Kde nechat opravit hranu ? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů Kde nechat opravit hranu ?

Kde nechat opravit hranu ?

10.10.2013 22:28:59 #1 

JFK

Zdravím všechny odborníky a prosím o radu. Na posldení letošní lyžovačce v březnu, sem se střetl s opilou němkou a odrazil si hranu pod vázáním u nových Volklů Speedwall…bohužel jsem si toho všiml až večer na hotelu. Odražení je minimální cca 0,5mm mezera, ale na skluznici je vidět vyboulení. Vzhledem k tomu, že jsou lyže uplně nové rád bych jim dopřál odpovídající opravu…kolega mi doporučoval servis P. Šmída v Praze. Bohužel jsem z Českých Budějovic a rád bych tu našel něco místního…např. dovozce oficiální fischerů tu má servis…můžete někdo doporučit servis v jižních čechách, nebo se vyplatí dovézt zboží do Prahy? Děkuji za radu JOhn

11.10.2013 08:16:44 #2 

skijan muž

>> #1, JFK, 10. 10. 2013 22:28:59

Zdravím Vás, máte moudrého kolegu ;-)! Pokud dorazíte až k nám, budeme samozřejmě rádi, ale obecně z pohledu servisu: tyto opravy jsou vždy velice individuální a pro dobrý výsledek je rozhodující správná volba způsobu opravy. Jestli jít cestou „neinvazivního“ srovnání původní hrany a malého korektivního výseku, následovaného přebroušením na kvalitním servisním automatu pro dosažení přesného původního formátu lyže, nebo hranu vysadit novou v potřebné větší délce a v konstrukci lyže se povrtat více. Servis v automatu je i v tomto případě důležitý. Takže hledejte na jihu jednak šikovné ruce, ale zároveň i servis s dobrým strojním vybavením. SFCB bych rozhodně nezavrhoval, i když je to jiný gang.

No service ... no fun!

11.10.2013 09:08:50 #3 

TomáS muž

>> #1, JFK, 10. 10. 2013 22:28:59

Jestli to chceš skutečně pořádně opravit, tak vem lyži, zabal jí, a za 150 Kč jí pošli sem: http://skinedomlel.cz/

Tady dělají speciální opravy lyží skutečně dobře. Šmíd je dobrý servisák, ale jen brousí na mašině. Taky zapomeň, že to nějaký zastoupení slušně opraví.

T

13.10.2013 10:06:41 #4 

Handulka

>> #3, TomáS, 11. 10. 2013 09:08:50

TomaS má pravdu, ať dáš lyži kamkoliv, s největší pravděpodobností skončí u Nedomlela.I s poš­tovným to bude levnější, než oprava předaná v tvém okolí. Vím, že i jednotliví dovozci posílají takovéto opravy do Vysokého a účtují si částky v tisících, zatímco napřímo je to ve stovkách.Nic lepšího v Čechách nenajdeš.Omlouvám se ostatním, ale tohle je má letitá zkušenost a nejen má.

18.10.2013 13:30:22 #5 

JFK

OK děkuju za tip. Nafotím a pošlu „Nedomelovi“ a uvidím co na to řekne.

18.11.2013 10:43:56 #6 

JFK

Dneska mi přišla opravená lyže – musím říct, že kdybych neděděl, kde byla hrana odtrežená, tak bych to nenašel. Děkuji za doporučení a ještě více za opravu. Mohu všem doporučit.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy