Elan Wingman vs. Rossignol Forza ?
22.01.2024 20:01:02 #1
Zdravim vsechny, rad bych zdali mi nekdo neni schopen sdelit jeste nejake zajimave info, pripadne popostrcit k jine lyzi s aktualnim vyberem dalsiho paru lyzi…
Predesilam: Nacetl jsem tady dost prispevku, takze me nekamenujte, jsem jen dalsi z rady uzivatelu co jim nestaci heureka-pokec s prodavacem-testy na youtube-testy v magazinu:-)…hledam nejaky stripek navic…
Nebudu psat jaky jsem lyzar, to ja fakt nevim a nejsem schopen zhodnotit, napisu nejake vodici linky – vek letos bude 50,– vaha 71–72kg, vyska 175cm, aktivni sportovec – horaky xc, windsurfing, tenis, florbal na velkem hristi na brankare…takze nejaka fyzika je…
mam cca 15let ELAN SLX mono-ti (ty lehci slalomky) 160/r11,7, to jsou moje hlavni lyze a pak mam trochu sirsi, tezsi neco jako allmountain (kupovano za ucelem, kdyz bude sjezdovka rozbita nebo bude nejaky 10cm nasvezeny nebo mokry snih) Elan amphibio 16TI2 – 160/r13, jezdim kdyz je volna, sirsi sjezdovka carving na hranach s preklapenim do stran, zadne pumpovacky nahoru-dolu (to me odnaucil kamos-lyzarsky instruktor), pry mi to jde…a velmi rad si dam klasicky preslapavany, vnitrni zvedajici slalomek v navatem snehu nekde na kraji zjezdovky pekne zhora dolu, makacka na stehna…takze zadna tezka vaha, moc ty lyze svoji vahou neohnu…
a ted resim, ze bych si udelal radost a koupil 3ti par lyzi, neco co by tocilo stejne jako vyse zminene tedy od 12 do 13m, ale zaroven aby to melo neco vice pod patou, a muzu s tim pripadne i mimo sjezdovku, tedy slalomky mam 66, ty druhe maji 73, tak si rikam neco kolem 80…
a zaujala me lyze Elan Wingman 82TI ve 160 ma r12, nebo novinka od Rossignolu Forza asi verze 50 na moji hmotnost v delce 164 r12 taky, rossky jsou uzsi 75, tedy ± to co ty druhe elany, tak si rikam, jestli by rossky ty elany amphibio tak trochu nekopirovaly, vlastne ±stejne lyze, sice letosni model, ale asi mozna stejne, takze tech 82 pod patou s radiusem 12m abych to mohl na sjezdovce jezdit jak jsme zvykly na slalomkach a pak s nima nemel problem i v jinych podminkach…???
jen po to co jsem nacetl – delsi lyze 166–170 asi ne, r15–17 dobry na svahy v itosce a francii, ale na tech nasich mini sjezdoveckach se citim lepe na mensim polomeru, lepe k detem, mam je male, zena taky nic moc nejezdi, takze na tom svahu pendluju mezi detma, zenou a jak je misto hodim par oblouku a zase nanovo…neni to lyze co bych si setril na dlouhe siroke strane, ale aby mi dobre kroutila, byl jsem obratny a kdyby bylo vice snehu mohl vyjet i mimo ni, vim ze to je jina disciplina, kamosi me tahali at zkusim skialpy nebo freeride, ale kupovat se mi dalsi vybaveni se mi nechce, uz tech kramu mam fakt doma dost…
takze shrnu to, klasicka princezna kolobezka oblecena-neoblecena, shanim lyzi, ktera umi to co mam+neco navic, neco jako jedno prkno na windsurf jak do silneho vetru, tak i na klouzani v lehkem vetru, nebo jako na kole lehky full XC, ale aby umel i na traily:-)…mozna hledam neco co neexistuje, v surfu ani na bajcich tohle zatim nikdo nevyrobil, mozna v lyzich?
diky za trpelivost, kdo to docetl az sem…
22.01.2024 22:21:02 #2
>> #1, 5621rz, 22. 01. 2024 20:01:02
Koukni do vlákna: testovani lusti sporten stupava. Je tam cerstvej report
rossi forza? Od zdejšího matadora diskuze. Jinak ti neporadim. Ja na to co
popisijes bych si koupil Sl lyze. Prijdou mi jako nejuniverzálnější na
carving vseho druhu. Hlavne kdyz lyzujes s detma a manzelkou . Muzes si uzit a
zaroven ukazovat a ucit.
22.01.2024 23:18:29 #3
lepe k detem, mam je male, zena taky nic moc nejezdi, takze na tom svahu
pendluju mezi detma, zenou a jak je misto hodim par oblouku
.
Hledám SUV, 4×4, zvednuté.
Budu s tím vozit děcka do školy, s manželkou zajedu do Teska a když bud
mít čas, tak si s tím zablbnu v blátě
.
Jako že jo. Jde to. A je to dnes i běžné. Teda to auto.
No s těma lyžema , trošku těžké řešení
Tyto lyže , allmountain jsou něco jako kolo enduro
Kupují se minimálně na výšku postavy a radius se skoro neřeší
Nebudu radit . Ale asi bych zůstal u těch Amphibio
Anebo zkoušej a třeba Tě něco zaujme
Ale pokud si lyže 80 pod botou chceš užít, tak krátká délka nedává moc
smysl. Pokud Tě teda nějak nenutí zdravotní stav. A vzhledem k tomu, že
seš sportovec, tak tím tuplem … Ale zase tu jsou ty děti a
manželka..
25.01.2024 19:05:23 #4
Nejsem nějaký odborník, ale ty Wingman 82 Ti mám nyní na nějakou dobu
doma v délce 178cm (já mám 184cm). Za mne bych o dost kratší nebral, ty
leže mají více zvednuté špičky a jejich výhodou je právě to, že jsou
stabilní a projedou větší nerovnosti. Tyhle vlastnosti krátkou délkou
úplně vyrušíš. Ty mé mají rádius někde kolem 15,5 a v menší
velikosti kolem 172cm budou mít něco kolem 14 m, což je hodně slušné. Ale
jak píšu, je to jen můj názor po několika dnech na nich – jako takového
trochu pokročilého lyžaře, který sjede kopec
26.01.2024 11:24:07 #5
>> #2, johnycek, 22. 01. 2024 22:21:02
Mrkni na ATOMIC Q9 Pod botou 75.Extremne točivá lyže.Radius 14.2 Dělají nejdelší 176 tuším. Mám její totožného předchůdce a nemůžu se ho zatím nabazit. Ale bez celodenního testování bych nic nekupoval…Drží výborně na tvrdou i ledu a je výborná do bordelu. Myslím ten bordel na sjezdovce…:-D
26.01.2024 11:31:54 #6
>> #5, ZB?, 26. 01. 2024 11:24:07
Sorry Johny,píšu to tobě ale snad si to lyznik přečte. Ještě bych doplnil Q9 je tuhá lyže,což mi vyhovuje,extrémně točivá ale umí i dlouhé oblouky tak jak slibuje výrobce.Otestuj.Docela zázrak.
27.01.2024 10:19:37 #7
>> #5, ZB?, 26. 01. 2024 11:24:07
Diky, ja se v tech lyzich od jednotlivych vyrobcu nevyznam, nicmene jsem presvedceny, ze to bude podobne jako „v kolech“ ve kterych se vyznam – tedy vicemene vsichni delaji to same, jen se cena lisi od vyznamu „znacky“ a samozrejme je par znacek co jsou leadri a vymysleni nova reseni, ktere pote ostatni vicemene kopiruji, stejne tak to je v lyzich, jen nevim kdo v tech lyzich je ten „leader“ a kdo se jen veze…v dobe kdy jsem lyze sledoval to vypadalo ze Atomic je best off, ted nevim kdo drzi ten smer a vyvoj…je to Stockli?…ze to ted vsichni zavodnici jezdi…je to stale Atomic?…kdo pripadne dalsi, nebo jaka je hierarchie – leadri s vlastnim vyvojem a pak dalsi?…nevim na jake urovni se ted nachazi Elan, kdyz jsem pred 15ti lety kupoval lyze, tvarili se jako leadri s technologiema, ted ale nevim…takhle lyze jako Q9 tu ma asi kazdy v nabidce, akorat nektera bude lepsi a nektera horsi, co se tyka parametru a polomeru mi prijde ze kopiruje to Amphibio 16Ti co mam, tedy lajcky receno…Spise me nasmerujte na znacky – kdo a co a ja si to projdu…jinak koukam ze Rossignol bude mit na bile testovacku, tak tam urcite zajedu vyzkouset…
27.01.2024 10:21:32 #8
>> #4, r21, 25. 01. 2024 19:05:23
U toho Wingmanu by mi mozna stacilo jit na delku 166 r13, coz je o cca 9cm mene nez je vyska, coz by charakter lyzi mozna az tak nezmenilo a tim polomerem bych zustal na te tocivosti, nejlepe vyzkouset…naslepo je nekoupim…diky
27.01.2024 17:40:16 #9
>> #7, 5621rz, 27. 01. 2024 10:19:37
Elan odešel z WC .
Ale ve skicrosu je pořád špička
Technologie, jako waveflex, amphibio nikdy nepoužil na
závodních lyžích
27.01.2024 20:43:22 #10
Moc hledíš na čísla. Lyže s R15 může točit lépe než R13. Stejně
tak R19 lépe než R15. Snad každý výrobce má dnes sjezdovkový tank s 80+
pod botou. Najdi testovačku a skúšaj Já když se u něčeho
takového nachomýtnu, beru na odpoledne nejdelší model. Vždy tam je
Třeba Sporten má Glider 5,
to by mohlo taky vyhovovat. Sporten taky bývá a Bílé. A pokud máš
dostupnou Stupavu, najdi vlákno „testování Stupava“ nebo tak nějak a
myslím každé úterý tam Robert bývá.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.