Domů Diskuze Freeridové a freestylové lyže Kung fujas i na sjezdovku.

Kung fujas i na sjezdovku.

05.11.2012 15:01:52 #1 

Patricius

Zdravím, chcem sa spýtať aké máte s Kung Fujas skúsenosti čo sa týka zjazdovky, túto zimu sa chcem začať venovať freeridu, no zároveň je mi jasné že na Slovensku mám obmedzené možnosti a tak by som sa zameral skôr na niečo univerzálnejšie, aby ma lyže podržali aj na upravenom snehu. Neviem presne aký je rozdiel medzi modelmi 10/11 a 11/12, ale financie mi dovoľujú ísť aj do toho novšieho. Za nejaké to info vopreď vďaka.

05.11.2012 16:19:45 #2 

Luboš - FREESKI muž

Ahoj, na Slovensku by se o termínu „obmedzené možnosti“ pro freeride dalo dost polemizovat, mě možnosti u vás přijdou dost široké, tedy pokud chceš. :-)

Kung Fujas jsou na sjezdovce v pohodě, mezi těmi modelovými roky není žádný rozdíl, pouze design, pokud vím. Ty lyže jsou velmi univerzální a i na sjezdovce si s nimi zajezdíš dobře. Záleží co očekáváš. Nezapomeň, že to není ani závodní slalomka, ani obřačka, pořád je to tt s rockerem na špičce i patce široký 102 mm. V těchto relacích musíš jejich schopnosti na pistě posuzovat. Na tyto parametry umí na sjezdovce dost. Prohledej diskuzi tady na snow.cz a najdeš několik příspěvků o této kategorii lyží (twintipy s rockerem kolem 100 mm) i konkrétně o Kung Fujas. Pokud to nebude stačit, klidně se ptej dál, lepší (i pro tebe) jsou konkrétní dotazy (=konkrétní odpovědi).

05.11.2012 16:49:54 #3 

Patricius

>> #2, Luboš – FREESKI, 05. 11. 2012 16:19:45

Dík moc za info, idem to tu teda ešte omrknúť.

Mojou hlavnou destináciou býva Chopok juh a inak tomu nebude ani tento rok ak všetko vyjde tak ako má. Je tam toho neupraveného terénu pomerne dosť, ale ešte nie som až natoľko zdatný aby som sa dokázal úplne vyhnúť vlekom a upraveným zjazdovkám, takže preto to obmedzenie v mojom prípade.

21.03.2013 19:33:47 #4 

vrcho

Zdravím, našiel som zaujímavú ponuku na lyže K2 Kung Fujas 2012 dĺžka 189cm + Squire 11.0 Schizo Frantic. Tieto lyže chcem hlavne na rozbitú zjazdovku a svoje prvotné pokusi na freeride. Mám 175cm a 95kg a s toho plynie moja otázka, nebude tých 189cm na mna moc? Aj keď viem, že lyža má rocker a tým je akože skrátená jej aktívna časť, ale predsa možno sa tú nájde niekto, kto by mi poradil. Tiež som sa chcel spýtať na to viazanie či je vhodné na tieto lyže a môj zamýšľaný spôsob ich použitia.

22.03.2013 20:27:58 #5 

Gravedigger

>> #1, Patricius, 05. 11. 2012 15:01:52

Mam ve freeride odjezdeno docela hodne (Kanada, Balkan, Asie) a za celou zimu stravenou v Jasne, jsem siroke lyze nepouzil ani jednou. Vzdy jsem si vzal readeji univerzalky 72mm pod botou, 177cm delka (moje vaha cca 68kg) a vzdy jsem mel pocit, ze to byla spravna volba. Siroke lyze si beru uz jen na pul metru a vic prasanu (takze nikdy, lyze rezavi ve sklepe).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy