Globální ochlazování - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Hospoda Globální ochlazování

Globální ochlazování

20.06.2011 10:06:28 #1 

TomáS muž

Nemohl jsem nedat tento link. Globální oteplování je business, na kterým se přiživuje spousta příživníků a stojí hodně miliard. Články a teorie o tom, že to není tak úplně „horké“ se nikde nevyskytovali a člověk je musel hodně hledat. Tohle je jedna z prvních vlaštovek. Pro naše děti a jejich děti, bude teda ledovců dost :-). Jenom jestli bude co žrát. Taky by mě zajímalo (jestli tedy doba ledová nastane), co udělají s těma všema parazitama, co vykřikovali a strašili a promrhali miliardy dolarů. Zjistí se asi totiž, že utracené milardy za „Globální oteplování“ nám budou chybět v boji proti „Globálnímu ochlazování“ :-) T.

20.06.2011 13:39:02 #2 

TNS muž

Ahoj,

ako laik sa nemôžem fundovane vyjadriť.Ale všimni si,že podobné(rovnaké) správy sa objavujú každý rok.Viď diskusia apríl 2010

A neplatí to len pre túto konkrétnu tému.To,že aj vedci musia z niečoho žiť a médiá neustále vykrádajú sami seba vieme už dávno:)

Isté je len jedno,nech sa splní akýkoľvek scenár,vyjde nás to časom dosť draho.

Netráp sa o budúci sneh a užívaj si plachtenie.

Peknú sezónu…

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

20.06.2011 14:41:09 #3 

TomáS muž

>> #2, TNS, 20. 06. 2011 13:39:02

Články jsem četl, tady jsem chtěl upozornit především na fakt, že článek o tom, že globální oteplování je blbost, se objevil zcela veřejně bez cenzury v běžném mediu :-) To zatím moc běžné nebylo. Větroň jsem ještě nevytáhnul :-(

20.06.2011 15:29:40 #4 

TNS muž

>> #3, TomáS, 20. 06. 2011 14:41:09

..aha:)

Inak,ak sa vyplnia prognózy malej doby ladovej,tak Vy máte prezidenta,ktorý to predsa už dáávno tvrdil:)

No v našich končinách je skoro každý víkend hnusné počasie.A ja,že už lietaš a zhora dozeráš bohémskym pohľadom na nás „mravčekov“,ako sa pilne bicyklovaním a korčuľovaním pripravujeme na sezónu,heh:)

..nie som pravoverný lyžiar,som len tieň z minulého fóra.

20.06.2011 17:17:57 #5 

TomáS muž

>> #4, TNS, 20. 06. 2011 15:29:40

Náš prezident měl možná pravdu o globálním oteplování a pravděpodobně asi taky o celé velké EU :-)

21.06.2011 22:36:02 #6 

Thomas muž

Podstatné jsou ty srážky od půli listopadu do prvního prosincového týdne( ty říjnové vždy roztají do týdne). Pokud nepřijde koncem listopadu obleva dá se očekávat dlouhá sezona s kvalitním přeměněným firnovým podkladem.Žádná globální nepřesná předpověď Václava Klause tomu nepomůže.Letos přírodní sníh v Alpách roztál o 3–4 týdny dřív než před 6–7 roky. Končili jsme tehdy sezonu první červnový týden výšlapem s lyžemi na baťohu v Roháčích, sníh byl tehdy od 1400 m. Tak to pořád vidím jako glob. oteplování. Aby to bylo jako dřív, tak si musíme ještě dlouho počkat na případné změny golfského proudu přinášející srážky do Východních Alp.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

23.06.2011 10:00:44 #7 

TomáS muž

Už je to vymyšlený. Je to v pohodě :-)

23.06.2011 13:30:13 #8 

Harry žena

>> #7, TomáS, 23. 06. 2011 10:00:44

A potom nemiluj zeny, a zvlast blondiny.

Uzasne,tak toto by ma nenapadlo.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

28.06.2011 15:24:57 #9 

Radek Holub - SNOW muž

Pravděpodobný originál je zde: http://www.nso.edu/…ityDrop.html

Jako téměř vždy říká článek v médiích něco jiného, než co tvrdí původní studie („We are NOT predicting a mini-ice age.“). Automaticky také neplatí, že nové výzkumy ruší výsledky všech starých.

Já věřím hlavně tomu, že klimatu nikdo 100% nerozumí, natož aby ho dokázal spolehlivě předvídat.

Kdyby kolem změny klimatu nebylo tolik hysterické politiky, byla by to pěkná beletrie s příchutí vědy.

P.S. Jinak ale platí, že vše, co přináší do lyžování optimismus, je vítané:-)

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy