Elan Wavemaster- prosím poraďte
13.11.2012 19:32:28 #1
Zdravím, jsme mírně pokročilý lyžař, 185cm /70 kg a mám možnost koupit rok staré lyže Elan Wavemaster (170cm /110–67–96/R17m ). Jezdím upraveně sjezdovky. Asi budu potřebovat poradit zda jako mírně pokročilý, ne skvěle kondičně vybavený, nebudu po jedné jízdě úplně bez dechu a síly. Tedy, jestli to nejsou až moc tvrdé, ostré lyže pro mě.
díky moc
13.11.2012 20:15:53 #2
Těžko říct zda se tady najde majitel této kolekce
Jedná se o „spešl edyšn“ s podpisem Stenmarka , která se prodávala
nesmyslně předražená
A vzhledem k tomu, že mladým drakům už jméno Stenmark moc neříká, tak
je kolekce určená pro nás páprdy s pěti křížky na krku
Takže bych neočekával nic, co by nám mělo trhat kolena
Podle složení by to neměl být žádný hardcore
Nevím jak lyžuješ, kde lyžuješ a tudíž ani nedokážu poradit jestli
budou pro Tebe vhodné
Ale pokud budou za super cenu …
13.11.2012 20:26:26 #3
Měly by být za 5000, ale nedokážu posoudit jak moc konkurenceschopná cena to je. Jezdím Česko, občas Rakousko, dříve častěji minulý rok vůbec, sjezdil jsem totiž staré lyže a na nové nebylo ( nějaké rossignol cross … R14 m, víc nepamatuju), jezdil jsem celkem čistě ale jak říkám rok jsem na tom nestál.
13.11.2012 20:36:46 #4
>> #3,
fall, 13. 11. 2012 20:26:26
tím čistě myslíš, že jedeš carv oblouk po hraně ?
Mě osobně spíše připadně, že výrobce chtěl oslovit generaci
„smýkačů“
Kdo chce jet hranu s R17–18 asi spíše zvolí tvrdší ski s titanálem
(GS, GSX)
Ale možná se pletu
13.11.2012 21:08:41 #6
Rozumím. Můj názor: pro Tebe je ta lyže krátká a obávám se , že na
ledu nebude jistá
Vozil jsem se na několika elankách a doporučil bych něco s jedním
titanálem, pokud chceš střední oblouk tak GS kolem 180 cm a pokud kratší
tak je dost lyží s R kolem 15m
Za wavemaster by jsi dal 5tkč, ale z toho jsou 2tkč za podpis Ingemara
18.03.2013 13:21:40 #7
Tuhle lyzi v delce 176(R skoro 19m) jsem ted 4 dny jezdil na S.Catarine v italii.Byla z pujcovny,ale ve velmi dobrem stavu-vypadala na to,ze se moc nepujcuje.Mam pouze 70kg,jeste ke vsemu jsem 2 mesice nebyl v posilovne,protoze jsem po operaci takze fyzicka nic moc a presto mi lyze pripadala pratelska a lehce ovladatelna.Na netu jsem nasel info,ze je to mirne vylepseny model GS Waveflex s monotitaniem,obsluhujici v pujcovne to tvrdil taky,ale presto mi pripadlo,ze lyze byla prilis poddajna.A prouzek titanalu z boku na lyzi rozhodne videt neni.Docela by mne zajimalo jak to s timto modelem opravdu je-vi to nekdo s jistotou?
19.03.2013 16:47:58 #8
„Mono Titanium
Na horní stranu dřevěného jádra je umístěna jedna vrstva titanu,
výsledkem čehož je lepší reakce lyží. Na bočních stranách zaručuje
Mono Titanium dlouhou životnost původní pružnosti lyží.“ [odkaz ]
To je jako vystřižené z vlákna M-N-P, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že tam titan ani titanal není.
Jinde se na webu ale tvrdí, že je tam karbonový oplet, někde, že obojí, tedy karbon i titanal, bez ohledu na ročník lyže.
Prošel jsem příručky pro prodejce z let 2009–2012.
Dospěl jsem k tomu, že tam nikdy žádný titanal nebyl.
Přehled viz níže.
Tady tomuto katalogu 2010/11 bych asi věřil, lyže byly určitě jen s karbonem a bez titanalu. Stejně tak v sezóně 2011/12 .
V katalogu 12/13 už tento model není, stejně jako jsem ho nenašel v katalogu 09/10 .
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.