Domů Diskuze Rakousko Wellnes+lyžování Rakousko

Wellnes+lyžování Rakousko

23.10.2023 13:07:24 #1 

sai3ro muž

Ahoj, žena má za necelých 14dní narozeniny a mě napadlo že bych se porozhlídl po krásným wellnessu spojeným ideálně i s lyžováním (prosinec nebo únor). Sedím u toho celé dopoledne a samozřejmě jsem našel milión možností. Mě zajímá osobní zkušenost. Najít super wellness za 2 noci za 30000,– není problém. Já bych se rád dostal třeba na půlku – je to reálné? Jsme moraváci takže ideálně Štýrsko, max Salcbursko. Já vloni na výjezdu po ledovcích s kámošema vyzkoušel wellnessy na Stubai a v Soldenu a mám to do dneška na talíři že jsem ji já takhle nikam nevzal (jezdíme jen u nás+SK). Sauny máme většinou i my na hotelech (Rakousko, Itálie), ale to nemám úplně na mysli. Většinou to je někde ve sklepení. Hledám panoramatickou saunu/y s výhledem na okolní hory, ideálně termální bazén/y s přelivem. Hledám víc wellness než lyžování. To si užijeme v Itošce v lednu a březnu. Byli jste někdo? Poradí prosím někdo konkrétní hotel, apartmány?

25.10.2023 09:43:40 #2 

HonzA_ muž

Bad Gastein – je to sice Salcbursko, ale špica.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

25.10.2023 12:05:53 #3 

Radek Holub - SNOW muž

>> #1, sai3ro, 23. 10. 2023 13:07:24

V této oblasti (Salcbursko) např. Hotel Puradies v Leogangu – kdo má rád originalitu bez kýče, bude nadšen. Wellness prvotřídní. Cenově se určitě dá dostat pod 30 tisíc za 2 noci a osoby, ale za půlku to nejspíš nebude. Zároveň je to kousek od sjezdovky.

Obecně mi přijde lepší, pokud jde o wellness zážitek, hledat mezi wellness hotely než nějaké veřejné akvacentrum.

>> #2, HonzA_, 25. 10. 2023 09:43:40

Ano, oblast Gastein bude taky plná tipů – spousta hotelů má vlastní přívod termálních pramenů. Přímo Bad Gastein mi přišel vhodný spíš pro milovníky „těžké“ retro atmosféry, ale Bad Hofgastein je už standardní turistické rakouské letovisko.

25.10.2023 19:07:16 #4 

HonzA_ muž

>> #3, Radek Holub – SNOW, 25. 10. 2023 12:05:53

S tím Hofgasteinem máš pravdu. Měl jsem spíš napsat Gasteinertal, což je přesnější popis toho, co jsem myslel.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy