22.01.2012 19:38:52 #1
Ahoj,rád bych se zaptal na nějaký tip a to ohledně klidného lyžování v Alpách. Jde mi o to poznat klidné středisko a ne „továrnu“ na lyžování(jakou je například Skiwelt)Prostě pohodová vesnička s nějakým méně navštěvovaným střediskem. Loni jsem měl možnost poznat oblast Lungau a její střediska,Fanninberg,Grosseckspeireck a Aineck. Přišlo mi to opravdu pohodové lyžování. Znáte někdo podobnou oblast? Díky moc za vaše tipy.
22.01.2012 19:55:45 #2
>> #1, skiwelt, 22. 01. 2012 19:38:52
Já se letos chystám právě do Skiwelt. I kvůli běžkám. Máš s tím střediskem nějaké negativní zkušenosti?
22.01.2012 20:37:15 #3
Miluju Lungau, podobně klidné lyžování jsme zažili v méně profláklých částech Salzburger Sportweltu: Radstadt-Altenmarkt, Flachauwinkl-Kleinarl. Ale jako by pobyt v Lungau nebyl kompletní bez návštěvy Obertauernu, ve Sportweltu doporučuju nevynechat Zauchensee.
22.01.2012 21:09:26 #4
>> #3, Tom_, 22. 01. 2012 20:37:15 Ovsem Zauchensee jen za dobreho pocasi, jinak tam clovek na stredovekych sedackach umrzne…:)
22.01.2012 21:23:06 #5
>> #4, No13cz, 22. 01. 2012 21:09:26
Těch starých sedaček už je tam jen pár. Asi jsi tam pár let nebyl.
22.01.2012 21:34:01 #6
>> #3, Tom_, 22. 01. 2012 20:37:15
Altenmarkt (kousek od Flachau) je skvělý.
22.01.2012 21:38:19 #7
Z rakouských oblastí mě namátkově napadá Pinzgau – kromě menšího Wildkogelu jsou nedaleko i okrajové a poměrně klidné části kitzbühelského areálu (Pass Thurn, Resterhöhe) nebo Zillertal Areny.
V Korutanech je pak klidnější „oblastí“ třeba Bad Kleinkirchheim, Turracher Höhe či Gerlitzen – poměrně blízko sebe a se společným skipasem, v němž je zahrnut i zmíněný Katschberg (Aineck).
22.01.2012 21:41:19 #9
>> #5, Tom_, 22. 01. 2012 21:23:06
No je pravda ze to je tak 4roky a ted se divam, ze se to fakt zmenilo, takze pardon…Kazdopadne ta nejvetsi mraznicka dvojsedacka co vede nahoru k novejsimu vajicku, to je hruza, te se vyhnout, protoze za dobu jeji jizdy clovek stihne sjet az dolu a vyjet vajickem…Kazdopadne zvlast kdyz je dost snehu ma Zauchensee uzasnou atmosferu!
Jinak za me klidne, oblibene stredisko – Wildkogel – hlavne s detmi, prijemne pomerne siroke jizni svahy, ale neni to buhvijak vysoko, takze snehova jistota je horsi…Vetsina lidi totiz jede o 10km vedle do Hollersbachu, odkud se dostanou vajickem do Kitzbuehelske houpacky, takze je Wildkogel pomerne klidnym mistem…
22.01.2012 21:48:09 #10
>> #9, No13cz, 22. 01. 2012 21:41:19
Snehova jistota Wildkogelu je prekvapive dobra (sezona obvykle az do zacatku kvetna) – vetsina hlavnich, byt spis kratsich sjezdovek je v odvracenem kotli, tedy k severu. Naopak ty dve dlouhe trate do udoli jsou orientovany na jih, a tedy na jare odchazeji.
22.01.2012 23:12:19 #11
Skol, nedávno jsme se bavili s kamarádem na podobné téma. Už jsme toho sjezdili dost, hlavně Rakousko a Švajc a shodli jsme se, že výhradně nejpohodovější lyžování jsme několikrát zažili na Torrrentu nad švýcarským Leukerbadem. Žádná kvanta kilometrů, jen široké modro-červené ranveje a fantastický rozhled na celý Wallis až po M.Blanc. V lednu, únoru i březnu bez davů lyžařů. O největších a nejlepších alpských termálech se nemá cenu ani zmiňovat. Je o něco dražší a logisticky náročnější než třeba Rakousko, ale opravdu stojí za to. Letos jsme ale nenašli v časopise kupón, který v letech minulých nechával peněženky o něco déle plné.
23.01.2012 04:40:47 #12
>> #2, Navvy, 22. 01. 2012 19:55:45
Skiwelt určitě není špatná volba,myslím že si tam najde každý to své,jen tam na můj vkus bylo dost lidí a mé oblíbené kreslení v čerstvém ranním manžestru se mi nepodařilo i když člověk přijel na parkoviště dřív.Prostě je to pěkné velké středisko.Mám rád ubytovaní na statku nebo někde v malém penzionu v klidné oblasti.Teď jsme bydleli ve Worglu(jinde byl opravdu problém sehnat ubytování)a ten se nedá považovat za malou klidnou vesničku. Nicméně jsem moc rád že jsem si mohl ve Skiweltu zalyžovat.Jedna velká výhoda je doprava do střediska,není třeba ani rakouská dalniční známka.Z Prahy prakticky po dálnici a cesta rychle utíká.Myslím že si Skiwelt užijete.
26.01.2012 23:15:05 #13
>> #11, brumla, 22. 01. 2012 23:12:19
Ahoj, můžeš poradit středisko v Rak., kde převládají široké modro-červené sjezdovky na carving? To Švýc.bude asi o dost dražší a taky daleko…Zillertal, Flachau, Saalbach, Moeltall a Kronplatz v It., znám, ale chtěl bych letos někam jinam. Dík
27.01.2012 23:41:21 #14
Skol, momentálně ze sněhem zapadlého Zillertalu. Je už těžké poradit, jelikož jsi vyjmenoval ty nej resorty, kde jsou pro tvoje potřeby ty nejlepší podmínky (ty stejné mám i já). Ještě bych třeba zmínil Reiteralm v Ski Amade. Nenápadné středisko, menší bratr Schladmingu. Tam jsou přesně ty pisty, o které píšeš. Kritéria splňuje i Nassfeld, ale pouze některé oblasti. Když ale porovnám s Hochzillertalem (právě dnes), tak Tirol vede 1:0. Pokud by jsi si chtěl opravdu dobře zajezdit na „dálnicích“, tak moje rada zní Davos nebo Lenzerheide, oba CH. Výborná dostupnost z dálnice, špičkové ranveje co se týče délky, šířky a převýšení, oba resorty v mé soukromé top5 (a na čelních pozicích).Škoda že plánuješ Nassfeld ve zvoleném termínu, na březen tam chystám zajímavou akci spolu s Möltallerem a B-Kleinkirchenheim.
31.01.2012 00:25:59 #16
TOP 5 lyžování: 1.DAVOS již jsem se zmiňoval, Jacobshorn je sportovnější ostřejší pisty, Parsenn je rozlehlý s převládajícími červeno-modrou barvou. Šíře některých sjezdovek je až neskutečná. 2. HINTERGLEMM (pouze) Zwölferkogel ale hlavně protější Spieleckkogel jsou sjezdovky, na kterých vydržím celý den a ani nemusím traverzovat nad Saalbach. dobrá dostupnost z ČR. Jednou jsem zde byl v hochsasion a nejdelší čas čekání na sedačku byly 3 minuty na nejexponovanější sjezdovce, úžasný. Trošičku dražší ubytování oproti jiným resortům. 3. LENZERHEIDE to jsme jeli tehdy na kupony z časopisu a určitě to stálo za to. Určitě bych se sem ještě chtěl vrátit, což plní účel voucherů-vyzkoušet a vrátit se. Daleko zajímavější byla severní strana, perfektně připravené ranveje drřely v lednu po celý den. Na jižní stranu se dá dojet pouze skibusem, ale to nevadilo. 4.LIVIGNO nemá cenu představoavat. Opět nskutečné dálnice. Líbí se mi více Motolino. Ale pozor! z Livigna se stává malé Polsko, hlavně o akcích skipas zdarma před a po sezóně. V tuto dobu sem rozhodně nejezdit!!! Nejideálnější se mi zdá 1/2 polovina ledna a musí být sníh, ne jako letos. Někde jsem četl, že je zde levné ubytování, mě ale přijde nejdražší z celé Itálie. Letos jsme raději vyměnili lednový termín za prověřený Zillertal. 5.ZILLERTAL jako kompakt, ten znáš.
TOP 3 lyžování s nejkrásnější kulisou 1.JUNGFRAU REGION 2.LEUKERBAD 3.SAAS FEE asi zde bude ještě patřit Zermatt, ale tam jsem ještě nebyl.
01.02.2012 10:33:24 #19
Jednou jsem byl v Planneralm a moc se mi tam libilo. Da se kombinovat s Riesneralm, i s Hauserem/Galsterbergem.
01.02.2012 23:55:32 #20
díky za podrobný popis Top 5. ve Flachau jsem byl 2× a tam si mi líbilo jen ve Wagrainu na 1ný sjezdovce, jinak dost lidí a sedí cos napsal. Mölltaler Gletchner, jak píše Marina zase patří mezi lokality kam se naopak nechci vrátit já – byl jsem tam před 6 lety a bída – úzký sjezdovky, neupravený, po 2 jízdách muldy a ledovka, špatný počasí – a potvrdili mi to i další 3 známí, kteří tam byli vloni a předloni. Totéž Zauchensee kousek od Flachau. Planeralm a Riesneralm neznám – zkusím mrknou na web nebo můžete to někdo ještě doporučit?
03.02.2012 14:09:35 #21
Já mám s Möltallerem trochu jinou zkušenost. Jezdili jsme tam před cca 4–5 lety, když nikde v lednu nebyl vůbec žádný sníh, jenom ledovce tenkrát fungovaly. Ty dvě sjezdovky úplně zhora jsou asi nejširší, jaký jsem kdy brázdil. Poté jsme to střihli černou k přehradě a býval z toho celkem parádní sjezd. Až dolů jsme nejezdili, protože to co měly značený červeně, jsem jezdil pozadu (na GS9) a fotil ostatní. Teď by tam ale měly být nějaké nové sjezdovky. S čím jsme ale mívali problémy byl vítr, azuro jak ze žurnálu, ale jezdila jenom zubačka. Dokonce jsme jednou vymohli i vrácení peněz za skipasy, když nejezdili. Celkově spíše pozitivní náhled.
03.02.2012 15:33:01 #22
Ahoj, navrhuji Ti podívat se do Furlánska kousek za hranicema z Rakouskem (35km od Nassfeldu) v Itálii a to střediska :
Tarvisio- http://snow.cz/…189-tarvisio Sella Nevea- http://snow.cz/…-nevea-kanin
Střediska jsou od sebe 15km a mají společný vícedenní skipas a opravdu to nejsou skitovárny, ale při tom nabízejí krásné scenérie Julských Alp, sportovní a členité tratě, cenově jsou střediska velmi přívětivé, doporučuji je navštívit přes týden – minimální návštěvnost, italové jsou hlavně víkendový lyžaři.
Jinak přímo v Rakousku mám nejraději středisko http://snow.cz/…heiligenblut
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.