Domů Diskuze Lyžařské boty Rozdílná velikost nohou

Rozdílná velikost nohou

01.04.2013 20:57:12 #1 

igys

Co byste doporučili jako nejlepší variantu přizpůsobení lyžařských bot při rozdílné velikosti P a L nohy – jak délka (minimálně o 1 číslo), tak i co do „velikosti“ nártu? V současné době mám lyžáky Tecnica Phoenix 100 Air Shell. Levou botu mám na hranici (spíše až za) snesitelnosti, pravou „dofukuji“ – zadní část kolem kotníku, ale stejně mám pocit, že už jsem se dostal na hranici možného z pohledu kvality ovládání lyží, ta pravá bota pořád není nějak úplně v pohodě. V botách mám vytvarované vložky DocBoot. Nejsem žádný závodník, ale zase chci, aby to lyžování k něčemu trošku bylo. P.S.: Rady typu kup si každou botu jiného čísla radši ne, zkusil jsem to v obchodě, řekli, že jistě, pokud si seženu někoho, kdo si koupí ty zbylé boty :-P a do Strolze se mi 18 800 Kč, taky zrovna dávat nehce. Díky za konstruktivní rady.

01.04.2013 21:44:20 #2 

HonzA_ muž

>> #1, igys, 01. 04. 2013 20:57:12

1 číslo je už docela dost. Dokážu si ale představit, že by pro tebe mohly být vhodné třeba některé plugy, které mají hodně materiálu. Botu vybrat na menší nohu, aby padla ideálně bez úprav, a druhou na tu větší přizpůsobit (samozřejmě zkonzultovat s někým, kdo tomu rozumí).

Pak mně napadá ještě Fisher Vacuum – zkus si popovídat třeba s lidmi od dovozce SFCB v ČB.

Pak ještě typická hraběcí rada – najdi někoho, kdo je na tom stejně jako ty, akorát s opačnýma nohama a kupujte si boty dohromady.

Ještě doplním: možná se pletu, ale myslím že TomáS měl podobný problém. Zkus ho kontaktovat, třeba poradí a rozdělí se se zkušenostmi. Ale pamatuji se jenom mlhavě – klidně to mohl být i někdo jiný.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

03.04.2013 07:33:54 #3 

Kvasa muž

Zkus se mrknout tady. http://snow.cz/…ting-praha/2

Kdo nepadá jezdí pod své možnostti!!!

03.04.2013 15:10:17 #4 

TomáS muž

>> #2, HonzA_, 01. 04. 2013 21:44:20

>> #1, igys, 01. 04. 2013 20:57:12

Levou mám o 5mm delší zase ale o dost užší:-)

K úplné spokojenosti neexistuje lepší řešení, než úprava bot na míru. Tj. plugy (semiplugy) + úpravy. U fishera si nejsem jist, jestli takový rozdíl klapne. Někdy se dají koupit slušné boty za 3 až 5 tis a tam investice do dvou páru není takovej problém, jen aby to ale neskončilo tak, že budou obě velké.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy