Lyžáky

02.10.2008 21:40:59 #1 

administrator

(Petr, pdedicik@seznam.cz) Zdravím všechny nadšence lyžování. Chci si letos koupit nové lyžáky a nerad bych vybral špatně. Považuji se za velmi dobrého lyžaře a proto bych chtěl lyže s flexí 80+. Jak už jsem tady někde četl, tak nejlepší je zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Měl jsem vyhlídnuté Atomicy B90, zkoušel jsem je, ale zdálo se mi, že jsou mi na nártu volné. Je tam nějaká vložka, která se tvaruje, případně se zvětší? Nějak tomu moc nerozumím a prodavači v obchodě byli docela neoochotní. Jako boty takové se mi velmi líbily, ale nerad bych koupil první…Jeste jsem teda zkousel nové modely od Nordicy, boty perfektně seděly, měl jsem je na nohou asi 15 minut a nikde netlačily…prostě se mi líbily. Chtěl bych však poradit,popřípadě doporučit jaké máte vy, kterou značku preferujete, případně který model se vám líbí. Díky za odpovědi všem a doufám, že letos napadne alespoň 5 metrů sněhu…:-)) (tak ne…2m by stačily)..

02.10.2008 23:25:10 #2 

administrator

(PetrAT, ) V podstatě sis odpověděl sám. Víš, že chceš flexi více než 80. Počítej s tím, že flexe 80 od různých výrobců bude mít různou reálnou tuhost. A jak jsi psal, platí zkoušet, zkoušet … Loňské a starší modely jsou nyní –30 i více % , takže snad něco najdeš ;-) Osobně nepreferuji nějakou značku. Beru to, co mi sedne nejlépe a je za rozumnou cenu.

03.10.2008 11:45:51 #3 

administrator

(Petr, pdedicik@seznam.cz) Díky za odpoveď. Já mám navíc dobrého kamarada, který mi sežene modely Nordica 2008/2009 se slevou –30% a loňské modely i se slevou –50%. „Bohužel“ na trhu je takové množství, že je skutečně těžké si vybrat. Každý prodejce zahlcuje zákazníky všelijakými anglickými názvy jednotlivých patentů, systémů zapínání, tvarů botiček a všelijakými technologiemi, že se normální člověk v tom nemá šanci vyznat. No zatím jsem zkoušel Atomic, Nordica. Pokusím se vybrat co nejlépe v cenové relaci okolo 5000,–. Nemáte někdo zkušenost s botami Tecnica?

03.10.2008 12:06:38 #4 

administrator

(jarda, ) Petře neblbni. Ano mám zkušenosti s botama Tecnica, Nordica, Atomic, Fischer, Lange,Salomon. Ale co po mně chceš? Abych ti řekl, které jsou v tebou udaném rozsahu flexe nejlepší? Velmi jednoduchá odpověď. Ty které ti nejlépe sednou na nohu, nehledě na značku !!! Pohledej a počti starší diskuze na českých webech o tom, jak správně vybrat tu svoji botu a zapomeň na reklamní upoutávky.

03.10.2008 16:51:35 #5 

administrator

(Petr, pdedicik@seznam.cz) Díky za odpověď. Je mi jasný, že v dané cenové kategorii koupím od většiny výrobců podobné boty, podobných parametrů. Víš, když něco takového kupuji, tak chci vybrat to „nejlepší“. Samozřejmě se nedá říct, co je nejlepší, protože se jedná o subjektivní dojem každého jednotlivce. Už mám nejspíš vybrán tento model http://shop.heliasport.cz/index.php?…

03.10.2008 17:05:12 #6 

administrator

(jeňovka, ) Hehe, pěkná odpověď Jardo;) Jinak já jsem nedávno taky kupovala nové lyžáky. Předtím jsem měla Salomony, o kterých je známo, že jsou pro širokou nohu, což mi v poslední době trochu vadilo. Byly tím až moc pohodlné, a tak jsem tento rok přešla na značku Lange. Jejich pověst, kvalita, cena, ale nakonec i perfektní usazení mojí nohy, žádný volný prostor navíc, tím mě přesvědčily. Tímhle setřásly všechny zbylé konkurenty, kterými byli vyslanci značek Nordica a Rossignol. Doufám, že budou tak skvělé i na svahu. U každého to ale může být samozřejmě jinak, protože každý má jinou nohu:)

03.10.2008 21:51:32 #7 

administrator

(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) Koncem sezńy jsem koupil FISCHER SOMA – to jsou takový ty, co v nich jsou chodidla v přirozeným postoji . nikoli nepřirozeně souběžně, ale špičky poněkud od sebe. Řekl bych, že to je jediná skutečná inovace u lyžáků za posledních třicet let. Opravdu výrazně lepší, pohodlněnjší, správnější lyžování – vnitřní lyže mnohem snadněji na hranu. Nechci už nic jinýho :-). Fakt.

03.10.2008 22:44:20 #8 

administrator

(PetrAT, ) Takže jsi během sezony mohl srovnávat klasickou a offset botu ?

03.10.2008 23:11:20 #9 

administrator

(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) a jakkoli jsem asi dvacet let nedal dopustit na SanMarco (odpouštěl jsem jim i to obouvání), hned po prvním kopci jsem na ně zapomněl! To byl rozdíl skoro jako když jsem před lety poprvé stoupnul na carvingový lyže a ty mě udělaly přesně to, o co jsem se leta vědomě snažil – zatočily a dotočily oblouk konečně čistě po hraně. S těma botama to bylo hned zpočátku tak, že jsem přestal mít konečně ten pocit násilí při snaze vedení vnitřní po hraně s dostatečným nakleknutím…- přirozenej pocit, pohodlnější vedení – konečně zase krok k samozřejmosti. Je blbost obout jiný boty – alespoň pro mě :-).

04.10.2008 08:44:26 #10 

administrator

(jarda, ) HOnzou zmiňované vyosení může být pro někoho výrazným plusem, pro jiného žádný rozdíl, u někoho dokonce možná mínusem. A nemá ho jen Fischer, ale i Atomic a Nordica i když trošku jinak koncipované. U Fischera ho mají všechny modely Soma, u Atomiců je to úkol pro Sherlocka, Nordica ho má zřejmě jen u nejvyšších Aggressorů.
Proti botám co sis ve své kategorii vybral nemůžu říct ani „ň“ jen po x-té opakuju – hlavně vyber správnou velikost a pokud možno i šířku.

04.10.2008 14:37:56 #11 

administrator

(marťas, ) Zdravím všechny sjezdaře. Nejdříve Petrovi. Nerad někomu radím s výběrem čehokoliv ale přeci jen bych snad řekl svůj názor.Tu Nordicu sportmachine 14 jsem sice obutou na noze neměl,ale už podle těch výše tam na netu popisovaných ,,hejblátek,,které mají usnadnit nástup a výstup je to obyčejná rekreační bačkora.Jak se říká,proti gustu žádný dišputát..ale pokud chceš na lyžích skutečně sportovat a né si v nich jen dojet někam po svahu na stánek pro pečenou klobásu,tak bych šel klidně do Dobermannů s flexí tak 100 – 110.Třeba ta Dobr.Pro 110 black je pořád ještě relativně pohodlná sportovní bota dokonce ji tam nabízí za dobrý peníz.Pokud teda za každou cenu chceš tu botu od nordicy. Teď k těm Somám od fischerů. Jen tak na okraj dost by mě zajímalo kolik lidí by si toho vyosení chodidel všimlo kdyby nebylo té skutečně halasné reklamy.Jinak skutečně to vyosení dělá nordica i atomic už od racetechů 05 a myslím že i další výrobci. Akorát že jsou o tom potichu a drží to pod pokličkou. Tím taky nechci říct že ty Somy jsou špatný viděl jsem je i zkoušel a je to zdá se povedená bota ovšem to vyosení je jen detail který dost lidí ani nepozná že tam je.

04.10.2008 18:09:39 #12 

administrator

(Petr, ) Čau. Díky za odpověď. Na Nordicach netrvám, proto jsem založil tuto diskusi, aby mi případně někdo poradil, případně doporučil jinou značku. Ten model, co jsem posílal mi skutečně na noze seděl perfektně a boty se mi i líbily. Flexi má 85–95 a nemyslím si, že to jsou boty pouze na rekreační ježdění na klobásu a rum, jak ty říkáš. Co se těch Dorebmanů týče, tak to je bohužel jiná cenová kategorie. Ja jsem již psal, mám možnost uvedený model mít za cca 5200kč. Takovou cenu za nový model mi nenabídnou nikde jinde! Cena za letošní model Dob. je cca 10 000kč, ale díky za tip. Pokud máš ještě nějaký tip na jinou značku, jiný model, tak sem s ním…

04.10.2008 18:23:24 #13 

administrator

(Petr, ) Pak by se ještě dalo uvažovat o Nordicach Speedmachine 8 http://shop.heliasport.cz/index.php?…

04.10.2008 20:37:51 #14 

administrator

(PetrAT, ) Můžu potvrdit. Mám Dobermanny 110 a skutečně nejde o ryzí race botu, ale spíše o image závodní boty. Není problém v ní vydržet hodiny. Kupoval jsem ji za 7tkč. Pro novou sezonu bych řekl, že 100ky jsou určeny pro ženy a juniory. Je to škoda, navíc zmizely HotRody, které měly myslím flexi 115

04.10.2008 20:43:58 #15 

administrator

(PetrAT, ) Myslím, že Atomic, Nordica to nezmiňují právě proto, že s tím přišel Rexxam, Fischer. Osobně se těším, jestli si to budu moci někde odzkoušet. Hlavně tomu dávám naději, pro lidi po úrazech, kdy je vyšší citlivost při zátěži do kolene apod.. Chce to odzkoušet, takto se nad tím dá jen debatovat. V každém případě platí, že každý je individuální a jednomu nemusí sedět to, co pasuje druhému

05.10.2008 22:37:36 #16 

administrator

(marťas, ) Za 5 t. kč se dá sehnat i lepší botra než je ta jmenovaná.Pokud máš tu možnost že ti někdo udělá slevu šel bych do těch dobermannů.Ten model tuším PRO 110 sez. 05 je tam za ten samý peníz myslím ale jen č.7.Jinak pokud chceš levnou botu tak se musí hledata nedívat se tolik na značku. 05 06 nebo 07 by asi k mání za tyhle peníze byly, ovšem že to chce taky vyzkoušet.

08.10.2008 15:12:46 #17 

administrator

(Petr, ) A co říkáš na ty Speedmachiny?

08.10.2008 15:35:15 #18 

administrator

(PetrAT, ) „rychlé-mašiny“ jsem zkoušel, ale mám úzkou nohu a tak mi Dobermanny seděly mnohem lépe. Je to zcela individuální, musíš zkoušet

16.10.2008 21:58:23 #19 

administrator

(Petr, ) Jeste bych mel dotaz. Stale vybiram lyzaky, ale jaksi zjistuji, ze v cenove kategorii 5000 jsou „nic moc“. Proto se chci zeptat, zda doporucujete na lyzakach nesetrit a radsi koupit drazsi a samozrejme s vyssi flexi, nebo ne? Zjistuji, ze zatim vsechny lyzaky jsou „mekke“.Nevim, jestli je to muj pocit a nebo je to tak u vsech modelu (krome tech zavodnich).Vicemene zkousim boty s flexi ±85. Diky za jakykoliv nazor! Petr

16.10.2008 22:53:06 #20 

administrator

(PetrAT, ) Na porovnání si s sebou dones staré lyžáky. Navíc v prodejně máš +20stupňů, takže v zimě to bude s flexí jinak. Mě docela příjemně překvapila tato bota:
 http://www.ski-sport.cz/detail.asp?…

17.10.2008 10:18:07 #21 

administrator

(Petr, ) Super, díky za odkaz. Bohuzel problem je v tom, ze je pouze jedna velikost :-). To je obecne problem. Mel jsem vyhlidnute Speedmachiny 12 model 07/08 ale nejsou velikosti. Je to pochopitelne. ( http://shop.heliasport.cz/index.php?… ). A co ty? Doporucujes prasknout se pres kapsu a koupit neco lepsiho? Jsem student a penez moc nemam :-) . Na lyzich stojim temer do te doby, pokud je snih! Jsem velmi dobry lyzar!

17.10.2008 14:22:38 #22 

administrator

(HracH, ) Boty je minimálně stejně důležitá, jako lyže. Tomu bys měl přizpůsobit pozornost, výběr i cenu, kterou zaplatíš… Věř mi, vylatí se to.

17.10.2008 14:56:21 #23 

administrator

(Petr, ) Koupil jsem toto a mají je po půl číslech. Na svahu zatím nevím, ale celkem slušná bota za dobrou cenu. http://www.lyzeseslevou.cz/eshop/index.php?…

17.10.2008 15:08:19 #24 

administrator

(Petr, ) Tak ta vypada vazne super!!! Neco takoveho bych si predstavoval. Bohuzel jsem z Moravy a do Prahy to mam daleko. Sakra!!! A ta cena. Zkusim se po ni mrknout tady nekde v okoli, abych ji vyzkousel. Jinak diky za odkaz.

17.10.2008 17:56:31 #25 

administrator

(PetrAT, ) http://www.ski-sport.cz/detail.asp?…
Tady máš něco podobného a je to na Moravě
Ale záleží jestli ti budou sedět. Mě třeba více seděly starší Icony. 

18.10.2008 09:51:27 #26 

administrator

(jarda, ) Petře pokud jsi, jak píšeš, velice dobrý lyžař a vážíš víc jak 60kg, tak boty s flexí kolem 80 pro tebe budou měkké, nehledě na značku. V tom co koupit, máš v zásadě 2 možnosti. Zajít do obchodu, kde mají široký výběr a připravit se na to, že tam strávíš zkoušením celý den. Doporučuji každý pár, který po nazutí sedí, nechat na noze alespoň 30min. Nebo nakoupit přes net 10 párů a zkoušet v klidu doma. Doufám, že rady pro volbu správné velikosti máš nastudované :-)

18.10.2008 10:27:51 #27 

administrator

(HOnza, jv5p@e-nisa.cz) Ty máš rady Jardo :-)… Ještě bych pochopil celej den zkoušet v obchodě s dobrým výběrem – i když ani to bych asi nedokázal :-). Koupit 10 párů na netu a zkoušet v klidu doma by mě ale nějak nenapadlo – ani udělat a ani poradit :-). Že seš důkladnej až k perfekci, to jsem už zaznamenal, ale že jseš takhle vtipnej, to mě potěšilo :-)… Jistě už máš nohu jakžtakž v pořádku – co takhle následující prodlouženej víkend poklouzat na Kaunertal? – Ivan sice tenhle termín považuje za podobně blbej jako Vánoce, ale kdy jindy? Mám tam zajednaný a dosud nenaplněný apartmá… Kopec je tam mírnej, dlouhej, 30 novýho a těsně pod nulou, momentálně slunečno… – ideální na pohodlný kroužení…

18.10.2008 12:33:37 #28 

administrator

(Petr (depetr), ) Diky za radu :-), asi zvolim tu prvni varinantu. Urcite dam vedet, jak neco vyberu. Zatim diky vsem za rady! Nastesti je jeste relativne dost casu na vyber, nez napadne v ČR snih.

18.10.2008 13:17:12 #29 

administrator

(jarda, ) No mě totiž nic jiného nezbylo. Zkus koupit u nás slušnou botu s flex kolem 130 ve velikosti 25.5 za rozumný peníz !!! Takže jsem tůroval účet a soupeřil v aukcích :-) Naštěstí jsem všechny kusy vyřazené z postupu do dalšího kola postupně zase prodal, takže to vyšlo šul-nul.

20.10.2008 22:03:25 #30 

administrator

(PetrAT, ) Dnes jsem byl v Ostravě Mariánkách v Madeja sport, dříve Ski-centrum. Mají ve výprodeji Lange 100 comp + měkčí modely za 1990,–. Je to model Pinninfarina. Pouze ve velikostech 24–25,5

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy