Lyžování a poslech hudby - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Zdraví a bezpečnost Lyžování a poslech hudby

Lyžování a poslech hudby

24.05.2008 18:22:05 #1 

administrator

(Pavlos, ) Docela by mě zajímalo, jestli při lyžování posloucháte hudbu. Já osobně moc ne, spíš jen na lanovce si do sluchátek něco pustím, ale přímo při lyžování mě to rozptyluje. Prostě neslyším ten svist větru kolem helmy :-) .
Přitom ale při cvičení ve fitness nebo při běhání mě hudba zase dokáže nabudit a donutit k lepšímu výkonu.

Jak je to s vámi milý lyžníci ?

24.05.2008 20:37:05 #2 

administrator

(Honza, ) Zásadně při jízdě nic neposlouchám, mám nejraději přirozené zvuky. Navíc si myslím že od určité rychlosti je už nutné slyšet vítr, sníh, lyže, atd. Jinak může být problém v určitých případech včas zareagovat.

25.05.2008 11:05:20 #3 

administrator

(ivan, ) Dtto já. „Od určité rychlosti“ či terénní obtížnosti je lyžování dost náročná pohybová aktivita, při níž je vhodné maximální zapojení všech „disponibilních“ smyslů. Okrádat se o cenné sluchové vjemy a interferencí – rušením snižovat účinnost těch ostatních nepovažuju za vhodné. (Viz např. když začne mít řidič orientační problémy v cizím městě, asi si nenechá hrát rádio naplno, nýbrž je ztlumí nebo dokonce vypne, aby se lépe soustředil.) Proti hudbě do sluchátek na lanovce nebo vleku nic nemám, nic takového ale neprovozuju, raději přemýšlím, a to často i v autě (nejvíc nápadů a „předformulování“ lyžařských článků mám za jízd autem na hory/z hor a při jízdách na kopec).

25.05.2008 14:42:06 #4 

administrator

(arsi, ) Keby som jazdil freestyle:sli­der/rail/kicker,atď určite by som si hudbu zaobstaral.Je to dobrý hec,odbúrava stres:lepšie výkony.Ale pri obyčajnom alpskom lyžovaní by ma to ani nenapadlo.Súhlasím s tým čo napísali kolegovia vyššie a dodávam,že aj niektorý turisti ktorý jazdia relatívne pomaly by si mali občas zložiť sluchátka s hudbou.Oni často ani netušia či sa na nich zhora práve niekto/niečo „nesype“.

26.05.2008 08:52:49 #5 

administrator

(Milan, ) Souhlas co jste napsali. Speciálně v brankách potřebuju soustředění úplně někde jinde. Jenom mě napadla taková pitomost jak by to možná smysl mělo pro amatéra, přehrávat si v pravidelném časovém intervalu na 1 bránu akustický signál např. 1 s pro slalom, 1,7 pro GS, aby i bez časomíry si jezdec uvědomil, kde ztrácí. Aby to mělo smysl musel by jít čas nastavit.

26.05.2008 11:32:58 #6 

administrator

(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) Myslím, že je to NEMOC vystupňovaná stresem „moderní“ doby – mít neustále nějakou zvukovou kulisu. Zvukovou kulisu, která VŽDYCKY NĚCO NAHRAZUJE – jednou je to neschopnosti přemejšlet, nebo soustředit se, nebo neschopnost přimět se přirozeně k nějaké větší zátěži, nebo vytěsnit strach… Já to mám tak – hudbu potřebuju ke svýmu životu – dává mi moc a dokonce jí i aktivně provozuju, vážim si tech darů, který od Beethovena, Debussyho, Claptona, Beatles … dostávám a tak jí přece nemůžu míchat s čímkoli dalším!!!! – a už vůbec ne s takovou VŠEMISMYSLYVNÍMANOU NÁDHEROU, jakou je sjíždění na lyžích!!!!!!!!­!!!!!! Hudba i lyžování mě chtěj celýho a já jim to oplácím – chci je mít taky naplno a celý :-).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy