Pomoc s výběrem
19.01.2013 16:18:30 #1
Zdravím jsem tu nový , pročetl jsem si to tu ale stejně se zeptám . Na moji výšku 176 cm ( bez lyžáku ) mám lyže 150 cm nějaké Volkl Race , tak by to chtělo nové . A chci se zeptat jaké by jste doporučily chci jezdit tak 70% na svahu občas dělat blbiny a 30% volný terén , ale lyže s zahnutou patkou bych chtěl protože většinou když jsem zkoušel jen pozadu rychleji tak se mi při menším hrbolu na sjezdovce zasekla lyže o patku a už jsem letěl :/ . Zahlédl jsem a přemýšlím že nějaké vemu ( Kung Fujas , Volkl Kink nebo Gotama ). Jak je to s těma model rok 09 apod.. jsou tam nějaké zásadní rozdíly kromě ceny za které se dají sehnat a designu ? A vázání je velký rozdíl ? když vemu Marker Free Ten nebo co dávají na ty lyže Griffon SchizoFrantic ? Lyžáky asi stačí nějaké normální ? A co se týče té délky jaká by byla ideální ? Lyžuji už nějakých 13 roků takže bych řekl že jsem pokročily ( expert asi ne :) )
19.01.2013 22:09:03 #2
Ty modely lyzi co pises vypadaji dobre (osobni zkusenost s nima bohuzel nemam), ale pokud pises 70% sjezdovka, tak bud pripraven, ze s takhle sirokou lyzi budes mit o trochu vic prace, nez kolik jsi z tech 150 „slalomek“ zvyklej. Obzvlaste pokud bude hodne tvrdy povrch. Taky zalezi kolik vazis, ale pokud tak 70 – 80kg, tak bych mozna uvazoval o necem nepatrne uzssim, kolem 90–95mm. V hlubokem snehu te unesou a na sjezdovce budou obratnejsi.
Delka = doporucuju minimalne stejnou jaka je tvoje vyska. Lyze se zvednutou patkou nebo dokonce jeste s rockerem se chovaji jako by byly automaticky kratsi. (ja mam 175cm/77kg a jezdim na sjezdovce twintipy 177 a 179cm a v terenu 184cm).
Vazani = urcite neco co umozni nastavit DIN minimalne 12. Aspon ja si v terenu s „tabulkovou“ hodnotou 8 moc nezajezdim, hned jsem bez lyze. Na prasankach mam 11.5, vloni mi vypnuly 3× a vzdy to bylo spravne. (mam Marker Jester) Ale nikoho k tomu nenabadam!!!
20.01.2013 10:46:35 #4
Pokud tech 95kg neni jen ciste sadlo (sorry ) ale i obcas nejaky ten sval,
tak klidne muzes jit do nejakych sirsich a delsich lyzi, protoze na sjezdovce
i tu 100mm sirokou zvladnes a v terenu se ti ta sirka bude hodit, na 90mm uz
by ses hodne boril. A neboj se vetsi delky, tyhle lyze vetsinou nejsou extremne
tvrde, takze jdou utocit a vetsi plocha a delka je v terenu vyhoda.
Ty Volkly co pises budou asi ok. A na Kung Fujas ctu vsude samou chvalu, takze to urcite budou povedeny lyze. Z toho co znam osobne bych asi doporucil neco od LINE = treba Prophet 98 (hodne univerzalni a vyvazena), nebo trosku tvrdsi Influence 105, anebo meksi hravejsi a obratnejsi Blend (to uz je napul freestylovka). Vsechno asi v maximalni delce (kolem 185). Podivej se taky po nabidce od firmy Scott, maji celkem vyber v lyzich tohoto druhu a co jsem slysel nebo vyzkousel, tak jezdi dobre.
Vazani – Marker Griffon (DIN 13) je podle me absolutni minimum, ale spis bych to videl na Jestera (DIN 16). Je to sice dost penez, ale zase je velika sance, z ho za par let pouzijes jeste na dalsich lyzich. A nezapomen na siroke brzdicky (110mm).
29.01.2013 01:19:23 #6
Zdravím všechny milovníky lyžování. Už dlouho přemýšlím o koupi nových lyží, ale nechci se radit s žádným prodejcem, protože se také živím obchodem a vím jaké to je :). Měřím 176 a vážím 64kg, jsem pokročilý lyžař (lyžuji zhruba od 4 let pravidelně). Jezdím převážně na upravených sjezdovkách, ale posl. roky si i rád zajedu do lesíka na freeride a to je ohnisko mého problému. Potřebuji stabilní lyže (vzhledem k rychlému, sjezdovému stylu lyžování), které budou držet na sjezdovce při rychlé jízdě, ale zároveň s nimi budu schopný zajet i nějaký ten freeride (v poměru tak 70:30). Oblouky dělám spíše střední. Jízdy v parcích jsem donedávna moc neprovozoval, ale zvladnu zakladni triky jako je 180, 360 nejaky ten jibbing, ale rozhodne nejsem typ lyzare, ktery knedli cely den v parku, beru to spise jako spestreni. Spise jde o ten freeride, pokud jezdim v prasanu, tak je ten nekomfort ted znat.. Nemam zatim jasno, kolik investovat, ale pocitam, ze bych mohl sehnat slusne lyze i s vazanim do nejakych 12.000. Muzete mi prosim nekdo poradit? (jako znacku, typ, radius, delku, šířku tvrdost, no proste vsechno :D). Snad jsem uvedl dostatek informaci…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.