Tyrolia PowerRail MultiFlex či AllRide na SL lyže?
12.12.2020 22:26:14 #1
Zdravim,
chci si koupit lyže Sporten RS SL, modelový rok 2020/2021. Dodávají se jako set lyže + deska + vázání. Vázání je Tyrolia PRD 12 GW, což mi vyhovuje (pata i špička full diagonal). Akorát si nejsem jistý tou základní deskou. Neměla by být u SL lyže spíše než deska AllRide PR Base dodávána její příbuzná deska MultiFlex PR Base? V náhledu příspěvku nejsou odkazy zvýrazněny, ale lyže, vázání a desky jsou odkazy na stránky jejich výrobců.
I to vázání PRD 12 GW je focené s MultiFlex a ne s AllRide, i kdyz to asi nemusi nic znamenat. Spíš si říkám, jestli ta AllRide nezhorší vlastnosti SL lyže oproti MultiFlex – usuzuji jen z toho, co jsem četl na webu Tyrolie a co mi napovídají dávno zašlé znalosti fyziky. Takže jestli má cenu investovat asi nemalé úsilí do záměny AllRide za MultiFlex (někoho nějak ukecat, aby mi prodali holou lyži, letos afaik holé běžně nedodávají a převrtat desku je asi nesmysl, to bych tu lyži zničil). A neuvažuji o jiném vázání než o Tyrolia PRD 12 GW. .
Díky předem za radu, Štěpán
13.12.2020 07:20:37 #3
Boty mám Head Raptor 115 RS, asi 7 let staré. Vázání teď používám také Tyrolia, myslím 11, kvůli full diagonal patě i špičce. A i nadále bych chtěl zůstat u full diagonal patě i špičce, takže Tyrolia PRD 12 GW by byla mojí volbou tak jako tak.
Mně jde spíš o tu desku. Jestli AllRide deska tu slalomku neudělá tuhou ve smyslu, že pružnost lyže bude znatelně horší, než když by tam byla deska MultiFlex. Že ta lyže třeba po vyjetí z oblouku nevystřelí zpět dost rychle. Dost rychle myslím pro normálního smrtelníka, je jasné, že závody nejezdím.
13.12.2020 09:37:06 #4
V tomto případě bych desku neřešil. Jsem přesvědčen, že rozdíl je zanedbatelný.
Nabízím alternativu: https://www.p-sport.cz/lyze-testovaci/. Ve filtru označ délku 165 a vypadne ti hromada slalomek sice trošičku ojetých, ale za mnohem nižší cenu a s vázáním na vyšší úrovni, než varianty, které řešíš.
13.12.2020 10:57:43 #5
Tak Sporten jsem si vybral kvůli tomu, že teď jedny mám, vloni jsem na loňském modelu Sporten SL 6 nějakou dobu jezdil, takže by to pro mě neměl být zajíc v pytli.
Navíc tak nějak mám ve zvyku, pokud to jde, podporovat nákupem výrobky vyrobené v Česku (Head boty, Sporten lyže, i když těch lyžařských bot, vázání a lyží a hůlkek vyrobených v Česku je mnohem víc pod slavnými značkami).
Takže mně jde o to, jestli AllRide deskou tu SL lyže neznehodnotím, respektive jestli MultiFlex nezachová vlastnosti této SL lyže mnohem lépe než AllRide. Proč by jinak Tyrolia vyráběla dvě desky v jednom segmentu PowerRail, pokud by tam nebyl znatelný rozdíl? Segment PowerRail není určen závodníkům, kde se hraje o minimální rozdíly.
13.12.2020 11:06:44 #6
Kurzové sportovní sázky – Tenis – Stolní tenis – 100% spolehlivé informace www.nivexe.blogspot.cz
13.12.2020 12:02:47 #7
U Multiflex půjde pravděpodobně o dvě desky , kluzně spojené
Proto u ní píšou, že podporuje Free flex
Nicméně je možné, že to Power rail a vůle v tom systému stejně
znehodnotí
Obávám se, že tu asi nebude nikdo kdo si ty systémy mohl porovnat na
svahu
Ale chodí tu kluci co dělají servis a ti budou vědět více
Pokud chceš od vázání více, tak se podívej po závodních deskách
13.12.2020 12:11:37 #8
>> #3, t603, 13. 12. 2020 07:20:37
Zdravím, pokud je deska/vázání označena PR, tak jde vždy o systémové vázání, které se nasouvá na desku (nevrtá se), obě dvě desky jsou podobně tuhé (málo tuhé) a pocit na lyžích identický. Dále, do té desky se nedá vrtat, je členitá a opatřena jak pro špičku, tak pro patu stupnici délky skeletu v mm pro nastavení. Dále píšete, že máte T 11 full pata i špička, to možná budu rozporovat u paty, při otevřené patě bez lyžáku se patou dá pohybovat doleva/doprava? Pokud ano jde o full, pokud ne, nejde o full. Chcete docela slušnou slalomku s pod-dimenzovanou deskou, myslím, že to nedává smysl. Nechci se vnucovat, ale takhle má vypadat deska u slušné sportovní slalomky (vrtaná deska s vrtaným vázáním, 16.300 Kč po registraci s FF 14 full diagonal): https://www.headsportshop.cz/…0-2021-1061/
13.12.2020 12:47:56 #9
>> #8, headskitest, 13. 12. 2020 12:11:37
Moc díky za odpověď.
Ano u mého současného vázání mohu patkou hýbat do stran, ztuha, ale jde to. Dříve full diagonal měla i 11, teď už dlouhou dobu jen 12. Když jsem před lety kupoval ženě v Doksech SL Fishery, tak už tam museli vyměnit 11 za 12. Jinak vím, že PR vázání se nevrtá, asi jsem se špatně vyjádřil, ja nechtěl převrtávat desku z AllRide na MultiFlex, asi to ani nejde.
Uff! Diky, ale vázání za 16.000 je nad moji ochotu za to dát. A vzhledem k holé ceně slalomky cca 10.000 by to bylo asi i v nepoměru. Rozumějte, mám to na jízdu mimo branky a časomíru, ale chci si to užít a nezkazit tu lyži. V minulých letech byla v setu s Vistem, to jsem z různých důvodů nechtěl, teď je konečně v setu s dvakrát full diagonal Tyrolií přímo z výroby od Sportenu.
headskitest: obě dvě desky jsou podobně tuhé (málo tuhé) a pocit na lyžích identický
Tak přesně odpověď v takovémto stylu potřebuji. Je či není rozdíl a jaký je rozdíl, pokud je. Tak zatím díky za odpověď, i když mi pořád vrtá hlavou, proč v PR dělají dvě desky, když rozdíl je tam minimální. Tyrolia právě u MultiFlexu píše, že zachovává pružnost lyže v deflexi. Což aby mě to z oblouku vystřelilo, tak tomu zdůvodnění rozumím. To mě zarazilo, že SL lyže by tohle potřebovala. U AllRide tohle nepíšou.
13.12.2020 13:20:56 #11
>> #9, t603, 13. 12. 2020 12:47:56
Zdravím, ta cena je komplet včetně lyže, desky vázání , jezdím a jezdil jsem na
různých systémech PR/PRD PR lite a skutečně jsem nepoznal rozdíl. Ano
rozdíl potom, pokud má lyže sportovní, nebo závodní desku. Díky M.
13.12.2020 15:09:17 #12
>> #1, t603, 12. 12. 2020 22:26:14
Výrobce píše, že lyži dodává s deskou allride. Tyrolia má na na svých stránkách fotky obou tebou zmíněných desek – allride (1.foto v příloze) multiflex (3.fotka). Když se na to podívám a porovnám, tak vše souhlasí. Podle jejich popisu se jako „sportovnější“ deska jeví ale ta multiflex.
Pokud jsou někde jiné fotografie, je nejjistější napsat příslušnému obchodníkovi nebo přímo výrobci. Máš-li speciální přání, tak se spoj přímo se Sportenem a možná ti tam namontují i něco jiného nebo pošlou holou lyži (za dotaz nic nedáš). Žádané vázaní si pak koupíš a namontuješ. Když tady pověsíš dotaz, určitě ti někdo nabídne nějaké použité solidní vázání (např. Marker Motion 12 s příslušnou deskou za 1000,– )
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.