Nové lyže postopadesáté
29.11.2011 15:15:49 #2
>> #1, Janek, 29. 11. 2011 14:52:25
To je dobrej nápad. Stačí tady kopírovat příspěvky a prodávat za 190 Kč.
29.11.2011 18:16:12 #3
>> #2, TomáS, 29. 11. 2011 15:15:49
No vidíš, jakej seš starej vůl, když si ničíš klávesnici zadara. Zkus každým, kterýmu si poradil, poslat složenku ex post a možná máš na pár měsíců vystaráno.
>> #1, Janek, 29. 11. 2011 14:52:25
To jsi byl na marketingovým školení někde na blízkým východě, ne?
30.11.2011 14:46:57 #5
Ale no tak… Každý se živí, jak umí. Navíc to v současné době není nijak lehké a hned tak líp nebude. A jak už řekl někdo chytřejší „správný muž příležitosti nehledá, ale vytváří“.
Takže jakkoli si moc dobře nedovedu představit, že bych tu službu
využil (protože i když třeba fundovaný, pořád je to jen jeden
názor…), přeju Jankovi hodně úspěchů. Koneckonců, když vydělá,
třeba si koupí něco u mě a já si zase budu moct koupit něco u někoho
z Vás a tím udržíme kola ekonomiky v chodu.
30.11.2011 15:01:43 #6
>> #5, exTNT, 30. 11. 2011 14:46:57
>> #5, exTNT, 30. 11. 2011 14:46:57
Na jednu stranu máš pravdu. Nemáme problém s tím, že se někdo snaží vydělat, ale přijde nám docela nefér, že někdo chce vydělat na serveru, kde si vyměňujeme zkušenosti a názory z fandovství a nikoli na kšeft. Tak to aspoň vidím já.
30.11.2011 15:26:04 #7
Nechci být jízlivý, ale svět obecně není fér…
Ale teď vážně: je fakt, že já jsem na tenhle server moc mouder nepřinesl, takže na to samozřejmě můžu mít tolerantnější názor, než ti, kdo se tady rozdávají.
Každopádně nepředpokládám, že to Janek na základě několika negativních reakcí na fóru odpíská, takže budu rád, když sem někdy napíše, jak to zafungovalo. Čistě ze „studijních důvodů“, protože obecně si myslím, že i když cena je lidová, moc lidí, kteří by byli ochotní za rady platit, se asi nenajde (což nepíšu proto, že bych mu to nepřál).
30.11.2011 18:45:18 #8
Díky všem za reakce! Myslel jsem, že to tu zapadne, a jsem rád, že to vyvolalo polemiku.
Chápu samozřejmě nevoli těch, kteří sem nezištně a velmi často přispívají s radami neznámým příchozím i pravidelným návštěvníkům fóra. Nicméně si nemyslím, že by skiporadna mohla fungovat stylem Ctrl+C → Ctrl+V, což by šlo uplatnit u poloviny dotazů na lyže, co se tu ojbevují, a taky to nikdo nedělá. Taky si sem nebudu psát třikrát do týdne o radu, že kamarád shání lyže. To je myslím zřejmý.
Dá se taky z logiky věci vyčíst, že jsem sem ten odkaz nedal, abych si někoho od zdejších radičů ulovil/přetáhl a vydělal na něm. Kdo sem zabrousí se rovnou zeptá tady a dostane odpověd nezávisle od několika lidí (což je většinou lepší), nebo sem jde už se specifickým problémem (závodní hobík), o kterým se ani jinde nemá šanci dočíst a osobně si těžko dovedu představit fungování něčeho takovýho na komerčním principu. Já chápu jako hlavní devízu tohohle fóra právě to zaměření na (relativně) úzkou skupinu nadšenců (kde jinde se měsíc debatuje o zalomení?).
Věřím ale tomu, že poradit kámošovi, kterej jede dvakrát do roka na týden do Alp, jaký si má koupit ski zvládne 60% zdejších čtenářů, z nichž jen minimum (všechna čest, vy-víte-kdo) je ochotných věnovat svůj čas a naťukat odpověď.
Proto mě zajímalo, jestli může vůbec něco takovýho fungovat. Takže jsem po rychlém zaškolení v Arménii udělal stránky a uvidím, co se bude dít. Když nic, aspoň jsem pár lidí pobavil (a možná i pár na*ral-sorry).
Každopádně díky za kritiku, výsměch i povzbuzení. Všechno přijde
vhod
Snad někdo pochopil, co jsem tímhle výlevem chtěl říct.
Janek
30.11.2011 19:53:51 #9
>> #8, Janek, 30. 11. 2011 18:45:18
Janku, jen doplním svůj názor k tvé sebepropagaci – startuješ business (nic jiného to není a buď se ti to povede a nebo ne), tady jsi nikomu nijak moc s výběrem lyží za celou dobu neporadil, ale s drzým čelem si do diskuze vpálíš reklamu na svou placenou službu. To bych si já nedovolil. Existuje spousta způsobů, jak to udělat citlivě, ohleduplně a férově, ale ty sis vybral „aroganrní buldozer“, když budu stavět na těch TomáSových příměrech k autům.
Stručně – rozhodl ses poskytovat placenou službu, tak ji taky propaguj odpovídajícím způsobem a nepoužívej diskuzi, kde si lidé radí nezištně. Redakce se s tebou určitě za nějakých podmínek domluví na reklamě. Otázkou je, jestli svému projektu věříš natolik, abys za to něco dal. Zřejmě ne.
Každopádně ti držím palce, ať ti služba funguje a máš hodně zákazníků. I když by mně třeba zajímalo jak si poradíš s reklamací (vybraná lyže se ukáže nevhodnou a tvůj zákazník za ni dal třeba 20.000,–, ale tobě jen 200,–). Ale to už jsou ty běžné záležitosti, které budeš muset řešit.
30.11.2011 21:20:36 #10
>> #8, Janek, 30. 11. 2011 18:45:18 Zdar Janku -to bude asi nějaká recese ?:-P Přece jestli tak strašně „hltáš"lyžování a věci kolem toho tak za to nemužeš přeci brát many?To je blbost!Jen blázen ti bude platit za to co se dá zjistit "zadara“ z netu a třeba i ze snow.(už ať začne padat!:) carvu zdar adam
30.11.2011 21:37:09 #11
chlapci klud, ako to v Čechách hovoríte " je to janek". Mne to tak trochu pripadá, ako keď by si ludia nechali platiť za kuchárske recepty. Ja určite by som jeho službu za prachy nevyužil, no držim mu palce, nech to skúsi. Nechcel by som byť však v jeho koži ak sa stretne s nespokojným zákazníkom. Podľa mňa každý rozumný človek musí prejsť určitým vývojom poznamia v lyžovaní, musí si ho „prežiť“ až potom dôjde k nejakému záveru. V tom sa s fleku nedá poradiť. Robil som iné športy a niečom o tom vývoji viem. Ináč prajem pekný večer, ako máš LMT:-D . S pozdravom „nesneží a ja som na lyžiarskom zájazde“ Miro.
30.11.2011 22:03:33 #12
ale no tak, pánové… já to vidím tak, že je to prostě nový nápad a pro někoho (těch je méně) mimo mísu, ale pro někoho (a podle počtu proseb jen na tomto webu o radu ohledně new lyží je takových drtivá většina) to může být přínosné. Třeba nabídka konzultace osobně na libovolné prodejně osahat lyže, a třeba i ukázat co jsou některé papírové vlastnosti lyží v praxi, může být pro neznalce zajímavým vodítkem. Investici 10–20k mohu svěřit do ruky prodavači na place (kde končí jeho nezávislost víme všichni) nebo někomu, kdo přecijen nemá defacto žádnou motivaci prodat mi konkrétní model, beru variantu číslo dvě. Fórum na snow.cz je fantastická věc nemající v cz obdoby – nepočítám-li carv, tam je sice rovněž vidět ochota poradit ale nějak záhadně pak tazatelé končí všichni na jedněch lyžích :), tohle je imho nasměrované trošku jinam. Pohodovej večer :) Ondra
01.12.2011 00:09:53 #13
>> #9, HonzA_, 30. 11. 2011 19:53:51
Honzo, vystihl jsi to naprosto přesně a prakticky vyčerpávajícím způsobem. Ona ta nabídka je navíc dost podobná všem těm různým nevyžádaným obchodním sdělením, která nám chodí na e-maily. Janek si to nejspíše vůbec neuvědomil, ale třeba jsme ho aspoň trochu poučili.
01.12.2011 09:47:32 #14
>> #8, Janek, 30. 11. 2011 18:45:18
No milý Janku mě si rozhodně nepotěšil a to co si udělal považuji za dost NEMORÁLNÍ. Na druhou stranu jsem se díky tomu s jedním kamarádem strašně tlemil tvému videu. Když dáš video kamarádsky k posouzení, tak je to myslím fajn, ale když si někdo někam foukne výdejko jako reklamu „hele jak dobrej sem!“, tak se na to samozřejmě díváš trochu jinak.
Takže tvoje brutálně ustřelující vnější na modré sjezdovce není fakt nic k chlubení k tomu výrazná jízda po vnitřní s průjezdem před kamerou v pozici těsně před dosednutím na záchodovou mísu s ho.nem v kalhotách.
Předpokládám, že stejně jako považuješ své lyžařské schopnosti za reklamy schopné, si stejně tak kritický ke svým odborným schopnostem, jinak by tě to asi nenapadlo.
Jak Honza tady napsal, nevšiml jsem si, že bys nás zrovna zásoboval množstvím a kvalitou poskytnutých rad a stejně tak jsem si nevšiml, že bys za poslední roky vyměnil a vyzkoušel několik desítek lyží a několik bot, abys tak získané zkušenosti mohl předávat dál.
Úplně nejvíc mě ale POBUŘUJE, tvé tvrzení ……“ Nicméně si nemyslím, že by skiporadna mohla fungovat stylem Ctrl+C → Ctrl+V, což by šlo uplatnit u poloviny dotazů na lyže, co se tu objevují“…..
Právě naopak mladý pane! Budeš-li mít trochu času, načerpáš z tohoto fóra odborné znalosti k každé problematice lyžování: lyže (konstrukce, jak vybrat, kde koupit), boty (jak vybrat, jak koupit, kde koupit), úprava bot, vložky, úprava vložek, broušení (jak brousit, čím….), technika jízdy….a mohl bych pokračovat. Já sám se tady naučil většinu toho, co vím spolu s tím, že sem za poslední léta vyzkoušel čtvery boty, pár jich upravil, vlastnil asi 20 párů lyží a tak na 70 jel, abych něco poznal. Přispívám sem z čistého nadšení, ale taky proto abych nějak splatil svůj dluh vůči tomuto zdroji informací, protože sám jsem zadarmo čerpal velmi mnoho.
Jak můžeš tvrdit, že to není Copy – Paste! Vždyť většinu si načerpal zde! Nebo se pletu? Jestli se tu bude exhibovat víc takových chytráků jako ty, tak nevím proč by sem lidi měli dál přispívat. Prostě si nás tady všechny maliko vo.ebal, neslušně řečeno. Už nyní chápu ivanovo ….“to je tak odborné, že to snad zadarmo na fórum nepatří, to to dám raději do časopisu, kde mi za to zaplatí“ …a teď může pouze přidat…. „a nějací chytráci mě tady nevykradou a nebudou dělat chytráky někde jinde“.
Takže tolik, co si o tom myslím já….
Abys nám demonstroval své schopnosti proradce, mohl bys nám prosím tě poradit zatím teda zdarma. Mám tady jeden oříšek. Zadání: slušný jezdec GS 185 i SL 165, samouk 85kg 185cm, 30 let na sněhu 25–30 dní ročně. Chce širší univerzální lyži pro případy kdy napadne, do bordelu a na výjezdy do Alp. Může koupit výhodně Scoty Pure 188/92 nebo Dynastar Pro Rider 186/97. Které bys doporučil. Díky, T
03.12.2011 14:53:09 #16
>> #15, TomáS, 03. 12. 2011 13:40:38
Musíš počkat.
do 10.12. zdarma
do 12.12. dovolená
heheheheheh. Pošli něco na můj účet a já jsem s Tebou ochoten zajít ve středu na kafe. Dopolko, to mám levnější tarif.
03.12.2011 16:33:19 #17
>> #14, TomáS, 01. 12. 2011 09:47:32
Oboje jsou samozřejmě špatně. Jako nejlepší alternativu nabizím Ski
Rax
04.12.2011 13:03:18 #19
>> #14, TomáS, 01. 12. 2011 09:47:32
S prevaznou vetsinou Tvojho clanku musim suhlasit.
Ovsem,napadnut Janeka za jeho video,sa mi nezda ferove. Mne sa jeho jazda paci,presne davkuje v tomto otvorenom slalomiku co takato jazda potrebuje.
Janek,drzim palce Tvojej aktivite,aj ked jej moc neverim. A chalani maju pravdu,je to voci nim nefer aktivita,prave na tychto strankach.
Tomasi/a spol/,co keby sme s Jankem vyjeb…,a ponukli tu rovnaku sluzbu za stopade?
Snad by sa neurazil. caute Harry
04.12.2011 13:17:00 #20
>> #19, Harry, 04. 12. 2011 13:03:18
Jak jsem psal, kdyby jsem dal Janek video k posouzení je to fajn. Když ho sem šoupne JAKO REKLAMU NA SEBE, myslím že je fér se na video dívat z malinko jiného úhlu pohledu, ne?
04.12.2011 13:23:06 #21
Trochu faktografie (stačí klik na tlačítko vedle jeho avatara):
Přezdívka: Janek
Počet všech příspěvků: 98
Nejaktivnější forum: Trénink (technika, posilování ap.)(38.8%)
Nejaktivnější téma: Rozbor videa(15.3%)
(prošel jsem poctivě všechny jeho příspěvky)
Počet kvalitních originálních rad: <=3
Počet přijatých rad: >10
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.