Salomon X-Kart - poraďte s délkou - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Salomon X-Kart - poraďte s délkou

Salomon X-Kart - poraďte s délkou

16.10.2012 15:56:33 #1 

Ka.cz

Ahoj, měřím 166 cm, vážím 58 kg a jsem středně pokročilý lyžař. Baví mě víc carving, doteď jsem měla krátké Stockli s radiusem 9,5 a loni v Rakousku jsem zjistila, že na rozjeděné sjezdovce s muldama to na nich není ono.

Známý má Salamon X-Kart loňský model a ten si na nich tam vyloženě chrochtal.

Ráda bych se ale poradila ohledně délky lyží. On má na 180 cm délku 157 cm a je prý spokojený. Já bych měla mít prý určitě ty nejkratší – 150 cm. Myslíte, že to bude stačit? nevzít raději ty 157 cm?

Díky moc!

01.11.2012 18:47:05 #2 

MarfyCZ

Slalomky by meli byt udajne kratsi o 10 – 20 cm vuci postave. Osobne merim 176 cm a vcera si koupil X-karty v delce 164 cm. Do 157 cm bych sel v pripade, ze bych jezdil neustale prudke svahy, ale na ten nas kopecek v Cenkovicich bez muld budou idealni 164. X-karty maji take malicko zvedle patky a tim mi pripominali pred 9ti lety pouzivane Nordici v delce 155, ktere byli na me a ten nas svah kratke. Podle me zalezi na terenu, zkusenostech lyzare, tvrdosti lyze.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy