Lange z USA

19.10.2009 23:25:05 #1 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) Ahoj, v diskusi níže mě zaujali Lange z Amériky – koukal jsem na TomaSuv odkaz a našel tam 120 WC model 2008, jsou to fakt výborný ceny. Kde si je v Praze můžu vyzkoušet, je to přece jen minuloroční model, mají je ještě někde? Potřeboval bych velikost 27,5. / předpokládám dobře, že jejich číslování maže akorát tu první dvojku tedy jejich 7,5 je naše 27,5 ?/ Mám totiž vcelku nový Heady Raptory 28,5 – tak mám velkou i nohu a postupně zjišťuju, že bych potřeboval o číslo menší – jak tady furt píšete..:) – ve skeletu mám tak 2 a možná něco cm místa. Taky mám problém s tenkou hnátou, už jsem dopnul všechno na max. a mohl bych ještě přidat – tak chci taky zkusit zda jsou ty Langáče užší. Díky moc D.

20.10.2009 09:58:40 #2 

administrator

(TomáS, ) S tím už nic neuděláš. Boty měli v Praze: Montana Butovice, Dynastar Kubánské náměstí, AZ Sport Lidická, zavolal bych ještě do Radotína na Harfě je nemají.

20.10.2009 10:24:16 #3 

administrator

(monty, ) jak se zde psalo,mají(měli)ve sportisimu v edenu a na pankraci,ale pouze velikost 28. Za to za velmi priznivou cenu.Na Kubani domnivam se,maji 130. Za to je zde 50% sleva na minulou kolekci,takze stoji za to se tam mrknout.

20.10.2009 10:25:37 #4 

administrator

(Tomás, )

20.10.2009 11:04:22 #5 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) a maj jen tu novou letošní kolekci s nosem, model 08 maj jen v AZ Sportu vel. 43 -což prý je 29 -říkal ten chlápek. Jsou nějak ty letošní výrazně jiný-vím, že jsou o 2 mm širší z 95 na 97, je ještě jiný rozdíl? Myslím to tak, že když vyzkouším letošní s nosem a padnou mi a pak objednám z tý Amériky 08 bez nosu, bude-li to OK. Ještě mám dotaz jak američani číslují – kolik u nich je naše 275?

20.10.2009 11:13:40 #6 

administrator

(TomáS, ) Ty letošní a loňský (s nosem) jsou místo 98mm je teď 97mm a místo 95mm je teď neuvěřitekných 92mm. Rozdíl ve skeletu je obrovský. Do těch nových jsem se nemohl dostat, do starých zajedeš jako do maminky. Řěkl bych, že u těch nových bude potřeba více úprav frézováním a roztahováním. Změř si přesně nohu (délka a šířka, obě dvě) a já ti řeknu skelet u těch 120, který bude dobrý. To jestli máš třeba vysoký nárt nebo něco jinýho samozřejmě nevím. Odkaz na Lange Size Chart je tady: http://www.datazap.net/…ngechart.jpg Odkaz na rozměry WC bot, který schceš je tady:http://www.datazap.net/…lelength.jpg

20.10.2009 11:36:39 #7 

administrator

(Duro, ) Freeridove Banshee, Banschee Pro a Super Banshee maju rovnaky skelet ako WC120/130 zo sezony 2007/2008 v sirke 98mm. Ak ich maju kludne vyskusaj a na zaklade toho objednaj WC120.

20.10.2009 12:33:37 #8 

administrator

(Petr, ) TomaSi, u těch WC jsou vnitřní šířka a délka rozměry skeletu bez vložky? Nějak si se svými 281 × 108 nemohu vybrat :-). 150 v 7, 120/130 v 9 a asi hodne brousit a vytahovat.

20.10.2009 12:44:09 #9 

administrator

(TomáS, ) také přesně nevím, jak to s rozměra je. Má zkušenost je následující. Nohy L295mm P290mm, skelet mám 326mm, takže udávaný vnitřní rozměr je 293mm (řekl bych, že to by měla být spíše dálka nohy). Za patou mám u WC120 v levo do centimetru a v pravo tak 1,3 cm. O číslo menší skelet by znamenal frézování, protože botička je přeci jenom oproti 150 objemnější. Do 150 jdu o skelet níž. Pravou nohu jsem zkoušel a měl jsem stále malinko vůli (řekl bych max 1cm). Levou jsem nezkoušel, ale moc místa tam nebude. S botičkou při zkoušení byla pravá noha úplně na knap a v levé jsem musel mýt skrčené prsty. Předpokládám nějaké menší úpravy. Ještě o menším skeletu mě ani nenapadlo uvažovat. Výhodou těhle Langí, aspoň pro mě bylo to, že se do nich krásně leze a ani komín mi nepřišel extrémně tuhý. Řekl bych, že je to správná 150 pro nezávodníky.

20.10.2009 13:09:28 #10 

administrator

(monty, ) ano

20.10.2009 13:47:59 #11 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) P 278/101 L 274/101, dle těch odkazových tabulek by to měl být u WC 120 skellet 317 interní 284/99.6 tedy u.s. size 9. Myslíš že to mám dobře? Nárt vysoký moc nemám, ty Heady mě padly úplně dobře jen mám na hlavně na poslední horní klapce při max. zapnutí trochu vůli a bojím se, že se bude zvětšovat – takže tenká hnáta. snad to Langáče vyřeší.. d

20.10.2009 14:28:05 #12 

administrator

(TomáS, ) Určitě bych šel do US8, tj skelet 308. Máš nohu o přesně 17mm menší a skelet je taky o 17mm menší než můj. Takže já bych URČITĚ šel do US8 u WC 120. Kdybys šel do WC 130 uvažoval bych o úpravách a skeletu ještě menším. Se šířkou nebudeš mít problém (u 98mm) určitě ne. Možná bych bral 95 a boty potom třeba malinko roztáhl někde v AZ sportu. T.

20.10.2009 15:14:18 #13 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) ale když mám P 278 cm dlouhou na boso, tak to přece do 275.5 cm – což je vnitřní dýlka předpokládám v cm – přece nenarvu, plus ještě ponožka a botička..? Nebo je to jinak?

20.10.2009 15:22:36 #14 

administrator

(TomáS, ) nevím co ten rozměr znamená (řekl bych, nohu na kterou je stavěn). Mám nohu 295 skelet je 293 a stejně je tam cenťák vůle. Vyšel jsem z mých zkušeností, tvých rozměrů a podle toho by to mělo být US8. Zkus si vzít někde v prodejně skelet závodnější boty 308mm, vyndej botičku a uvidíš jestli to tak je. Myslím, že budu mít pravdu. T

20.10.2009 19:48:05 #15 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) ja to uplně neuchopil.. to víš někdy mé IQ dosahuje sotva čísla mých bot..:) dobrý zkusím ty Lange u Fidela na nám. Díky moc Tobě za cenný rady a tabulky a dalším též – pokud budou ty Freeraidovky též pozkouším d

20.10.2009 20:19:16 #16 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) Koukal jsem na Tvuj odkaz na ebay http://cgi.ebay.com/…aultDomain_0?… a do ČR to neposílaj, jak to řešíš?

20.10.2009 21:13:32 #17 

administrator

(TomáS, ) kdo ti je pošle. Jinak to bohužel nejde. Taky mě to překvapilo. Loni to nebyl problém a do ČR posílali. Letos ne. Pošlou mi je známý. Navíc ti to ani neumožňí bidovat a budeš jim muset poslat mail. Oni ti je pak prodají na přímo (mimo ebay), ale pošlou pouze tam, kam píšou (snad, do USA určitě). Vím je to komplikovoný. Loni to bylo v pohodě a navíc jsem žádnej shipping nepotřeboval. Pak ještě pozor u balíku na DPH. Do 150 EUR je balík bez DPH. Dobré je nechat tedy napsat cenu i s poštovným do této hodnoty a taky, že je to dárek. T

20.10.2009 22:41:17 #18 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) No dík, že to vím, je to trochu složitost, ale popřemýšlím jak to provést… d

24.10.2009 20:03:52 #19 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) Tak jsme si dne s rodinkou udělali výlet do Prahy a vyzkoušel jsem v AZ sportu v Lidický ty Langáče WC 120 – skelet 308 neměli – protože ty nový s šejdrem nosem mají jiný dýlky 303 -tam jsem měl ve skeltu za nohou jen malinko místa tak max do 1 cm-spíš míň. Byly to 140 se závodní botičkou a při vši snaze jsem tam nohu do botičky -ve skeletu -nedostal – a další byl 313– už 120 – ty bych na dýlku dal – místa tak kol 1,5 cm u delší P nohy. Nikdy jsem ty boty na sobě neměl a ve srovnání s Hedama Raptorama 100–110, který jsem v dýlce skeletu 313 – 270 MP zkoušel už včera v Mělníku mi v Lange nesedí dobře pata – i po utažení, chodil jsem v nich po krámě asi půl hodky se mi zvedala – nárt jsem neměl plně přitlačený a taky mírně jezdila do stran. To u Raptorů mi sedí bezvadně – mají nějak dobře udělanou kapsu na patu-zůženější, že mi tam i s schilovkou krásně zapadne a do stran nejde vůbec, ani nahoru- mám dobře přitlačný nárt. Takže jsem došel zatím k názoru, že Raptory mi sedí lépe jen musím koupit o skelet menší než mám tedy 313. Další je až 303 a tam už to asi nenarvu – i když to ještě u těch headů raději zkusím, bych se zas nesek. Jen potřebuji ty co mám střelit kámošovi co má větší hnátu -o necelý cm. Již je zkoušel a snad to vydrží..:) jsou jetý jen 5 dní tak jsem mu je hezky povytáh. Jen se zas trochu obávám, abych nedotáhl i na těch menších přezky na max a neměl tam zas vůli, na té poslední – ty komíny asi u o číslo menší boty budou stejný, co? Zkoušel jsem tam i jiný značky a zatím mi fakt nejvíc sedí Raptory, to je pro mě taky důležitý zjištění. Vím, že to sem úplně nepatří, ale musím se podělit o největší zážitek dneška: Výstavu Josefa Čapka v hradní jízdárně – nádhera, i moje holky 8 a 10 let, který uměj – na rozdíl ode mne – kreslit byly nadšený!! Vřele doporučuju – je z podkrkonoší z Hronova-jako já – tak ho tu patrioticky prosazuju..:) No, díky za všechny rady a věnovanej čas, pokud Vás ještě něco k mýmu hledání vhodných bot napadá, rád se poučím. Jinak mi je 39 let 178/78, jezdit jsem začal asi před 7 lety a chytlo mě to nadšenecky, před tím jen na běžkách- s oblibou sjížděl i sjezdovky, takže nejsem žádnej dobrej lyžař, ho..umim, jen se chci zlepčovat. D

24.10.2009 20:53:48 #20 

administrator

(PetrAT, ) Také mám úzkou nohu a rovněž cca 4 roky zpátky jsem toužil po Lange 120 /ještě s tou kulatou špičkou pinninfarina design/. Ale ta bota mi nesedla, hlavně kolem kotníku jsem měl hodně místa.
Pak jsem vyzkoušel Dobermanny a nebylo co řešit. Láska na první zasunutí … :-)
Head také sedí hodně pěkně. Ale dobrmanky se mi zdá jde ještě lépe dotáhnout kolem holeně ;-)

24.10.2009 22:14:18 #21 

administrator

(arsi, ) Head Raptor,Doberman­ny,Garmont G.1 a Tecnica Diablo vychádzajú zo spoločného shapu Nordica Dobermann.Odliš­nosti tam sú,ale menšie než pri porovnaní s ostatnými výrobcami.Iná cesta:„sestričky“ Lange a Rossignol,vlastný shape má Salomon X Lab.Fischer Soma a Atomic Race RT majú svojský tvar,ale sú Dobermannmi určite inšpirované.Pre nás ktorý nie sme viazaný žiadnými sponzorskými zmluvami je to ideálny stav.Môžme si vybrať to anatomicky,alebo pocitovo najvhodnejšie:)

Nordica ako tvorca najúspešnejšieho shapu v novodobej histórii po mnohých rokoch pozmenila tvar skeletu.Zatiaľ len jemný facelifting.Pri­budlo EDT.Zmizol offset? Neviem,už ho ale nikde neuvádzajú.

24.10.2009 23:48:37 #22 

administrator

(DanielS, nadkemis@seznam.cz) No, s láskou ještě před prvním zasunutím mám již dvě děti…:) a láska k Raptorům mi asi zůstane i z ekonomického hlediska, páč jsem koukal na ceny těch Dobrmanek – rozhodně přes 12 a Raptory můžu mít zde v Mělníku za 6 500,– Ale ze zájmu bych je i zkusil – ty Dobrmanky, kde v Prase je mají? D

25.10.2009 16:49:17 #23 

administrator

(jarda, ) si někde Atomic RT, z toho co jsem měl zatím na nohou mají snad nejužší patu a komín je taky dost úzký. Lange (starý typ) mají patu určitě širší než Dobrman a ten je taky širší než RT. Třeba tady je máš za totéž co Raptory a určitě se dá najít i lepší cena.

