Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: [Středisko] - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Rakousko Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: [Středisko]

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: [Středisko]

01.01.2010 00:00:00 #1 

09.02.2014 13:48:24 #2 

tatapavel

Byli jsme zde na lyžích/snb 2–5.února 2014, s ubytováním v Auffachu (nástupní lanovka na Schatzberg); 5 dní po posledním sněžení, teploty noc mírně pod nulou, přes den nad nulou. Plusy: Výborný sklon/členitost sjezdovek,v případě dostatku čerstvého prašanu určitě nádherný freeride (bohužel my měli mimo sjezdovky pouze zledovatělý nepoužitelný terén) Fantastické sjezdovky zejména dlouhá severní č. 43/41,42 z Gm­ahkopfu (převýšení přes 1000m), a západní č.13 ze Schatzbergu (do půli kopce). Krásné freeridy ale i parádní lyžování na sedačkových 6–12 (Schatzberg) a 53–55 (Wiedersberghorn)

Minusy: Oblast se sice honosí 80% zasněžováním, realita (zejména východní Strana Schatzbergu do Auffachu) je zcela jiná, takže níže zcela vydřená místa jsou zde běžná, provoz jediného sněhového děla jsme nezaznamenali ani brzy ráno, ani pozdě odpoledne.

Pozor: při ubytování v oblasti Wildschonau (Auffach, Oberau, Niederau, Muhltal) je nutno být na dolní stanici Auffach mezi 8–8.45, poté neskutečné fronty (po 9.hodině i 3/4 hodiny !!), díky nim je jinak pěkné slunečné dopolední sjezdování na dlouhém východním svahu Schatzbergu (tratě 1–2) prakticky vyloučené.

21.02.2016 11:00:48 #3 

Ajuha

Ahoj,

vybíráme středisko na lyžování ve 2. týdnu v březnu. Ski Juwel mě celkem zaujal, ale mám strach, že je to na tento týden už nízko. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte někdo s tímto střediskem nějakou aktuálnější zkušenost? Díky.

13.02.2019 21:21:43 #4 

mich.krizova

>> Reakce na aktuální report z 10.02.2019.

Dobrý večer. Po přečtení reportů na toto středisko – SkiJuwel, bych jej ráda s dětmi zkusila. Mám v plánu se ubytovat někde poblíž tak, abych zajela i na bližší Brixen a vzdálenější Kutzbull. Jsou tyto střediska dobře propejená autem? Myslím tím silnice? Máte to projeté? Případně i tip na místo ubytování, které by se jevilo jako nejvhodnější.

Děkuji.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy