24.06.2011 22:00:34 #1 

boso

HOnzo, sľúbil si poreferovať o týchto lyžiach, a stále nič. Mohol by si niečo o nich? Napr.konštrukcia (len drevo bez titanalu alebo aj nejký plech, v akých rozsahoch dĺžok sa budú robiť, ako sa javia v porovnaní s Raptormi a pod, ako sa Ti javili na tvrdeom, ľade, prípadne na mäkkom atď. Budem vďačný za akékoľvek info. Ospravedlňujem sa , rovnaký príspevok so omylom vložil k téme viazanie.

25.06.2011 23:08:25 #2 

25.06.2011 23:14:49 #3 

PetrAT muž

konečně rozumné ceny http://www.sporten.cz/…/product:262

26.06.2011 22:36:47 #4 

TomáS muž

Lepší ceny a koukám i pokus o dezén :-) Lepší než původní a lepší než Lusti :-)

27.06.2011 13:41:15 #5 

oblouk muž

>> #1, boso, 24. 06. 2011 22:00:34

Ejhle, další zájemce o informace k nejnovějším českým Sportenům… Díky Petrovi a jeho odkazu na firemní stránky tu máš orientaci cenovou i základní informace o konstrukci.

Co se týká mých pocitů na nich, tak jsem to tu už někde psal tak oslavně, až jsem byl napomínán :-). Jezdil jsem na Sporten-Irridium 175cm (bez titanalu) – na betonovém ranním povrchu v Harrachově i na Kaunertalu, tamtéž i v břečce, na zelenomodrých plackách i na poctivě červeném kopci. Vozil jsem se na nich jako důchodce, pokoušel jsem se i o sportovní jízdu hodně pod radius na skoroledu i o sportovní rychlé obřákové nasazení. Podle mne jsou to velmi spolehlivé a při tom asi nejpohodlnější a zároveň i nejuniverzálnější lyže na jakých jsem kdy stál! Před asi dvěma roky jsem tu do výšin užasle chválil samotočky 155cm Kesslery. Tyhle Sporteny mi je připoměly nejen jednoduchým černým designem, ale i jízdními vlastnostmi. Jenže cenil bych je ještě o stupeň výš proto, že jsem na nich měl až neuvěřitelný pocit jistoty v rychlém obřákovém oblouku – a to je něco, co bych od nich rozhodně nečekal! Ony mne nadchly natolik, že při úvahách o dalším směřování vývoje ve Sportenu by se, podle mého mínění, měly stát základním modelem kolekce sjezdovkových lyží – což jsem už ve Sportenu projednával… Ony totiž ještě, například, už existují i v ostré=„ti­tanalové“ verzi (já je mám jen ve dřevě…) – no ale nechme se překvapit. Informace, i zde, budou následovat :-). Mimochodem – přes léto je mám u sebe (kdybych se rozhoupal pod ten Matterhorn) – pokud snad někdo z vás bude mít zájem, může si je u mě vyzvednout :-). Názory se mohou různit…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

27.06.2011 20:26:11 #6 

boso

PetrAT a HOnza, ďakujem za odpovede. Sporten ma prekvapuje – viacero ľudí vyslovilo naspokojnosť s absenciou väčších dĺžok modelu Raptor, a teraz myslím bude chýbať menšia dĺžka modelu Iridium ( niečo medzi 165 až 170 by som privítal, a asi nie len ja). Škoda, že obe varianty – drevenú aj titanalovú nedali „do placu“ v minulej sezóne, v novej by sa už na základe ( zdá sa že dobrých) referencií mohli predávať. Takto bude titanalová varianta viacmnenej veľkou neznámou ( a bohvie či a kedy sa objaví na trhu, keď nie je ani v oficiálnom katalógu na stránkach Sportenu).

27.06.2011 21:22:59 #7 

oblouk muž

>> #6, boso, 27. 06. 2011 20:26:11

Neboj – myslím, že všechno bude – typ lyže jako Iridium se opravdu může stát základem pro délky od 150 do 180cm i pro konstrukce různých tvrdostí. Mám za to, že jsem naznačil už dost :-)

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

28.06.2011 00:09:07 #8 

PetrAT muž

Boso, také úplně nerozumím délkám které Sporten vyrábí
Další věc je šířka pod botou. U spousty lyží je stále dost pod 70mm
Asi na sebe musejí vydělat staré formy
Iridium si myslím má šanci uspět a určitě bude nutné ji nabídnout s jedním a možná i dvěma titanály.
Pak to skutečně bude řada exclusiv
A hlavně aby se jim povedlo udržet cenu na uzdě, protože podle mě to je důvod proč Sporten skoro není vidět na svahu

28.06.2011 07:15:39 #9 

Pavlos muž

>> #8, PetrAT, 28. 06. 2011 00:09:07

Tak on Sporten na svahu vidět je, ale většinou se jedná o levnější řady Phase a Spider. AHV 06 stála ještě loni holá přes 10 tisíc a s vázkem klidně i 20. Letos už je cenově srovnatelná s Lusti RT.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

28.06.2011 11:04:58 #10 

TomáS muž

>> #6, boso, 27. 06. 2011 20:26:11

Myslím, že krátká délka u Iridia chybět nebude. Dle omaku je to snad „nejměkčí“ lyže, co jsem držel v ruce. Je až tak měkká, že mě překvapují HOnzovi reakce a vyhlášení o sportovním charakteru lyže. Na lyži jsem ale nejel. T

28.06.2011 12:12:38 #11 

mr_tom muž

Uplne me prekvapuje jak tu lyzi vychvaluje. Jelikoz na ostre slalomce se cely den jezdit neda, videl bych ji na to „rekreacne-sportovni“ sjizdeni v dobe kolem obeda. Urcite na podzim vyzkousim, snad bude k dostani na zkousku i na jihu cech…

28.06.2011 14:11:52 #12 

oblouk muž

>> #10, TomáS, 28. 06. 2011 11:04:58

Jo, máš pravdu, ale myslím, žes mě na ní viděl sjíždět poránu na hodně tvrdým povrchu… Jakkoli to vypadá divně, mám z nich pocit výtečnýho sportovního nářadí. Jiná věc je, jak brzy se takovej beztitanalovej sendvič pod těžších chlapákem utahá. Taky proto ty ohlašovaný titanalový záměry…

28.06.2011 14:14:50 #13 

oblouk muž

>> #11, mr_tom, 28. 06. 2011 12:12:38

Na všech VL akcích se budou nové modely Sporten, jako součást programu, testovat – tedy i na podzimních ledovcích. V plánu jsou předběžně dva výjezdy – záleží na zájmu lidí…

28.06.2011 19:18:26 #14 

boso

Aj tak mi to pripadá nejaké divné – urobia zdá sa dobrú lyžu – ale iba v jednej dĺžke, a neoficiálnymi kanálmi pustia info, že ju budú (kedy) robiť aj v tvrdšej verzii ( koľko bude stáť)a možno aj v iných rozmeroch? Kedy to chcú oficiálne zverejniť – po Vianociach, keď už väčšina má lyže kúpené?

29.06.2011 15:00:41 #15 

PetrAT muž

Také si myslím , že s jednou délkou nevystačí
Navíc pro spoustu rekreantů a také mých kamarádů-občasných lyžařů je cokoliv nad 169,999 cm něco vnitřně děsivého
A ti lidi ani nemají chuť zkoušet delší ski ikdyž je možnost
Osobně bych rád viděl něco přes 180cm a s kovem, ale ty rádiusy vypadají docela divoce

29.06.2011 15:49:45 #16 

Yrkki

Nevím – připadá ni to jako začátek příběhu o slušné lyži, kterou výrobce zatím marketigově nedotáhnul. Tedy jediné pozitivní je že cenově se Sporten snaží vrátit do reality. Trochu zklamání pak z jediné nabízené délky (pro mnoho lidí je to alfa a omega představy o tom jaká má lyže být) a spekulace o verzi s titanalem. Univerzální lyže v jedné délce mohou být janevimjak univerzální ale 70 procent zákazníků nesleví 5 nebo 10 cm ze „své“ délkové představy. Škoda, škoda, škoda… No ještě je čas, teď je sezóna plavek ale v říjnu by mělo být jasno.

Стою на асфальте я в лыжи обутый. То ли лыжи не едут, то ли я ебанутый.

01.07.2011 11:47:11 #17 

boso

Na Iridium som sa opýtal aj priamo v Sportene – prikladám ich odpoveď. RE: Sporten Iridium Dobrý den.Máte pravdu – zatím jsou jenom v jedné délce.Důvod je jednoduchý – každá délka podléhá dlouhodobému testování a vývoji.Pokud chceme, aby lyže měly dobré parametry, chce to určitý čas. Takže odpověď – ano, chystáme další dvě kratší délky. Budou se testovat příští zimu. Nicméně se pravděpodobně objeví v naší nabídce pro nadcházející sezonu (mimo katalog) podobný model ve třech délkách. Bude to jenom omezená serie lyží podobných parametrů jako Iridium, ale z jiných materiálů. Více podrobností nemohu sdělit, ale určitě se je časem dozvíte.

13.07.2011 23:35:51 #18 

DarkLord

Vrátil jsem se po delší době ze zahraničí a pomalu tady pročítám příspěvky za několik měsíců. Narazil jsem i na Iridia a musím říct že mě příjemně překvapily 2 věci – konečně realistická cenová politika Sportenu (i u ostatních modelů) a celkem hezky a zajímavě vypadající univerzálka. Akorát mně šokovala jen jedna délka – že by se drželi hesla „one size fits all“? Uvidíme jak se bude prodávat a hlavně jak bude jezdit.

14.07.2011 14:46:00 #19 

oblouk muž

>> #16, Yrkki, 29. 06. 2011 15:49:45 >> #18, DarkLord, 13. 07. 2011 23:35:51

Několikrát jsem tu opakoval, že lyže vycházející ze současného modelu Iridium 175cm v zatím opravdu jen dvou konstrukčních variantách budou v budoucnu ve více konstrukčních i délkových variantách. Je červenec – počkejme si. Myslím, že budeme všichni spokojeni. Další jednání m.j. i o tomto modelu a právě v tomto smyslu mám s panem ředitelem v úterý 19.7.2011.

17.07.2011 21:50:34 #20 

DarkLord

>> #19, HOnza, 14. 07. 2011 14:46:00

HOnzo, píšeš „Je červenec – počkejme si.“

Pokud vím tak si prodejci lyže na další sezónu musí objednávat už koncem zimy, začátkem jara. Takže trochu nechápu jak ty modely, které zatím nejsou v katalogu a ani jejich prodejci tady v okolí o nich neví, chtějí prodat. Ale uvidíme, třeba nějakou představu mají a povede se jim to.

A jen tak mimochodem – odkud jsou ty „insider“ informace? Máš nějakou oficiální roli ve Sportenu?

17.07.2011 22:53:38 #21 

oblouk muž

>> #20, DarkLord, 17. 07. 2011 21:50:34

Máš pravdu, že ten postup je podivnej… – … a s tou rolí… – no, řekněme, že se vzájemně snažíme nějak se pochopit :-).

18.07.2011 22:12:43 #22 

DarkLord

>> #21, HOnza, 17. 07. 2011 22:53:38

Tak to jsem moc nepochopil.

18.07.2011 22:45:39 #23 

oblouk muž

27.07.2011 14:13:39 #24 

Yrkki

>> #22, DarkLord, 18. 07. 2011 22:12:43

Pozoruju to snažení v Novém Městě už nějaký ten pátek (z uctivé vzdálenosti a nevidím do detailů) ta fabrika musí především vydělávat a produkce vlastních modelů sjezdových lyží k tomu v současné době přispívá minimálně. Tomu asi odpovídá i rozpočet na vývoj a přípravu nových modelů. Prostě nové lyže pro fabriku nejsou takovou prioritou jak by si mnozí rádi mysleli.

Стою на асфальте я в лыжи обутый. То ли лыжи не едут, то ли я ебанутый.

28.07.2011 15:15:31 #25 

Harry žena

Chlapi/aj damy/ az mi je do placu.Ked si spomeniem ake motorky pred sedemdesiatimi rokmi a od akeho vyrobcu dobyjali svet,ake auta detto,tak len si povzdychnem tak nam /a aj Vam/treba.Je uplne uzasne sa prehanat dnes na japonskych motorkach,je to super.A velmi ma mrzi,ze nikto nepovie /a uz si ani nespomenie/ze to mohla byt motorka ceska.

Ostuda!

Omluvam sa ,ale na tomto principe chcem ukazat na fakt ,ze preco lyza zo Sportenu nema sancu sa presadit.Lebo moze byt akokolvek kvalitna,ale nema sancu sa presadit voci firmam ktore desatrocia masirovali nas mozog ze /prepac Ivan/ATOMIC je uplne super.Takisto Rossignol atd.

Reklama nam vymyva mozgy, a je strasna skoda,ze pani komunisti nas doviedli tam kde sme,ze mame pocit ze ceska lyza nie je kvalitna.Kvalitne je len to co nie je CESKE!

Takze,nenechavajte sa presviedcat od HOnzu,ze lyza Sporten nemoze byt kvalitna,lebo to nie je pravda.Kvalita je tam kde je kapital!

Omluvam sa ze som sa takto rozpisal.

Pre moju omluvu.Na lyziach Sporten som lyzoval raz v zivote ,a mal som ich pozicane od HOnzu.Boli to AHV 06/snad sa nemylim/ a to boli fakt tvrde mrchy.Fakt pre dobreho lyziara a riadna makacka na nich.Takze neberte to ze robim reklamu HOnzovi alebo Sportenu.Ja osobne som mal pocit,ze by som za svoje peniaze,dostal adekvatnu protihodnotu,ak by som si ich kupil.Ale AHV 06 je pre pretekarov .

Takze tot moj nazor.Zdravim Harry.

Teoria je, ked nic nefunguje,ale kazdy vie preco. Prax je, ked vsetko funguje,ale nikto nevie preco. Ja som spojil teoriu s praxou,nic nefunguje a nikto nevie preco.

30.07.2011 15:28:44 #26 

oblouk muž

>> #25, Harry, 28. 07. 2011 15:15:31

Ahoj Harry – já nerozumím tvojí větě „Takze,nenechavajte sa presviedcat od HOnzu,ze lyza Sporten nemoze byt kvalitna,lebo to nie je pravda.Kvalita je tam kde je kapital!“. Asi ses nějak do toho návalu negací v tý větě zamotal, protože jinak z tvýho příspěvku vyplývá opak – že kvalitě Sportenů je možno věřit – což potvrzuju v plný míře :-). Jinak AHV06 ještě nejsou úplně závodní lyže – těmi jsou až AHV07, což ostatně není až tak podstatná informace, protože pro většinu zde se účastnících diskutérů-lyžařů budou nejzajímavějším modelem lyže odvozené od zde diskutovaných univerzálek Irridium :-)

05.08.2011 21:56:57 #27 

Mulysek

Tak ted jsem uprimne trochu zmatena, nejdrive se tady na snow vehementne doporucuji lyze nejmene s jednim titanalem a najednou je nejvetsi bombice lyze bez titanalu za 6000,–!!! Takze je to opravdu tak supr lyze? 6000,– je dobra cena, ale prave proto se mi nechce moc verit tomu, ze bude opravdu tak kvalitni..... Pominu ten design, ktery mi moc povedeny neprijde.

05.08.2011 23:22:59 #28 

Martin430

>> #27, Mulysek, 05. 08. 2011 21:56:57

Jasně že je to totální kravina, Mulysku!

Sendviče mají léty prověřenou strukturu a kvalitní lyže se nepodbízí za supermarketovou cenu jako laciná děf///holka.

Uvedený model je typický low-end a s ukázkově nízkorozpočtovou konstrukcí. Počínaje absencí kvalitních konstrukčních prvků, konče použitím levné folie na topsheetu. Opentlený stupidním marketingovým blábolem, podpořený prapodivným pokusem o (zrovna Tebou jinde zmíněnou)virální reklamní kampaň.

Jestli se chceš pyšnit něčím vyjímečným, není to možná špatná volba. Je dost možný, že na tebe na kopci budou lidi čučet jako vrány. Vlekaře a obsluhu bufetů nevyjímaje.

No – nic ve zlým. Počti si tu, a přeber si to sama. Skoro všichni jsou tu prozatím ještě dost pomýlení – včetně mojí maličkosti – a jezdí převážně na sendvičích, někteří dokonce na malosériovkách, ba co dím i na ručně dělaných butikovkách, a (ó hrůzo) i na racing departmentu. Zřejmě proto, že ještě netuší, že pro většinu zde diskutujících je nejzajímavější ski od soudruha Adamce. Ale počítám, že řada z nich/nás prozře a poučí se z krizového vývoje.

Slyšel jsem, že Krab si v létě koupil nový lyže a po nocích je pomalinku rozlepuje a vyndavá z nich plechy. Dokonce prý byl spatřen, jak si kupuje lupenkovou pilku a mumlá něco o dvojím rádiusu pro jistou jízdu ve vyšší rychlosti.

Měj se, a v dlouhém létě si tu ještě počti. Víš jak, trendy jsou trendy, ale tradiční jistoty nejsou někdy úplně mimo.

Skol lyžaříci. M430

06.08.2011 06:40:40 #29 

Brkoň

Hele, a k tý kvalitě – kámoš viděl letos v zimě na kopci 2 páry rozlepených slalomek od Sportenů. Nejnovější model, krátce jetý. Neslyšel o tom někdo? Dá se jim věřit nebo ruce pryč?

07.08.2011 01:05:55 #30 

Dr. THC

>> #29, Brkoň, 06. 08. 2011 06:40:40

Já jsem je taky viděl, bylo to, tušim, u vleku na Mísečkách. Chudák majitel. Nevíte někdo, čí mohly bejt?

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Zlín: [Středisko]

1

Diskuze - náměty a dotazy

Vázání,deska

Rossignol Forza 60 vs 70

2

Vysoušeč lyžáků Nordica

Santa Caterina 7.-14.12.2024

0

Slalomka pro 14.l puberťáka

2