výběr freestylu
11.03.2012 20:02:03 #1
Dobrý den, chtěl bych přejít z Atomic Metron 11 na nějaké freestyle lyže. Podle parametrů jsem si vybral Scott Mission a Scott Punisher! Jelikož se ale podle parametru moc vybírat nedá, tak jsem se chtěl zeptat na nějaké zkušenosti. Lyže bych chtěl využívat i na upravených sjezdovkách, proto vybírám nějaké univerzálnější. Plus teda jakou zvolít délku lyží? (184cm,78kg sportovní lyžař. Předem děkuji a přeji krásný den.
13.03.2012 10:20:33 #3
>> #1,
johny.v, 11. 03. 2012 20:02:03
Scott Mission jsem (laskavostí Martina Rumy) jezdil v délce 178 cm, ale
pouze v muldách na neupravené sjezdovce. I pro moji hmotnost (t.č. 96 kg)
byly vyhovujícně tuhé, jezdit na nich na upravené sjezdovce by mělo jít.
Určitě si musíš vyzkoušet, co po nich chceš a jak Ti to splní.
13.03.2012 12:05:53 #4
Zdar,
Já sice ani jednu z těch lyží nejezdil, ale myslím že jsou dost rozdílné.. Jezdil jsem Scott Venture a Scott Dozer.. Řekl bych, že Punisher je podobný Dozeru, ale užší.. tj. Backcountry twintip. Mission je naopak podobný Venture, ale opět užší allmountain..
Co se týče vlastností, tak Dozer má jako twintip, vázání posunuté doprostřed a je výrazně měkčí než Venture a výborně hravý.. Ventury je naopak tvrdá i sjezdovková lyže jen se zvednutou patkou a vázáním standartně.. Takže čekám, že Mision a Punisher budou obdoba..
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.