02.11.2009 09:52:54 #24 

DanielS muž

Ahoj po delší době,v novém bezva fóru..:)), zkoušel jsem dle Vašich rad: Atomicy RT 130 – moc mi neseděly, objemově volnější, takže jsem je vyřadil. Pak jsem zkusil Dobermanny 130, docela dobrý, ale stejný- ne li větší problém jako u Headů -poslední holení klapka na posledním zubu v obchodě- hřebínek se dá ještě posunout o jednu dírku ale stejně.. Nejlíp mi pocitově seděly Tecniky race pro 130 275 MP – skelet 311 – nohu obepínaly přesně všude, ale nic mě netlačilo – zase upnuto na předposlední holenní zub.. nevím taky, jak zde píšete, že má člověk trpět do vyšlápnutí, zda se moc za pár dní nezvětší? Zkusil jsem ještě Raptory 120 – opět 175 MP – skelet 313 / v o číslo menším skeletu 303 nenám bez botičky prakticky žádný místo, takže ta 313, je myslím na dýlku OK, je tam tak 1 cm / sedí taky velmi dobře, jsou i pocitově tvrdší než 100/110, /které jsem 285 měl a kupuje si je kámoš / obepínají nohu výborně – pata sedí, ni hore, ni do stran.. stejně jako u Tecnic, ale víc mě to celkově tlačí a mírně mi dřevění po chvíli hnáta, což se pak po sundání/znovu­nandání poddá. Tak mám dilema, který jsou lepčí. Uvažuju tak, že oboje se vyšlápnou a ty Heady můžou bejt po pár dnech víc akorát.. Tecniky taky stojej skoro 11 tis. a Raptory můžu mít za 8. Problém s poslední holenní klakou mám u obou zhruba stejný – žádný užší komín jsem nenašel – takže bude nutná po čase asi úprava – třeba sehnat hřebínek, který pokračuje zubama i za šroubkem a trochu uříznout plast aby nenarážel při dopnutína klapku..nebo nalepit gumu na jazyk .. nebo.. máte s tím zkušenosti? Co byste radili, který? Vím, že si to nakonec musím rozřešit sám, ale chci se o to taky podělit…:) Jo a zkoušel jsem Raptory 150 -to je teda síla- už chápu jak někteří z Vás fénujou vo sto péro, v obchdě sem se do nich dostával na 4× – tak nevím jak bych se do nich soukal u sjezdovky- maj taky menší objem 1500, tlačej jak pes, snad bych to i přežil, ale maj tenčí botičku a místo posledního zubu na klapce závodní kryt -takže ještě větší vůle na holeni.. a vůbec, nejsem žádnej závodník..:) Ty 120 – 130 mě myslím stačí. Díky Dan

02.11.2009 11:04:10 #25 

TomáS muž

>> #24, DanielS, 02. 11. 2009 09:52:54

Čus Dane, vypadá to, že si teď tady největší zkoušeč bot. Měl bys pomalu vypracovat za domácí úkol tabulku, aby ostatní viděli. Když tam napíšeš ještě, kde ty boty maj, tak to bude super. Z mý zkušenosti z Lange 120, který byly na začátku fantastický a stejně se vytáhly víc, než jsem chtěl, bych asi šel do bot, který ti připadaj, že v nich vydržíš a bude nejméně místa ve skeletu bez botičky. Taky bych porovnával botičky a snažil se odhadnout jestli se náhodou nevytáhne některá víc a jiná míň. S komínem mám problém u všech bot. Už jsem měl Nordica, Tecnica a teď Lange a všude to byl problém. U Langí mám už nový hřebínek a novou horní přezku vyměněnou (AZ Sport Lidická), to nebyl problém. Teď jsem právě vystužil jazyk takovou super hmotou a nalepil na botičku takový držáky paty (který jsem teda musel dlouho uřezávat, abych v botě vydržel). Po několika dnech suchýho tréninku se boty tváří znova super nabroušeně, takže jsem zvědavej, jak pojedou. Hlavní problém zcela dopnutých přezek na komínu, je to, že pak už bota nefunguje dobře do flexe. Teď jak to mám poladění, tak to vypadá dobře. Doufám, že na 150 mě tyhle starosti nebudou čekat. Ta holeň je prostě blbá a úplně ideální řešení asi není. Zaplatit za boty 11tis. a pak hned lepit něco na jazyk není z psychologickýho řešení optimální. Ještě by se dal jazyk vyměnit za větší, ale to už by bylo dražší. T

02.11.2009 11:41:21 #26 

DanielS muž

Ahoj TomáSi, co a kde jsem zkoušel napíču rád, ale fakt to nejde zobecňovat a musí se zkoušet a zkoušet -ale pomohly mi různý vaše info i jak jsou jednotlivý boty konstruovaný.. Lange 120, Atomocy RT, Tecnica race 130 i Garmonty-který mě prodavač vychvaloval do nebe – ale mně jsou objemově velký..,jsem zkošel v AZ Sportu Lidická – tak je tam půjdu asi vyprudit ještě s tím hřebínkem..:)Ceny tam jsou vyšší – Tecnicy asi 13 litrů – daj se sehnat na netu pod 11. V Harfa sportu na Českomoravský u o2 areny: Dobermanny 130 – asi 11 tis. a Raptory 150 – velmi dobrá cena a 8 700,– vel. 275. Další Heady Raptory zkouším u nás ve Ski sportu Mělník – velmi dobrý ceny všeho – /inzerují nižší než nejlevnější na netu a pokud najdete na netu levněji, ještě zlevní/ 100/110 za 6 500,– a 120 mi dá za 8 tisíc. Myslím, že ty 120 jsou asi objemově nejmenší / krom těch 150 – to je maso..:) / nebo stejný jak Tecnicy u kerejch si myslim, že je trochu pohodlnější-silnější botička a vytáhne se víc. Dik, žes mě podpořil v takovýmhle uvažování, napadá mě to podobně. Takže takto vedou ty Raptory 120 – to je střední flexe – inzerují 110–130 – dle počtu šroubů vzadu-to nevím zda funguje.. čus D

18.11.2009 19:07:06 #27 

DanielS muž

Ahoj po delší době, furt ještě boty nemám, ale dilema mám: Nakonec jsem náhodně narazil na bezva chlápka v Ústí N/L a sežene mi Diabelský Tecnicy za slušnej peníz. Řeším furt velikost: ve skeletu 311 270–75 mám s delší P nohou místa tak 1,3–4 cm a v o číslo menším 302 je to s lyžařskou ponožkou dost knopový tak 3–4 mm, s botičkou samozřejmě pokrčený prsty, ale dá se to vydržet, jen nevím jak ten skelet povolí..:) šli byste do toho? Nezčerná mě palec? Jinak mi seděj bezvadně, ale pro mě čím menší – i vnitřně objemově – tím lepší, mám celkově úzkou hnátu.. Jakou s tím máte zkušenost? – tak málo místa. Botička tam je sportovní, tedy ne ta nejtenčí závodní. díky Dan

18.11.2009 19:28:48 #28 

TomáS muž

>> #27, DanielS, 18. 11. 2009 19:07:06

Skelet nepovolí. 3–4 mm je jistota, že budeš muset frézovat a řekl bych, že se s botama nebude dát lyžovat hned. Další potřebný 3mm se vyfrézujou jako prd. Jenom zatím nevím kdo a kde to udělá? Taky to budu řešit až příjdou nový boty. Jestli nějaký boty máš, šel bych do těch menších. T

18.11.2009 20:03:17 #29 

DanielS muž

Můžu se zeptat toho pána, asi by to udělal, ukazoval mi jak předělával závodícímu synovi 12 hodin Raptory, krásná práce. Jen nevím kolik půjde odfrézovat – ty Tecnicy tam moc matroše nemaj, mají tenký stěny-jsou i průhledný tak je to viditelnější, ale to on mi nejspíš řekne zda by do toho šel. A taky jedem 12.12. na Kronplatz a boty jsem střelil kámošovi, tak budu asi jezdit v pionýrkách…:) Proberu to s pánem. zatím díky Dan

18.11.2009 20:19:37 #30 

TomáS muž

>> #29, DanielS, 18. 11. 2009 20:03:17

Dej vědět, někdo kdo už alespoň jednou boty frézoval a popřípadě byl ochotnej to udělat, mě určitě zajímá. PS: průhlednej skelet pro frézování je určitě velká výhoda. T

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy