Kde nechat opravit hranu ?
10.10.2013 22:28:59 #1
Zdravím všechny odborníky a prosím o radu. Na posldení letošní lyžovačce v březnu, sem se střetl s opilou němkou a odrazil si hranu pod vázáním u nových Volklů Speedwall…bohužel jsem si toho všiml až večer na hotelu. Odražení je minimální cca 0,5mm mezera, ale na skluznici je vidět vyboulení. Vzhledem k tomu, že jsou lyže uplně nové rád bych jim dopřál odpovídající opravu…kolega mi doporučoval servis P. Šmída v Praze. Bohužel jsem z Českých Budějovic a rád bych tu našel něco místního…např. dovozce oficiální fischerů tu má servis…můžete někdo doporučit servis v jižních čechách, nebo se vyplatí dovézt zboží do Prahy? Děkuji za radu JOhn
11.10.2013 08:16:44 #2
>> #1, JFK, 10. 10. 2013 22:28:59
Zdravím Vás, máte moudrého kolegu ! Pokud dorazíte až k nám,
budeme samozřejmě rádi, ale obecně z pohledu servisu: tyto opravy jsou
vždy velice individuální a pro dobrý výsledek je rozhodující správná
volba způsobu opravy. Jestli jít cestou „neinvazivního“ srovnání
původní hrany a malého korektivního výseku, následovaného přebroušením
na kvalitním servisním automatu pro dosažení přesného původního formátu
lyže, nebo hranu vysadit novou v potřebné větší délce a v konstrukci
lyže se povrtat více. Servis v automatu je i v tomto případě
důležitý. Takže hledejte na jihu jednak šikovné ruce, ale zároveň
i servis s dobrým strojním vybavením. SFCB bych rozhodně nezavrhoval,
i když je to jiný gang.
11.10.2013 09:08:50 #3
>> #1, JFK, 10. 10. 2013 22:28:59
Jestli to chceš skutečně pořádně opravit, tak vem lyži, zabal jí, a za 150 Kč jí pošli sem: http://skinedomlel.cz/
Tady dělají speciální opravy lyží skutečně dobře. Šmíd je dobrý servisák, ale jen brousí na mašině. Taky zapomeň, že to nějaký zastoupení slušně opraví.
T
13.10.2013 10:06:41 #4
>> #3, TomáS, 11. 10. 2013 09:08:50
TomaS má pravdu, ať dáš lyži kamkoliv, s největší pravděpodobností skončí u Nedomlela.I s poštovným to bude levnější, než oprava předaná v tvém okolí. Vím, že i jednotliví dovozci posílají takovéto opravy do Vysokého a účtují si částky v tisících, zatímco napřímo je to ve stovkách.Nic lepšího v Čechách nenajdeš.Omlouvám se ostatním, ale tohle je má letitá zkušenost a nejen má.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.