Test lyží Dynastar Speed Omeglass Master SL LE Clément Noël - SNOWtest 2022/23 [Videogalerie]
25.01.2024 16:00:11 #2
Lyže jsou skvělé. Testoval jsem je na jaře 2022 a v listopadu jsem si je koupil. Mají výborný nástup do oblouku. V jakékoliv fázi oblouku můžu přejít do druhého s naprostou jistotou. To co je v recenzi i videorecenzi mohu potvrdit. Testoval jsem ještě Rossignol Hero elite st ti, které byli taky výborné, ale OMEGLASS mi přišli zábavnější.
Jediné co mi zamotalo hlavu byl majitel servisu zkušený instruktor a sevisman, který mi řekl, že lyže má tenčí vrstvu materiálu, potřeboval jsem vyspravit rýhu po kameni. Prý takhle lyže vypadají po 10 servisu.
Už jste se s tím někdo setkal?
Uvidím kolik servisů vydrží.
25.01.2024 22:50:37 #5
>> #2, ruda.j, 25. 01. 2024 16:00:11
Ahoj, dle fotek máš klasickou komerční SL, takže nemusíš mít obavu, komerční SL lyže mají hrany u nového modelu kolem 2mm a hodně materiálu bývá i na skluznici. Takže jen jezdit a jezdit.
>> #3,
MichalW, 25. 01. 2024 19:57:24 Ju u závodních
modelů FIS, FIS WC, racestock jsou i citelně tenší hrany, ale dle fotek má
klasickou komerční SL s konect vázáním a bez závodní desky R22, tak
nemusí mít obavu
26.01.2024 09:43:29 #7
Ok. Díky všem za postřehy. Pokud opět nevezmu kámen na pás půjdou minimálně.
Ještě chci zmínit z jaké lyže jsem přešel. Cca od roku 2011 jsem jezdil HEAD i. Supershape viz. obr. Tam je materiálu hodně, na páse byli jen 2×. Ale zpět k jízdě. Ty lyže (HEAD i. Supershape) jsou neřízená střela, pořád museli být pod kontrolu, nic neodpustili. Při každém přechodu do oblouku zrychlení. Chtěl jsem ve svých 46letech uz něco klidnějšího, zároveň zábavného. Dynastar Omeglass Master SL to splňují. Jsem nadšený a doporučuji.
Ještě chci zkusit nějakou echt slalomku případně funcarve. Pokud máte tip.
26.01.2024 17:54:10 #8
>> #6, MichalW, 26. 01. 2024 07:18:13
Dynastar dělá marketing, na obyčejné SL s konect dává napis „Master“, aby se lépe prodávala, ale v nabídce má samozřejmě i skutečné SL Master s R22 deskou a bez chráněné špičky, která má prakticky stejnou geometrii jako FIS a pak má v nabíce FIS verze viz obr.
SL Master s R22, bez ochrany špičky, má hrany větší než GS Master s R22. SL Master S R22 jsou i v jiných délkách 160,165 a s jinou geometrii než verze s „konect“ a pak mají ještě tu obyč verzi s okovanou špičkou viz foto, prostě musíš pečlivě vybírat, aby jsi koupil správné lyže. Za mě, je jednoznačně jiná kategorie, pokud má lyže R22 desku.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.