Val Thorens: [Středisko] - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Francie Val Thorens: [Středisko]

Val Thorens: [Středisko]

29.10.2009 08:01:33 #1 

09.01.2015 16:26:29 #2 

Honza Kaminek

Ahoj, letos jsem se po 15ti letech vrátil do Třech údolí a vrátil jsem se i v čase. Až na 2 velké kabiny spojující Val Thorens s Orelle, 2 nové vleky v Orelle a ceny se nic nezměnilo. Sedačky jsou staré (bez bubliny). Sněžná děla zde skoro neexistují a když už ano, tak nejsou puštěná (proto se třeba Mont Vallon vlastně nedá jezdit) – což při málo sněhu znamená fakt masakr pro lyže. Je tady hodně draho – normální oběh pro dva pořídíte kolem 50 EUR (když porovnávám s Itálií nebo Rakouskem). Nerolbují se skoro žádné černé sjezdovky (s výjimkou Courchevel/Pylones, která byla fakt krásná), občas se neupraví ani červené (jako třeba dnes Val Thorens/Christine). Tři údolí podle mě těží ze skvělého jména, ale celé mi to zde připadá jako zašlá sláva. Když porovnám cenu a kvalitu, tak se sem vrátím fakt nejdřív zase za 15 let 

09.01.2015 21:25:51 #3 

HonzA_ muž

>> #2, Honza Kaminek, 09. 01. 2015 16:26:29

Co je až tak špatného na sedačkách bez bublin?

Jinak, ten zbytek, který popisuješ, víceméně představuje francouzský standard. Kdo jede na lyže do FRA, musí s tímto počítat. Tam se přeci jezdí za jinými zážitky než je urolbovaná tvrdá pista a levné jídlo v restauracích.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

09.01.2015 22:33:56 #4 

korsičan muž

>> #3, HonzA_, 09. 01. 2015 21:25:51

Co je až tak špatného na sedačkách bez bublin?

Tak z mého pohledu hodně. Po celonočním sněžení, sedíš následující den polovinu lyžování v mokru, protože ve Francii nenajdeš člověka, který by tu sedačku aspoň ometl. Pokud nejsi majitel latexových, či jiných igelitových lyžařských kalhot, tak máš dříve či později, mokrý zadek. Žádná membrána na světě, tě od toho neuchrání. A lyžovat s igelitovou taškou, strčenou pod zadnicí (viděl jsem několikrát na vlastní oči), není to pravé ořechové.

Tento fakt se ještě násobí, pokud jsi na lyžování s polovičkou a ještě hůř, když máš s sebou děti. To se rázem ze zábavy stává naprosté utrpení.

Dalším neduhem je vítr, sněžení a nejhůř déšť. Na takto obstarožních lanovkách prosedíš minimálně polovinu času trávenou na lyžích a nic tě před nepřízní počasí neochrání. Zvlášť ne ve Francii a potažmo ValTho, kde se lyžuje na otevřených pláních. Tam tě opravdu les neschová.

A i v tomto případě platí, vítr, déšť, žena a děti = peklo.

Takže pokud do Francie vyrazí parta totálně „pomýlených“ chlapů, kterým je šumák že na ně fouká, sněží a že polovinu dne sedí v kaluži vody, vše je OK.

Ovšem inzerovat, nebo dokonce vřele doporučovat takový zážitek, jako fantastickou rodinnou dovolenou, je hodně mimo realitu.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

09.01.2015 22:41:29 #5 

HonzA_ muž

>> #4, korsičan, 09. 01. 2015 22:33:56

Myslím, že lidé jsou čím dál tím více změkčilí…

09.01.2015 22:46:21 #6 

korsičan muž

Že ty jsi nikdy nezažil takovou „rodinnou“ dovolenou ??? :-) :-)

Nicméně ani před 20, 30 či 50 lety, rozhodně nebylo vrcholem lyžařského blaha, sezení poloviny dne v kaluži vody !!!

10.01.2015 10:40:23 #7 

fischerbl

>> #4, korsičan, 09. 01. 2015 22:33:56

Ve Val Tho (3V) jsou i jiná přepravní zařízení, než sedačky bez bublin. Jinak souhlas, lyžování v nadmořských výškách nad hranicí lesa má svá specifika.

>> #5, HonzA_, 09. 01. 2015 22:41:29

Jj, a to si představ, že jsou i tací, kterým vadí u lanovek kamery…

Jinej gang...

10.01.2015 11:57:35 #8 

HonzA_ muž

>> #7, fischerbl, 10. 01. 2015 10:40:23

„Jj, a to si představ, že jsou i tací, kterým vadí u lanovek kamery…“

Jasně že mi vadí u lanovek kamery s identifikací osoby, je to naprostá zbytečnost.

09.01.2018 09:55:57 #9 

korsičan muž

>> Reakce na aktuální report z 07.01.2018.

V tomto koutku Evropy se momentálně dějí věci.

Sněží, sněží a pořád sněží. Pro pád laviny je cesta do VT uzavřená.

Kolega je od soboty v Tignes a ještě se nesvezl, ale nestěžuje si. Je to prý nádhera, kterou ještě v životě neviděl. Má to někdo štěstí.

V neděli tam byl dokonce zákaz vycházení z budov kvůli odklízení sněhu na komunikacích. Ani dnes středisko nejede, protože během noci napadalo dalších 70cm sněhu !!!!

Vedlejší Val d Isere hlásí dole nových 20 a nahoře 90cm sněhu. Ani tam nic nejede.

https://www.facebook.com/tignes/

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy