Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Lyze pro zenu na celodenni lyzovani s detmi ale i sportovnejsi jizdu :-)

Lyze pro zenu na celodenni lyzovani s detmi ale i sportovnejsi jizdu :-)

13.03.2022 07:40:24 #1 

aleda žena

Dobry den, chtela bych si nechat poradit. 13 let jezdim na lyzich Nordica speed 154cm, R12, 118–70–103, ktere uz doslouzily. Chtela bych si koupit nove, ale ztracim se v zaplave informaci. Chtela bych lyze na stredni oblouk, na kterych vydrzim lyzovat cely den s detmi na mírnějších cervenych sjezdovkach, z toho hodinku dvě sportovni jizda bez detí. Rada do toho šlápnu, ale nevydrzim toto cely den. Merim 168cm, vazim 68kg. Jezdim Alpy/ceske hory pul napul tzn.potrebuji lyze na ranni manzestr, mekci snih v poledne a odpoledni rozborenou sjezdovku. Aktualne bych radeji chtela delsi lyzi, ta Nordica je asi moc kratka a obcas je nestabilni. Precetla jsem si diskuse a koukla jsem se na nabidku a libi se mi Sporten Iridium 6W. Myslite si, ze podle specifikace vyse by pro me tato lyze byla vhodná a v jake delce? A jestli ne, co jiného byste mi doporučili? Predem dekuji za Vas nazor.

14.03.2022 15:31:25 #2 

crystalclear

Dobré odpoledne, je to podobný dotaz, jaký dala do diskuze čtenářka Jana před chvílí, a odpovím stejně. Dovolím si doporučit úplně jiný postup.

Při příštím lyžování si vypůjčete v půjčovně to, co Vám obsluha na základě Vašich požadavků a parametrů doporučí. Budete-li spokojená, rovnou je kupte (některé půjčovny odprodají se slevou), nebo si opište přesný typ a objednejte si ho na webu. A pokud půjčené lyže nebudou sedět, vraťte se a vyměňte je za vhodnější. Jděte ale do dobré půjčovny, která nabízí moderní, nové či zánovní kousky. Pokud se vám zalíbí 15 let starý typ, tak ten už patrně neseženete.

Často je na horách také předváděcí akce různých značek lyží – přijedete, vyzkoušíte na svahu různé typy a délky a koupíte/objednáte si to, co bude vyhovovat.

Objednávat jen takto „naslepo“, to může skončit neúspěchem. Mé doporučení je: nekupujte lyže, na nichž jste ještě nestála!

14.03.2022 15:54:51 #3 

adam 1

>> #2, crystalclear, 14. 03. 2022 15:31:25

Tak taky cesta ,ikdyž za několik jízd poznat které jsou ty pravé je taky oříšek ?(predvadečky)Tu půjčovnu to chce tak 2–3dny ?Ta koupě Ski(“naslepo” nemusí být až tak špatná cesta a někdy to je dobrodružství a cesta za poznáním -většinou materiálu mezi vázaním a přilbou :-D ty iridia 6w nemusí být špatná volba spíš bych řekl ok volba ikdyž do více /odpolední pusty bych Koukal po něčem širším (např.blizzard conpetion 76:)?Zvlášť teď na jaře mít Ski dvoje ráno/odpo ;-) A délka -to je jen číslo ,to samé platí o R (myslím komerční modely). Klidně 165–170cm

17.03.2022 14:47:30 #4 

Soptiik muž

Ahoj, moje přítelkyně aktuálně řeší to stejné, takže začala zkoušet, přesně jak radil Adam 1. Má úplně stejné míry jako ty 168/68. Doteď jezdila na juniorských slalomkách Lusti, sportovnější jízda, dosud spíš smýkané oblouky. Vzhledem k tomu, že jezdíme do Špindlu, kde je na Pláni půjčovna Head, tak postupně zkoušela Head Magnum (156 cm), Head e-Rally (156 cm) a teď měla na nohách 3 dny Head Super Joy (163 cm). Magnum byly ok, e-Rally jí sedly parádně, ale ze Super Joy byla opravdu nadšená. Pochvalovala si, že jsou jako dělané do popoledního bordelu a bylo to vidět i na jejím stylu jízdy, kdy ubrala na smýkání a přidala na jízdě po hranách ve větší rychlosti.

Škola hrou... ? Levá, pravá, povolit, přitáhnout, pojď sem, kam jdeš...

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy