Lyžáky (strana: 3)
05.02.2009 09:13:19 #61
(Pavlos, ) jak píše arsi.
Doma jsem vzal manželce fén a foukal do botičky teplý vzduch. Po cca. 3–5
minutách foukání teplého vzduchu jsem botu obul , těsně dopnul a vydržel
v ní tak 20 minut. Musíš jen dát pozor, aby si nespálil fén !!!
05.02.2009 10:25:42 #62
(ondraZ, ) tak jsem koupil svoje prvni „poradne“ boty v zivote, letosni nordica sportmachine 14 (jedina bota ktera mne nikde netlacila a ma vyhovujici pevnost ve flexi) a take ma boticku pro jakesi tepelne dotvarovani. cituji: „Botička: PFP Performance Fit Heat Ready – materiál, který se teplotou lidského těla formuje dle tvaru nohy“ A moje otazka zni: je to boticka pro TO tepelne dotvarovani o kterem pisete a ktere se provadi fenem? otazka 2: pokud ano, tak co kdyz to teplene dotvarovani NEUDELAM a budu v nich normalne lyzovat, nepokazim neco? diky moc ondra
05.02.2009 11:34:18 #63
(jarda, ) to vytvarování fénem doma neuděláš, tak máš mnohem větší šanci, že nic nepokazíš. Botička se ti vytvaruje i při lyžování, jen to bude trvat trochu déle. Na fén bych dával pozor, dokáže vyprodukovat pěkně vysokou teplotu a obávám se, že by mohl při nesprávném teplotním nastavení botičku nenávratně poškodit. Ty origo nahřívače/tvarovače (alespoň co jsem viděl) mají max. teplotu někde těsně nad 50°C. Na vylepšovacím lyžování jsme se s HOnzou shodli, že je jistější botičku příliš teplotně nezatěžovat – on si ty své suší při pokojové teplotě, já používám home made zařízení okopírované podle profi nahřívačů botiček a foukám do nich fenem studený (pokojová teplota) vzduch na první výkonový stupeň.
05.02.2009 13:43:56 #64
(depetr, ) Zdravim vsechny nadsene carvery. Moje zkusenosti jsou zatim takove, ze bota je pomerne pohodlna, ale proste mam pocit, ze je na me stale mekka. Nevim, zda je to tim, ze moje stare Alpiny byly fakt hodne tvrde, ale priznam se, ze jsem od takove boty cekal vic. Hlavne v tom, ze se posune hranice meho hardwaru a budu zase moci na sobe makat a zlepsovat se. Myslel jsem si, ze moje stare lyzaky byly slaby clanek v mem vybaveni. Asi tomu tak nebylo.V kazdem pripade vim, ze kdyz si budu za par let kupovat nove lyzaky, tak jdu do tvrdosti 110+!! a asi i vyssim kominem. Proste mam pocit, ze bota je nejak nizko. Vzdy, kdyz si poprve sjedu kopec, tak musim dotahnout. Snazim se, aby bota byla utazena na maximum, co to jde. Chci proste botu pevne na noze. Blby je, ze lyzarska obuv se skutecne neda nikde na kopci vyzkouset. P.S. Taky letos chci natocit nejake to videjko, kde bych ukazal sve lyzarske dovednosti…:-)
05.02.2009 14:15:55 #65
(depetr, ) Zdravim vsechny nadsene carvery. Moje zkusenosti jsou zatim takove, ze bota je pomerne pohodlna, ale proste mam pocit, ze je na me stale mekka. Nevim, zda je to tim, ze moje stare Alpiny byly fakt hodne tvrde, ale priznam se, ze jsem od takove boty cekal vic. Hlavne v tom, ze se posune hranice meho hardwaru a budu zase moci na sobe makat a zlepsovat se. Myslel jsem si, ze moje stare lyzaky byly slaby clanek v mem vybaveni. Asi tomu tak nebylo.V kazdem pripade vim, ze kdyz si budu za par let kupovat nove lyzaky, tak jdu do tvrdosti 110+!! a asi i vyssim kominem. Proste mam pocit, ze bota je nejak nizko. Vzdy, kdyz si poprve sjedu kopec, tak musim dotahnout. Snazim se, aby bota byla utazena na maximum, co to jde. Chci proste botu pevne na noze. Blby je, ze lyzarska obuv se skutecne neda nikde na kopci vyzkouset. P.S. Taky letos chci natocit nejake to videjko, kde bych ukazal sve lyzarske dovednosti…:-) odpovedet
05.02.2009 14:43:21 #66
(Pavlos, ) protože většina fénů má 2 stupně – teplý vzduch a
horký vzduch.
Teplota na stupni „teplý vzduch“ nebude určitě větší než 50°C ( ani
ten horký vzduch nebude mít víc jak 50°C – nikdo si asi nechce spálit
vlasy ). Pokud budeš pár minut foukat teplý vzduch do botičky, tak se nic
nestane. Myslím tím ale do botičky umístěné v botě. Rukou můžeš
kontrolovat , jestli není moc teplá.
05.02.2009 14:49:22 #67
(arsi, ) zvýšenú opatrnosť samozrejme musím súhlasiť s jardom.S jeho návodom sa naozaj nedá nič pokaziť.Je mi niekedy ťažko radiť,lebo musím prihliadať aj na to,že každý nemusí byť rovnako zručný.Další fakt je,že jednotlivé botičky jednotlivých výrobcov môžu byť odlišne háklivé na určité zaobchádzanie.Takéto debaty skôr patria ku krbu na to vylepšovacie lyžovanie.Dodám len že už dávno nie som prehnane opatrný na svoj vlastný materiál.Viem kde sú limity.
05.02.2009 14:59:40 #68
(Pavlos, ) na VYLEPŠOVACÍ LYŽOVÁNÍ 1.-5.4. ?
Pokud ano, tak tam beru svojí kameru a nějaká ta videjka pak budeš mít na
100%
05.02.2009 15:38:59 #69
(depetr, ) Mimochodem já jsem u tech Ultrafitu nic nenahrival. Boty se perfektne vytvarovali cca po 3 celodennich lyzovackach, takze ja doporucuju nezahrivat a nechat pekne proslapnout…:-)
05.02.2009 15:48:39 #70
(Pavlos, pavlos@inmail.cz) špatně. Moje velikost je 270–275, tak jestli ještě máš ty boty Tecnica na prodej , tak se mi ozvi na mail a pošli mi cenu a fotky. Díky.
05.02.2009 16:18:48 #71
(depetr, ) Pavlosi to jsi myslel na mě tu otazku s tim prodejem?? Ale ja nic neprodavam…:-)
05.02.2009 16:23:30 #72
(Pavlos, ) to bylo na arsiho. O pár vláken „hore“ je zmínka, že prodává svoje Diablo 130.
05.02.2009 16:59:16 #74
(depetr, depetr@seznam.cz) arsi a
poslal bys mi to taky ??
Docela by me to taky zajimalo. Samozrejme se chci jenom podivat…:-)
07.02.2009 20:58:21 #75
(lu.bosh, lu.bosh@seznam.cz) Poradite prosim boty na fun carving? Všechny dnešní boty, které jsem zkoušel, mají na funcarving malý náklon a jsou moc tvrdé – nepustí mi do potřebného náklonu a tlačí do záklonu. Mám Dalbello ZS Pulsar, flex index 9–11, třetí přezka vede přes kotník – super boty na slalom, ale ne na zaléhávání. Nakonec jsem to vyřešil dočasným návratem na své historické Dynafity CS Worldcup, ale v těch už moc plavu:( Ty mají špalíčky regulující náklon a pak nastavitelnou pružinu na regulaci měkké flexe:) Slyšel jsem, že to někdo řeší podložkou pod patu vázání, aby získal potřebný náklon, ale to mi přijde dost ujetý. Dělaj se nějaké boty s velkým náklonem a relativně měkké do náklonu. A v čem jezdíte funcarving vy? Díky.
07.02.2009 21:33:49 #76
(ivan, ) Milci Dalbell se u nás koncentrují okolo serveru www.carv.cz a
příslušného shopu, který je – jaký div! – čile prodává. Zkus se
poradit s tamějšími borci. Sice nejsou lyžaři a lyžování se nevěnují,
ale (fun)carvingu ano. My jsme vesměs jen blbí lyžaři, kteří houby vědí,
co to carvování je
07.02.2009 22:15:54 #77
(lu.bosh, ) Jo dík. Prostě bych ty boty potřeboval asi naříznout a vohnout dopředu:). Btw: Neviděli jsme se vloni před vánoci na kurzu v Zell?
08.02.2009 21:33:52 #78
(Pavlos, ) Pokud má někdo větší nohu a vejde se přesně do čísla 29, ve Sportisimu v Palladiu mají POSLEDNÍ pár bot Lange Comp Pro 120 08/09 za 3990,– !!!!!
20.07.2009 16:57:57 #80
(pepa, ) někteří výrobci uvádějí velikost skeletu (rozmezí pro dvě půčíslové veliksoti) přímo na skeletu…
09.12.2014 14:41:31 #81
>> #4, administrator, 03. 10. 2008 12:06:38
ahojky,jen se chci optat…ted tretim rokem jedem na hory…takze bych se z muzem oznamkovala tak na 3. ale manzel mel ja nevim co za boty…něco za 300kc koupene a rikal,ze ho strasne boleji nohy..tak jsem mu dnes koupila Lange comp 100…co myslite??diky.. cetla jsem vasi konverzaci…vim…zkouset a zkouset…ale jiny darek me nenapadl a zas tak skvele to stejne neumíme..jde jen o pohodlnost.....diky
09.12.2014 14:52:30 #82
>> #81, BarTom, 09. 12. 2014 14:41:31
Ja by som manzelke ani papuce nekupil bez toho aby si ich vyskusala, nie to este lyziarky.
09.12.2014 15:58:06 #83
Moc dobrej nápad:
- je to velmi vtipné – čekám skvělé ohlasy…
- pokud měl boty za 300,–Kč, tak mu i tenhla dárek přijde vhod
- bude to jistě velmi pohodlné (boty ve spoře osvětlené vitrině)…
- ještě dokup lahvové pivo, protože největší pohodlí je lahvové pivo doma
- televizní ovladač jistě doma máte
- Nemocnice na kraji města nebo Sanitka jsou prej dobrý seriály
09.12.2014 16:10:08 #84
„…jde jen o pohodlnost“, přesně vyjádřeno, nikoliv tedy o pohodlí. Kdyby šlo o pohodlí, tak by to byla jiná, stejně tak, kdyby šlo, nedejbože, o lyžování.
10.12.2014 06:37:03 #86
Páni, Bar Tom má prvý príspevok a už ste na ňu zlí! Blíži sa čas vianoc, darčeky je potrebné kúpiť, úmysel je pekný. Komu z vás manželka kúpila pod stromček lyžiarky? BarTom neviem koľko si toho o výbere lyžiarok načítala, ale prosím Ťa takéto vianočné prekvapenie pre manžela nerob. Lyžiarky si musí vyskúšať v čase pokiaľ ich je možné vymeniť, inak nastane trápenie čo s nevhodnými lyžiarkami. Skús trochu „prelistovať“ v archíve diskusií resp. v odborných článkoch je tu toho hodne. Nerob prekvapenie pre manžela takýmto spôsobom, lebo nemusí byť príjemné.
10.12.2014 07:35:32 #87
>> #86, orim, 10. 12. 2014 06:37:03
Napsal jsi to velmi hezky a já jen přidám, že bohužel, koupit dospělému muži dárek je nesmírně obtížné, což vím z vlastní zkušenosti. Co si nekoupím sám, s tím nejsem spokojen. Není to neskromnost, je to prostě tak. Žena nemůže chlapovi kupovat bez jeho vědomí prakticky nic, protože mužské nároky a představy jsou pro ženu neuchopitelné. Možná to tak je i opačně. Ženě se taky nemusí líbit třeba parfém který ji vyberu a jako já ji neřeknu, že se mi dárek nelíbí, tak to neudělá ona. Je to taková nevděčná oblast, pravděpodobně pro oba. Zlaté obdarovávání malých dětí.
10.12.2014 08:04:05 #88
>> #87, Martin47, 10. 12. 2014 07:35:32
Co je na tom obtizne?Treba kupit aspon o dve cisla vecsie aby urcite sadli:},dat preventivne jednu cez papulu aby bolo jasne ze darcek je bezchybny a hura na hory.
A dovolim si napisat,ze takyto ludia budu na tych horach stastnejsi,ako my.
Caute Harry
10.12.2014 08:50:54 #89
>> #87, Martin47, 10. 12. 2014 07:35:32
>> #88, Harry, 10. 12. 2014 08:04:05
Páni radosť čítať. Ďakujem. Martin, ja som zrejme rovnaký typ chlapa ako Ty. Manželka nevie pochopiť (samozrejme v dobrom) že veci si najradšej kupujem sám a vtedy mám z nich najväčšiu radosť. Ona na vianoce „vsádza“ na prekvapenie a keď chlap nie je potom spokojný je smutná a sklamaná. No darmo teraz sa mi opäť potvrdilo, že muži sú pragmatici a ženy romanticky zamerané. Páni, dnes ráno som venčil psa a zem pod nohami sa mi do topánok nezabárala, žeby predsa len prišla pani zima? S večným pozravom Na svah – orim.
10.12.2014 09:01:02 #90
>> #89, orim, 10. 12. 2014 08:50:54
Napíšu ti, co se mi letos stalo a je na tom zjevné, jak ženy některé věci nejsou schopné vidět i když je mají před očima. Měl jsem pečlivě vybraný nůž Wenger, který měl přesně to co potřebuji. Letos jsem o něj vlastní blbostí přišel (žbluňk). Tak jsem to doma ohlásil, našel krabičku od něj, na níž byl tučným písmem název a číselný kód, a nechal ji ostentativně válet v obýváku na stole. Po čase zmizela a věci se zdály být na dobré cestě. Před pár dny jsme byli se ženou venku, já tam něco dělal a povzdechl jem si, že bych k činnosti potřeboval jeden z nástrojů ztraceného nože. Žena vyjekla a pomalu plačky řekla „ale to na něm není“. Tak mi ten vánoční dárek ukázala a pochopitelně úplně jiný typ a z mého hlediska a potřeb úplně na hovno.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.