Skalka šusom (9. február 2013)
03.02.2013 22:58:42 #1
03.02.2013 23:14:45 #2
>> #1, fischerbl, 03. 02. 2013 22:58:42
Zajímavý web – dělají tam podomácky lyže: http://www.snowmagazin.sk/…lyzi-3-cast/
Taky píšou: „V Plzni odporúčame navštíviť miestny pivovar a reštauráciu Parkan, kde môžete ochutnať tradičnú českú kuchyňu. Čapujú tu nefalšované Plzeňské pivo varené pôvodným zpôsobom.“ (ať žije tradiční postup s CK tanky): http://www.snowmagazin.sk/…o-prazdroja/
Tak ať ten sjezd všichni účastnící ve zdraví přežijou!
04.02.2013 00:00:24 #3
>> #2, HonzA_, 03. 02. 2013 23:14:45
No vidíš, to ses nepochlubil, že máš Arber hned za humny. Můžeš chodit rovnou z domu v přezkáčích a vracet se na oběd.
„Väčšina lyží na trhu má rádius 20 až 30 metrov.“
Ihned zítra si podávám žádost o vystěhovalecký pas. A není divu, že
tady s námi diskutují z východu nanejvýš gymnasté na SL, doma jsou
totiž v těžké menšině, nikdo jim nerozumí, posmívají se jim, když tam
všichni jezdí na obřačkách. Chudák Zuzu.
04.02.2013 09:23:15 #4
>> #2, HonzA_, 03. 02. 2013 23:14:45
>> #3, ˘Ö˘Krab, 04. 02. 2013 00:00:24
Páni bratia, našli ste „masmediálnu“ perlu slovenského lyžovania. Z histórie Rakúsko Uhorska sa dozviete, že Horné Uhry (naše milované Slovensko) boli poľnohospodárska oblasť nachádzajúca sa v hornatom teréne. V lete naši predkovia okopávali zemiaky (brambory) no a cez zimu museli chodiť na kopce pánom kontrolovať stav ich nehmuteľostí (hradov a zámkov), ktorých bolo neúrekom. No a ako sa mali naši predkovia tam dostať? Nuž najskôr rozobrali sudy a dosky použili ako prvé lyže. Táto tradícia sa u nás tak zakorenila, že dnes si v hornatých oblastiach Slovenska ľudia doma bežne vyrábajú sami lyže. Samozrejme potrebujú väčší polomer krojenia, veď svahy v oblasti horehronia, Kysúc, Turca, Spiša, Zamaguria atd. sú zradné a nebezpečné. Tak takto si tu my nažívame.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.