Domů Diskuze Freeridové a freestylové lyže jak vybrat první freeridové lyže

jak vybrat první freeridové lyže

30.03.2009 13:01:18 #1 

administrator

(Rostislav Pekař, rastyypekar@seznam.cz) Zdravim. Potřeboval bych pomoct s výběrem freeridových lyží momentálně mám Fischer AMC 76 ale chtěl bych nějaké zaměřené více méně do volného terénu a prašanu…nemam to daleko na Chopok a letos sem tam zažil nějaký ten prašan a dost se mi to zalíbilo. Přemýšlel sem nad lyžema K2 seth. S freeridem začínám, ale jinak na lyžích trávím dost času a jezdím od mala. Výška 183 a 85kg. Kdyby ste měl někdo tip na nějaké lyže klidně starší modelové řady budu rád.

30.03.2009 16:25:34 #2 

administrator

(Pavel21, pa.vel.21@seznam.cz) O tom už bylo napsáno spousta zde i na freeskiing.cz anebo např. v časopise freeski. Zkus se zeptat Lubose tady na snow.cz ten ti určitě dobře poradí. Já bych ti doporučil Line prophet 100 protože mám zkušenost s Prophet 90, ale je zde plno jiných možností např. s rockerem, revers camberem atd.

31.03.2009 19:21:29 #3 

administrator

(Luboš/Freeski, ) Ahoj, vždycky říkám, že jediný rozumný způsob, jak vybrat lyže je obětovat trochu času a námahy a několik různých modelů si vyzkoušet. Předtím by sis měl ujasnit na co ty lyže chceš používat (jestli budou tvé jediné nebo budeš mít dvoje – jedny na freeride a jedny na sjezdovku, jestli chceš jezdit čistě prašan, nebo preferuješ lyže univerzálnější…) a na základě toho zúžit výběr na 3–4 modely, které si pak vyzkoušíš. Samozřejmě nejlépe v těch podmínkách, ve kterých je hodláš používat. Chtít v tomto směru radu je ošidné, mě se může zdát dobré to, co jinému nesedí. Nemusí být úplně jednoduché to takto zrealizovat, ale vím, že to jde a i tady v Čechách je možné si v testcentrech nebo přímo od dovozců mnohé z freeridových a dokonce prašanových modelů půjčit. Freeridové lyže je velmi široká kategorie co se týká vlastností a schopností různých modelů, stejně jako ve volném terénu narazíš na nespočet různých kombinací terénu a sněhu. O to může být pro začátečníka výběr vhodných lyží těžší.

01.04.2009 15:49:23 #4 

administrator

(Rostislav Pekař, rastyypekar@seznam.cz) chci mít jedny na sjezdovku a jedny na freeride…a radši lyže univerzálnější…ale každopádně zatím diky za radu…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy