovědností za tenhle stav a neřeší se to.
29.09.2021 17:38:08 #1104
Jen přidávám svoji čerstvou zkušenost, určitě není a doufam nebude
pravidlem, ale evidentne uplatnovanou možnosti. Před vánoci krom jiných
jezdivam přes deset let do Nauders, Tyrolska. Vsechna tři ubytování kam
jezdivam na střídačku mě odmítla ( na přímo, bez bookingu apod.) bez
naockovani ubytovat. Sem zvedav zda se z toho nestane folklor, jdu zkoušet
dál
29.09.2021 21:42:24 #1105
>> #1104, Jendajede, 29. 09. 2021 17:38:08
Vsechna tři ubytování kam jezdivam na střídačku mě odmítla ( na přímo, bez bookingu apod.) bez naockovani ubytovat. Sem zvedav zda se z toho nestane folklor,
A ty se divíš ???
Asi mě tady zase pár lidí umeje hlavu, ale dám příklad. Oni tě ubytují bez očkování, ve středisku se čirou náhodou v době tvého pobytu rozjede bacil a co se stane. Tak to uzavřou, otestují všechny ubytované a ty budeš třeba pozitivní. Stejně jako pár naočkovaných.
A na koho se to hodí ??? No samozřejmě na nenaočkované. A s tím se okamžitě sveze i pronajímatel, že nenaočkovaného vůbec ubytoval. Vyleze místní vzorný člen PSVB (s***ě jsou v každém státě) a takovému nezodpovědnému člověku „vymlátí“ okna u baráku, protože jim svojí nezodpovědností přitáhl bacil do vesnice. Hlavně že vydělal, hamoun nenažranej ..... !
To už aby pomalu balil a stěhoval se jinam.
To že tě bez očkování nechtějí ubytovat, je naprosto pragmatická záležitost a není to nic proti tobě. Oni pouze chrání sami sebe. Nikdy nevíš, že tě za to nebude nějaký inteligent tahat po soudech. Dnes se lidé dávají k soudu za úplné blbosti.
Moc bych se divil, že by nějaký pronajímatel vědomě ubytovával nenaočkované. Za to riziko to prostě nestojí.
29.09.2021 23:03:14 #1106
>> #1105, korsičan, 29. 09. 2021 21:42:24
… a tak to bude až do skonání Světa – Tečka.
Zatím ovšem oficiálně platí stále očko nebo test nebo prodělaný C19. Příští týden máme Kaunoš, teď jsou jiní na Stelviu a Zermattu. Ale fakt je, že většina očko.
Jenže na očko už se taky chystají… M.j. na Harvardu zahajují distanční výuku ačkoli je tam 95% očko…
Sranda už nebude.
30.09.2021 09:12:47 #1108
>> #1104, Jendajede, 29. 09. 2021 17:38:08
Bohužel situace po „covidové válce“ se vyvinula tak, že očkování je jediný zodpovědný přístup (to neříkám jako svůj názor, ale tak vnímám uvažování společnosti, resp. jejích autorit, elit ap.). I přesto mě překvapuje, že by ubytovatelé byli ve většině takto striktní a řešili to tři měsíce dopředu (sami od sebe, nebo na explicitní dotaz?). Ale korsičan dobře vysvětluje, proč to tak může být…
30.09.2021 10:17:23 #1109
>> #1105, korsičan, 29. 09. 2021 21:42:24
Ano, divím se v případě testovaní PCR každých 48 h nebo s dostatečným množstvím protilátek kdy je naopak očkování nevhodné. Jako neockovany počítám ze si za peníze budu dělat v daných zemích PCR test, to jediné dává logiku aby naockovani měli pocit zvýhodnění. Všechno ostatní je histerie a bezduvodne omezování, na které samozřejmě v tomto případě soukromí poskytovatele mají právo. Stát už nikoliv, uvidím co mi ještě nachysta on.
30.09.2021 12:04:38 #1110
>> #1109, Jendajede, 30. 09. 2021 10:17:23
Dovolím si odhadnout, že ty jsi z města ??? (samozřejmě nic ve zlém)
PCR test 48h je vládní nařízení a protilátky nikoho nezajímají. Ani jedna z těchto dvou věcí tě jako pronajímatele neuchrání spravedlivému hněvu rozhořčených sousedů (z 99% tvořených důchodci, co mají moře volného času), strachujících se o svůj život. Neočkovaný návštěvník je pro ně rozvraceč a pučista.
A protože 99 ubytování ze 100, je všude na horách na Vidlákovech (kromě uměle vybudovaných továren na lyžování) , kde ani liška nedává dobrou noc, platí tam jistá pravidla, která člověk z města těžko chápe a ani dost dobře pochopit nemůže.
Každý ubytovatel v rámci zachování dobrých sousedských vztahů, ani jinak (než vyžadovat plné očkování) postupovat nemůže. To je totiž jediná obrana kterou má. Test ani protilátky takovou obranou nejsou a nikdy nebudou.
Můžu s tím nesouhlasit, nemusí se mi to líbit, ale momentálně je to tak.
Je to jako když se na silnici v obci čelně srazí dvě auta. Jedno řídí borec s 2 promile a druhé abstinent. Pro obyvatele je ihned (vyšetřování a důkazů netřeba) jasno, kdo za nehodu může. A abstinent to fakt není.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.