ARMADA JJ
06.01.2009 22:12:24 #1
(gimbo, rgreso@gmail.com) Caute pls
potreboval by som dake info ohladom lyzi Armada JJ a ich spravani na tvrdsom
podklade… Da sa na nich na takomto snehu vpohode zalyzovat( necakam ze si to
uzijem) alebo su tam uplne nepouzitelne?
diky moc
07.01.2009 12:40:50 #2
(Lubos/Freeski, ) Ahoj, JJ jedou celkem slušně i na tvrdém, ale přece jen už bych netvrdil, že si to užiješ. Rozhodně ne tak jako na lyžích na sjezdovku. Jsou dost jiné i když díky krátkému rádiusu hodně dobře carvují na tvrdém. mě osobně bavily i na upravené sjezdovce, bylo to jako na slalomkách, akorát přehranění trvá. Ale třeba ledové plotny a podobně ta šířka iž tolik nezvládá. Takové lyže bych ale rozhdně nejdřív vyzkoušel, vlastnosti jsou specifické a uzpůsobené blbnutí v prašanu. Měli jsme je vloni v testu během SNOWfestu v Davosu. Výsledky najdeš v časopise Freeski 01 (www.freeski.cz)
07.01.2009 13:12:06 #3
(gimbo, rgreso@gmail.com) a prosim ta este zopar otazok:) . tak zaprve su to skor makksie alebo tvrdsie lyze? noo a teraz trosku viac odveci otazka:) rozmyslam hlavne nad Line prophet 100 len poriadne neviem ako je to s nimi… V testoch som cital ze na tvrdom us fajn no ael v prasane len pri vyssich rychlostiach..Teda mohol by si mi pls napisat, ked si sa zucastnil testu ze ako sa spravaju v prasane? diky moc
08.01.2009 13:39:26 #4
(Luboš/Freeski, ) JJ mi přišly spíš tvrdší, to ale díky geometrii
v prašanu nevadí. Prophet 100 jedou v prašanu dobře, ale samozřejmě to
nejsou 1120 mm lyže s rockerem. Určitě bys výsledky neměl chápat tak,
že Prophet 100 jsou lyže na tvrdý povrch nebo dokonce na sjezdovku. Vždycky
je třeba srovnávat srovnatelné a vždycky je třeba uvažovat v daných
mantinelech. Jsou to čistokrevné freeridovky, umí prašan, ale umí dobře
i na hraně na tvrdém povrchu. Furt se bavíme o lyžích do terénu
v šířce 10 – 12 cm. Tam (skoro) vždycky širší budou mít výhodu
v prašanu a užší na tvrdém. Prophet 100 a JJ jsou dost rozdílné lyže,
každé určené pro jiný druh ježdění. Nejde říct, že jedny jsou
lepší. Záleží na podmínkách a na tom, co chceš jezdit. Jestli chceš
lyže, které budou super na tvrdém, na firnu, v krustě i v prašanu,
potřebuješ minimálně dvoje nebo troje
08.01.2009 17:36:31 #5
(gimbo, rgreso@gmail.com) Zaprve diky za skusenosti:) .. Noo ja som pevnejsie rozhodnuty za pojdem do Prophetov 100 len ked som pri prechadzanie testu narazil na JJ zaujimalo ma ze co od nich mozem ocakavat..A kedze na SVK neni kazdy den 50cm noveho powderu potrebujem daco univerzalnejsieho cize skoncim asi u Prophetov…este raz diky
11.01.2009 15:40:48 #6
(Jakub, ) Ahoj. Jen k těm Line Prophet 100… Mám je a už sem s nima měl tu čest jet skoro na všem co můžeš zažít (na ledu, na krásně urolbované sjezdovce, ve snowparku a v prašánku). Jejich chování je fakt super. Jasně, že od nich na sjezdovce nemůžeš čekat to co od slalomek a v prašanu zase od nich nemůžeš čekat chování jako u lyže, která má 12 a víc cm pod patou, ale jako univerzál ski na vše – ideální. Sem s nima 100% spokojenej, můžu ti je jen doporučit.
13.02.2009 16:25:55 #7
(eRrr, rgreso@gmail.com) Lubos, kedze si uz na nich jazdil mohol by si mi pls napisat, ci vdaka radiusu 14m sa daju robit obluky stredne velke, velke alebo kvoli 14m si lyze diktuju kratsi obluk? diky za odpoved
13.02.2009 17:27:34 #8
(Luboš/Freeski, ) Neřekl bych, že by si diktovaly vyloženě krátký oblouk, ale na hraně jdou do oblouku dost.
13.02.2009 23:37:00 #9
(eRrr, rgreso@gmail.com) A este prosimta ked mam 177cm tak si mam kupit JJ 175 alebo 185? lebo pri rtom rockere fakt neviem aku dlzku vybrat.diky
16.02.2009 10:50:03 #11
(Luboš/Freeski, ) Ahoj, taky bych šel do 185. Díky rockeru jede na tvrdém jen krátká část lyže, navíc JJ jsou pěkně „mrštné“ takže se nemusíš bát, že bys je neutáhl a v prašanu se cm navíc projeví pozitivně.
14.09.2010 22:27:46 #12
>> #11, administrator, 16. 02. 2009 10:50:03
Ahoj, chci kupovat letos nové lyže. Podle recenzí by JJ měly být přesně to co hledám, ale myslim že délka 185 je na mě málo (vyška 185cm, váha 90kg) a větší nedělají. Zajímal by mě na to tvůj názor. Díky moc
16.09.2010 13:28:37 #13
Ahoj, vzhledem k tomu, že se delší nedělají, tak asi nebudeš mít moc
na výběr Nemusel by to
být takový problém co se týká vztlaku, jakého JJ s tebou na hřbetě
dosáhnou u těchto a podobných lyží to už není o délce, respektive ta
není tak důležitá. špička i patka o pár cm delší zvětší plochu jen
minimálně. Ve větší míře, než u vztlaku, se to asi projeví na
stabilitě (v rychlosti), ale jde spíš o hravější lyže, takže by to
taky nemělo vadit, pokud je nechceš používat úplně jinak, než na co jsou
určené, ale kdybys chtěl lyže na straight lining, tak asi nepřemýšlíš
o JJ…
16.09.2010 16:03:23 #14
>> #13, Luboš – FREESKI, 16. 09. 2010 13:28:37
Čao, díky za odpověď. Máš pravdu hledám obratnější lyže do
členitého terénu, lesik, skalky atd. , ale taky se občas rád proletím po
pláni nebo v širším kotli vyšší rychlostí. Je mi jasné že neexistuje
lyže ktera zvladne vše na 100%. Zkrátka chtěl bych obratnější lyži,
ktera jakžtaž podrží i v trošku vyšší rychlosti (nemyslím přímo
straight lining ) Ještě
uvažuju nad Amplid Cholesterone R.C. , co si o nich myslýš? Které z těch
dvou by byly vhodněší? Amplidy určite nebudou moc použitelné na sjezdovce,
ale na tom mi až tak nezáleží. Moc díky
P.S. na zahraničních forech se šíří drb že v půlce sezony by Armada měla přijít s JJ 195cm, ale to je jen info z fora takže nepotvrzené, nevýš o tom něco? Díky
17.09.2010 16:43:39 #15
Ahoj, doporučuju mrknout na test freeridových lyží ve FREESKI: http://snow.cz/…zi-2009-2010 Tam jsou ty zásadní
charakteristiky obou popsané
Jinak v čem já vidím hlavní rozdíl mezi Amplid Cholesteron RC a Armada JJ: Amplidy jsou hravější, fakt naprosto snadno ovladatelné, ale míň stabilní v jízdě rovně.
O JJ 195 nevím, možné to samozřejmě je, ale je otázka, kdy se dostanou k nám. Co je podle zahraničního fóra půlka sezóny? Přijít s novýma lyžema v době, kdy má každý nakoupené, by bylo obchodně dost zajímavé:-). Pokud to budou vzorky, tak OK, ty se mezi lidi dostanou chvíli po představení, v lednu, únoru, ale u nás budou asi nejdřív na konci sezóny a ke koupi před příští zimou. Ale třeba je to jinak a Armada má spočítané, že se jim to vyplatí…:-)
17.09.2010 18:12:32 #16
Ahoj, diky za rady. Moc pěkný test, ale i tak nejsem ještě rozhodnutý.
Chybu asi neudělám ani s jednou z těhle lyží. Idealní by bylo je zkusit,
ale o žádné takové možnosti pro veřejnost nevím. Ohledně těch JJ
195 taky myslím, že jestli budou tak až pro příští rok. Nevím o tom,
že by nějaký výrobce poslal do prodeje novinku v půlce sezony, ale možné
je vše , proto jsem se
ptal
Tak ještě jednou
dík a hodně powder dní
17.09.2010 21:57:02 #17
Při tvých parametrech doporučuji jít do G3 EL HOMBRE 185 cm, ve středu 105 cm (jestli je vůbec seženeš,nejsem žádný jejich dealer). Jezdím telemark s volnou patou, takže oproti pevnému vazku jsou lyže zatíženy plným a čistým průhybem a proto lépe a perfektně poznáš jejich vlastnosti. K těm lyžím: 70% free lyžování je tvrdší ufoukaná krusta tam exelují, na tvrdé pistě s boulemi si to můžeš pustit tou největší rychlostí,freeride v lese je pohádka,skoky bez problemů. Jsou to momentálně nejlepší lyže jaké sem kdy sedlal, např. oproti dřívější nejvyšší drahé řady freeride Rosignolů, Stockli. Mají i uchycení na pásy k vyšlápnutí na nějaký ten žleb či kotel. Konec lyže je jen malinko zvedlý, takže plně využiješ právě délku lyže na pistě, hrany bytelné na spoustu přebroušení, flexe perfektní až dokonalá.Dělal je konstruktér Paul Parker, o kterého se přetahovaly freeridové firmy. Mají jedinou chybičku, jsou o 400 gr těžší a bytelnější než ostatní ski G3, ale mají jedinečné složení dřevěného jádra, bohužel utajené.
18.09.2010 20:18:17 #18
Ahoj díky za tip, určitě to budou výborné lyže, ale asi hledám malinko
něco jiného. Jezdil jsem dost lyží všechny si byly dost podobné. Poslední
4 roky Voelkl Mantra. Dobrá celkem tuhá lyže, v rychlých obloucích
krásně drží, na tvrdý sníh výborná. V prašanu v nižší rychlosti
trošku chybí vztlak a obratnost, ale jinak jsem byl max spojený. Dokud jsem
nezkusil kámošovi, K2 Obsethed s rockerem. Díky rockeru je možné
i v nižší rychlosti zůstat blíž nad středem lyže(tím na ně daleko
lip pusobit), a přitom furt krásně plave. Jenom my ve větší rychlosti
trochu vadilo že je dost měkká. Takže fakt chci něco s rockerem nebo
revervse camber lyži (obratnou do členitého terénu a měkčího sněhu). Na
tvrdý sníh a sjezdovku si nechám Mantry . Ale díky
20.09.2010 11:58:09 #19
>> #18, Pete, 18. 09. 2010 20:18:17
Vidím, že v tom máš jasno. Jestli máš Mantry a hodláš si je nechat, šel bych, být tebou, do JJ a moc se nerozmýšlel. Budeš mít možnost volby podle podmínek a nálady. Je to, myslím, dost dobrá kombinace.
28.09.2010 21:03:16 #21
>> #19, Luboš – FREESKI, 20. 09. 2010 11:58:09
Ahoj promiň že zase otravuju , narazil jsem ješte na Atomicy BENT CHETLER, máš s něma
nějaké zkušenosti (ovladatelnost, stabilita, tuhost atd.) v porovnání
s JJ? U JJ mám trošku strach z toho vicenasobného krojení, a malého
rádiusu (nemám s touhle technologií žadnou zkušenost, tak nevím)
nekoušou se třeba v krustě?
12.10.2010 08:41:34 #22
>> #19, Luboš – FREESKI, 20. 09. 2010 11:58:09
Čau, prosím tě mám ještě poslední dotaz. Nakonec sem se rozhodl pro JJ teď jenom řeším kam navrtat vázko? U lyže s rockerem vůbec nemám tucha. Doporučil by si sřed vázka dát na rysku která je na lyži označena jako „doporučeno výrobcem“, nebo posunout kousek do zadu (jestli ano o kolik cm)? Chci je mít nachystané hlavně pro jízdu, skoky jsou až v druhé řadě. Mockrát díky
12.10.2010 10:23:09 #23
>> #22, Pete, 12. 10. 2010 08:41:34
Ahoj, nějak jsem přehlédl předchozí dotaz na Bent Chetler, ale beztak s nimi nemám zkušenosti.
Dal bych vázání na doporučený bod. U takových lyží pozicí vázání neřešíš vztlak, ten zajistí rocker a u tak krátkého rádiusu se při experimentu napoprvé nemusíš trefit. Nevidím problém navrtat vázání dle doporučení výrobce a pak ho případně o 1 až 2 centimetry posunout dozadu, pokud by se ti zdálo, že bude lepší víc vzadu. Takové převrtání by lyži nemělo ublížit. Nemají JJ doporučenou zónu pro pozici vázání od – do? Pak to klidně můžeš dát do její zadní části.
12.10.2010 21:28:58 #24
>> #23, Luboš – FREESKI, 12. 10. 2010 10:23:09
Ahoj, doporučenou zónu nejspíš nemají, na lyži je jen jedna ryska u které je napsané „doporučeno výrobcem“ a ješte –5 což budou asi cm od skutečného středu. Asi nebudu nic zkoušet a dám to ,jak si i ty psal, na ten doporučený bod. Díky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.