Domů Diskuze neviditelné (ke všem modulům) [Diskuze k článku]: SENTIMENTÁLNÍ POHLEDY NA JIŽNÍ ALPY (4) - SUPER DÉVOLUY

[Diskuze k článku]: SENTIMENTÁLNÍ POHLEDY NA JIŽNÍ ALPY (4) - SUPER DÉVOLUY

07.01.2009 20:56:20 #1 

administrator

Věta, která mne provázela na cestu do Super Dévoluy zněla: „Tam bych podruhé nejela ani zadarmo!“. A přesto mi to středisko čímsi připadalo krásné. Vzdorovitou krásu hor tady nedokázal narušit ani ten nejvelkolepější pokus o prznění přírody, jaký jsem kdy viděla.

Odkaz na článek

09.01.2009 17:07:51 #2 

administrator

(Tomas Vitek, vitekt2@centum.cz) Vazena autorko,

vaham, vas text bych vahal odevzdat v prvnim rocniku na gymnaziu jako vypraveni, natoz potom jako fejeton. Neni to ani jedno ani druhe. Na vypraveni je pribeh s francouzem malo divoky, na fejeton, zas postrada myslenku. Jedine, co me prekvapuje je spravce webu snow.cz, kdyz vam dovoli takovy kus vystavit. Kdyby alespon za neco stali fotografie, tak bych to byl ochotny skousnout, ale i text ke kvalite sjezdovek se naprosto shoduje s letakem na superdevois, kde kazda cestovka pise – stredisko vhodne pro zacatecniky, prudke svahy naleznete blize k vrcholkum .

Pokud tedy nemate pro sdileni zazitek, hodnotnou informaci nebo doporuceni ani fotografii na pochlubeni – tak proc proboja pisete?

Posledni vetu bych rad venoval francouskemu umeni – Cesanne neni jedinnym impressionistou, ktery maloval neustale dokola jeden objekt. Napriklad po svete objizdim obrazarny a sbiram pohledy na katedralu Rennes od Moneta – tech je tusim neco pres 50 a jsou na nejruznejsich mistech. V parizi, glasgow a dve jsem videl v moskve. Toto ale neni web o snobstvi a chlubeni se zazitky s oblasti malirstvi , ale o lyzich, tak mi opet unikl vas point. S ocekavanim vasi reakce – tomas vitek

12.01.2009 15:58:15 #3 

administrator

(jana vlkova, vlkova@snow.cz) Dobry den, pane Vitku. Především dekuji za vas zajem o svůj text. Co se tyce zanroveho zarazeni – cetl jste blog. Fejetony nepisu, protože nemám potrebu vyjadřovat se k spolecensky palcivym problémům, coz se od fejetonu povinne zada. Tim padem neaspiruji ani na zadnou pointu. Blog se skutecne asi nejvice blizi slohovemu vypraveni, je to zanr novy a ještě není mezi ostatnimi literárními utvary dosti pevne usazeny a jeho definice je tudiz zatím velice vagnu. Konkretni sdeleni ve svém blogu neprinasim, ta si mohou lyzari precist v tech katalozich. Nabizim ctenarum pocity, zážitky a svoje osobní a nepochybne velmi subjektivni pohledy na mista, která mam velmi rada a mezi ceskymi lyžaři nejsou prilis znama. Priklad Cezanna jsem zvolila kvuli motivu kopce, který je navíc pomerne nedaleko od popisovaných destinaci. Co se tyce Moneta, nevim presne, jak je to s tou katedralou v Rennes. Myslim, ze jste si spletl Rennes a Rouen. Rennes je hlavni město Bretane, Rouen lezi v Normandii, kde Monet stravil podstatnou část svého zivota. Ve vsi ucte jana vlkova P.S. Jestli chcete necham vystavit toho Francouze/zachrance u auta v pangejtu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy