Zorníky GIRO

27.11.2011 16:47:44 #1 

DK

Zdravím a prosím o radu. Koupil sem si na eshopu brýle GIRO Signal (amber scarlet) a když jsem je doma vybalil zjistil jsem, že pod umělým osvělením jsou skla jakoby „zapatlaná“ v prostoru mezi zorníky. Myslel jsem si, že to je halogenovými žárovkami, ale když sem brýle zkusil na sluníčku problém přetrvával. Prostě uvnitř je nějaká vrstva která dělá jakoby mlhu. Když nekoukam do přímého světla tak jsou v pohodě…Nemáte s tím někdo zkušenosti? Brýle asi vrátím, ale zajímalo by mě jestli to je vada nebo ne. Předtím jsem měl brýle obyčejné WESTIGE a tam tento problém nebyl. Díky moc za odpověď. DK

27.11.2011 17:37:28 #2 

Navvy

Nevím jak se to na Tvých brýlích přesně projevuje, ale může jít o speciální „gelovou“ vnitřní vrstvu, která omezuje zamlžování brýlí zevnitř. Pokud to nijak nevadí při normálním použití, mělo by být vše v pořádku. Možná by stačilo zkusit stejný typ brýlí někde v obchodě a budeš vědět jestli je to standardní projev.

27.11.2011 20:37:04 #3 

DK

No projevuje se to, že když mám brýle nasazené a jde sluníčko z boku tak je výhled zamlžený…prostě ta vrstva je nasvícená a je vidět no…brýle bych si zkusil, ale v celých ČB jsem je nesehnal :( Možná sem jenom perfekcionista ale když už sem za ně dal 1400,– tak chci být spokojený :)

27.11.2011 21:01:51 #4 

Navvy

>> #3, DK, 27. 11. 2011 20:37:04

Tak zkus zjistit třeba na Internetu, které brýle mají tu gelovou vrstvu a vyzkoušej jestli to dělají také. A když jsi je vybalil, čistil jsi je nějak?

27.11.2011 21:26:04 #5 

DK

Nečistil…z venku mají zrcadlovku ta je čistá…sem jí přeleštil jemným hadříkem a zevnitř sem se toho ani nedotkl – ale je to čisté…todle je mezi sklama a bohužel to není jako jednolitá vrstva…prostě fakt jak když prstem rozmatláš máslo :)

27.11.2011 21:48:39 #6 

Navvy

No, teoreticky to může být vadný kus. Rozhodně si myslím, žes koupil dobrý model. Ta cylindrická skla jsou náchylnější k mechanickému poškození, ale to teď není Tvůj problém. Pokud jsi je kupoval přes Internet, tak máš 14 dní na vrácení. Přesto bych Ti doporučil, aby ses předtím přesvědčil na jiných moderních brýlích jestli to nedělají také. Tu „antifog“ vrstvu má skoro každý výrobce.

27.11.2011 22:00:15 #7 

DK

OK díky za pomoc, zejtra se zkusim podívat v nějakém krámu a uvidím no…snad to bude v cajku…vracet se mi je nechce páč se mi líbí a výborně sedí jak na čumě tak s helmou:)

07.12.2011 00:58:43 #8 

Theeo

Hoj,asi bych je reklmoval,to jak to popisujes vyzniva tak,ze se jedna o vadu,nekdy podobny zkresleni muze zpusobovat sama zrcadlova vrstva,ktera muze na prvni pohled trochu rozostrovat,ale to se vetsinou stava prave pri umelem osvetleni,takze pokud mas tenhle problem pri beznem pouzivani venku na snehu tak to je to podle me duvod k reklamaci asi,jinak bych zkusil zorník vyndat a vycistit ve vode,treba to pomuze,ale neotiral bych vnitrni sklo jinak muzes narusit anti-fog vrstvu a budou se ti mlzit.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy