Jak na přelakování helmy
24.01.2012 18:21:22 #1
zdravim, potreboval bych zmenit barvu na stavajici helme, nemate s tim nekdo zkusenosti??? mam rad helmy se stitem (bryle me nejak nesedi) a vyber divokych barev v techto helmach je prakticky nulovy, tak bych ji chtel prestrikat,ale nevim zda pouze odmastit a odstranit vsechny plastove mrizky apod. nebo i odstranit nejakym brusnym zpusobem puvodni barvu.................................... dalsi alternativou je nechat udelat cepici pres helmu. dik za tipy.
29.02.2012 13:15:28 #4
Ahoj, tak co jsem přestříkával kdysi jednu helmu, tak jsem prve sundal všechno, co jsem nechtěl mít od barvy. Pořádně odmastil, udělal si šablony z tvrdého papíru (na různé tvary) a pak jsem vesele stříkal autolakama ve plechovce. Nakonec ještě přetáhnul bezbarvým lakem a bylo hotovo. Snad ti to nějak pomůže
29.02.2012 15:11:48 #6
>> #1, rADEk, 24. 01. 2012 18:21:22 Ahoj, hodně záleží, jakou barvu máš na helmě teď. Pokuď je to taková ta matná (softlak) budeš muset všechno odstranit. Jestli je na ní klasický lak tak většinou můžeš lakovat přes, ale jemným brusným papírem zmatovat a důkladně odmastit. Navíc stejně budeš muset použít nějaký brusný základ a až potom dát barvu a lak.
29.02.2012 18:12:12 #7
dik nakonec jsem koupil jinou helmu,pac jsem se nejak furt nemohl srovnat s brylema do snezeni (nevidel jsem si na spicky mych detskych lyzi a vadil me omezeny vyhled), tak jsem koupil jetou helmu OSBE s ksiltem proti slunicku a do mlhy (vypadam ted jak krizenec Top Gunu a Star Wars). kazdopadne jsem u ni prelakovaval stribrne casti, ktere vypadaly znacne pouzite, gumoasfaltovy spray udelal krasne cernou matnou, bohuzel bezbarvy lak z toho udelal tmave hnedou.mozna striknu celou helmu,ale to az v lete az uvidim jak s ni budu po zime spokojen
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.