Dámské lyže - stř pokročilý - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Dámské lyže - stř pokročilý

Dámské lyže - stř pokročilý

23.03.2011 14:48:53 #1 

jita07

Dobrý den,

chtěla bych si koupit nové lyže. Jezdím 3 roky, teď mám Head First One pro začátečníky. Chtěla bych se dál zlepšovat, proto uvažuji o nových lyžích.

• Měřím 163 cm, vážím 54 kg
  • jezdím kratší oblouk
  • většinou upravené sjezdovky
  • rychlost – zatím střední, ale chci zlepšovat dál
  • na hory jezdím celou zimu skoro každý víkend
  • cena do cca 10 000 Kč

Zatím se mi líbí Volkl Attiva Sol, ale budu ráda za Vaše rady a tipy.

Děkuji, Jitka

23.03.2011 15:15:50 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, jita07, 23. 03. 2011 14:48:53
A líbí se Ti jen vzhledem, nebo jsi na nich i jela? Tady jsem si našel parametry, pro opravdu kratší oblouk by odpovídala ta 13,2m/151cm, pro univerzální ježdění spíš 14,7m/158cm/.
Než si je ale koupíš, svez se na nějakých tuhostí odpovídajících lyžích pro krátký oblouk typu slalomek a pak si ujasníš, co opravdu od lyží čekáš. Střední rychlost vztahuješ k čemu? Chceš zlepšovat dál znamená, že chceš bezpečně zrychlit? Jak moc aktivity vyvíjíš při jízdě a nakolik se jen vezeš? Preferuješ spíš trochuskoropořád mírný smyk, nebo jezdíš po hraně?

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

23.03.2011 15:28:47 #3 

jita07

Dobrý den, děkuji za reakci, chtěla bych se zlepšovat v rychlosti i v technice, snažím se jezdit po hranách, prudká místa jezdím spíš smykem. Nevím, jak dlouho je ideální mít začátečnické lyže, jestli mě nemohou třeba brzdit v pokroku.

23.03.2011 17:00:40 #4 

Martin430

>> #3, jita07, 23. 03. 2011 15:28:47

Ahoj,

já bych Ti doporučil výhradně lyži sendvičové konstrukce, kvalitní materiálem i provedením.

Kvalitní konstrukce Ti zaručí nejen dobré svezení ale i trvanlivost lyže, píšeš, že jezdíš tak často, jak to jde. A volba vyšší kvality Ti taky umožní další zlepšování.

Kvalitních senvičových lyží není přehršel, zejména ne takových, které jsou zároveň i dostatečně toleratní k pohodové jízdě a smýkanému oblouku. Je třeba vybírat velmi pečlivě.

Já Ti doporučuji výbornou universálku s délkou 161 cm, šířkou 70 mm pod botou a R12. Konkrétní tip máš ve svém e-mailu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy