Lyžařské oblouky ,diskuze a rozbory jízdy - příspěvky uživatele slak (SLAbý Kus)
Tohle je na celý seminář
takže zjednodušení v jednom příspěvku se vyhnout nejde…
dobře že to tak bereš.
Mám 3 lyžařské zásady, stavební kameny: 1) lyžování není sport, ale životní styl.....
Ještě k učení se fyzických úkonů (faktor radosti teď pomiňme):
V ideálním případě potřebujete při učení dva pokusy: prvý chybný a druhý opravný, provedený správně. Pokud máte trenéra, stačí vám pok…
>> #32, slowthinker, 24. 05. 2026 23:48:10
*Lyžování je velké specifikum v tom, že jde o evolučně neznámý pohyb, umožněný …
Dám to sem do „oblouků“, zřejmě to sem patří: na podzim jsem si koupil Redster Q9.8 a jsou to lyže, které budete buď milovat, anebo nenávidět. Stejně to je i s recenzemi na ně: Ve World Ski Testu se u…
>> #29, slowthinker, 22. 05. 2026 01:16:57
ukázalo se že jsem lyžovat nezapomněl, bylo to v příliš měkkých lyžích. *. J…
>> #19, slowthinker, 18. 05. 2026 18:28:36 * „nebát se a nebát se padat (až do bezvědomí“ Lyžovat mne učil bývalý mistr re…
>> #21, slowthinker, 18. 05. 2026 22:23:29
Také by mne to zajímalo…ale spíše, nežli přeskok, bych viděl přiměřené odlehčen…
Thomas & slowthinker… Pánové, tohle je velmi komplexní tématika, takzvaně multiparadigmatická= každý má svoji pravdu…*…na výuku existují různé „školy“ a ne jinak je tomu i u lyžování. Koukal …
>> #16, IIIvan, 18. 05. 2026 11:52:20
Děkuji mnohokrát za pomoc! Když se kámen viklá, stačí do něj fouknout a pak se lehce p…
>> #14, slak (SLAbý Kus), 18. 05. 2026 11:16:09
Teď kontroluji odkaz a koukám, že fotky se na stránkách Völklu zobrazují až …
>> #13, IIIvan, 18. 05. 2026 09:03:30
Ano, k tvému příspěvku nemám, co dodat!… tvůj příklad s driftem v zatáčce je velmi …
>> #10, slowthinker, 18. 05. 2026 01:26:51
Díky za informaci, tohle mne nenapadlo… V tom případě sem dám ještě jedno vid…
Květen, půl druhé v noci a na lyžařském fóru to žije! ..... Já se u lyžařů bohužel setkávám s těžkým nešvarem a sice sebepřeceňováním. Proto většina lidí na svahu jezdí lepší lyže, než na jaké stačí…
K videu dcery: chyby je třeba opravit a naučené pak správně opakovat a to vícekrát, aby se správný postoj/ pohyb zažil. Chyba= lyžařova přirozenost, jež neodpovídá konstrukčním nárokům lyží. Můžete…