Lange z USA (strana: 2)
19.11.2009 10:11:48 #31
>> #27,
DanielS, 18. 11. 2009 19:07:06
Z pokrčených prstů palec nezčerná, ale není to příjemné. Nejlepší
okamžik celého lyžování nastal po vyzutí :)
03.12.2009 22:14:19 #32
Ahoj diskutéři, tak jsem dnes po velkém shánění vyrazil koupit Diabla a koupil jsem Dobermanny pro 130 edt…:) a to v radikální délce 265 – skelet 305, větší ani neměli.Jinak nosím 44 někdy 43 – minulý Raptory jsem měl 323. Vyplynulo to až v obchodě CCB Sport Modřany.Jak zkouším ty Diáblíky – v tenký ponožce, říkám si,že mám moc místa za patou – udelší P nohy – tak min 1,5 cm a celkově byla botička tak nějak moc poddajná a bál jsem se, že se po pár dnech vyšlápne moc, je tam dost tvarovatelnýho matroše a tak jsem ze srandy zkusil ty Dobermannky – před tím jsem je již zkoušel, ale o 2 čísla větší a byly nějaký volný – a teď bezvadný!! Chodím v tom doma, vydržím tak 10–15 min. Měl jsem dost strach z P palce – mám tam nějak kol 0,5 cm ve skeletu, ale kupodivu i v lyžařský ponožce to jde, není pokrčený, trochu tlačí, ale když nakopu do paty poddává se to- tak uvidím. Chvíli mě tlačila P malíková hrana, ale kupodivu to celkem rychle přešlo – nevím proč, ale víc mě tlačila v tenký polobotkový ponožce. V lyžařský už je to dobrý. Stisk je fakt radikálně pevnej, botička tenká, ale krom toho palce to nikde extra netlačí, jen mě mravenčej hnáty, ale to vím, i díky Vám, že se to vykrystalizuje..:)) Budu holt chvíli trpět. Milí diskutéři, díky moc za rady -tady jsem si udělal přehled o botách, dozvěděl se, který si jsou podobný a že Dobrmannky jsou úzký a s dýlkou jsem šel taky radikálně dolů, no doufám, že jsem to nepřehnal. Hnátu mám fakt v lýtku úzkou, tak musím převrtat horní 2 hřebínky na poslední náznak díry. Nikdy jsem to nedělal. Můžu normálně trochu menším vrtákem než je už vyvrtaná ďoura? Mám si na něco spešl dávat bacha? A fakt díky, pomohli jste mi. Jo chlápek se divil proč zkouším nohu do prázdnýho skeletu, že to ještě za 15 let neviděl.. a to říkal, že lyžuje hodně a má taky Dobermannky.Sdělil jsem mu, že to mám z tohoto fóra a pokusil se vysvětlit.., tak pravil, že jsou to asi nějaký divný lidi..:) Pak mi radil, ať botičku skoro nevyndávám, že se může poškodit a suším ji uvnitř boty. Co vy na to? čau DAN
03.12.2009 22:23:48 #33
Zdar Dane! Mám dobrmanky 110 a na úzkou nohu jsou skvělé.
Malíková hrana mě také občas tlačí. Zvažuji malé rozšíření v tom
místě – cca 2 mm.
Vnitřní botičku vyndávám po každém ježdění a vzhledem k tomu, že
často chodím na večerní, tak to je běžně tak
20–30 krát za sezonu. Botička to zvládá bez potíží a všechno řádně
vyschne.
Otvor na hřebínky asi nebude problém navrtat
Chlape, já mám také tenisky a polobotky 43–44, tak jsem zvědavý jak to
dáš. Já koupil velikost 9, skelet 325mm. Ostatně to byl jediný kus na
prodejně, tak nebylo z čeho vybírat.
Držím palce a ať to jezdí !
03.12.2009 22:26:28 #34
>> #32, DanielS, 03. 12. 2009 22:14:19
Čus Chlape, my dnes frézovaly moje Langáče. Na levý noze jsem měl jeno 3mm. Až budou boty zajetý v provozu, tak osobně botičky vyndavat asi taky moc nebudu. Před tím ovšem je vyndáš snad tisíkrát. Hřebínek vrtat stejně velkým vrtákem jako je origoš díra. Kdyš bude menší, tak bysch si tipnul, že se tam nevejde ten šroub. Týpka v prodejně si aspoň něco přiučil. Abych tě zbavil iluzí, tak botu nech na balkóně 30 min a pak do ní vlez:-)))
03.12.2009 22:37:53 #35
>> #34, TomáS, 03. 12. 2009 22:26:28
Ahoj pánové, díky za podporu… taky uvidím jak to dám.. s tím balkonem na mě dneska nechoď, stačí mi to v teple doma…:) Teď je mám tak po šestý asi 10 min a už je to nesnesitelný, du je sundat, pres jak sviňa.. to až zejtra se s nima půjdu projít po blázinci, by blázni viděli, že jsou ještě větší magoři než oni…:)). Musím na tom makat- jedem na Kronplatz příští sobotu. Kur.. to je mravenců, končím čus D
03.12.2009 22:47:16 #36
>> #32, DanielS, 03. 12. 2009 22:14:19
„Jo chlápek se divil proč zkouším nohu do prázdnýho skeletu, že to ještě za 15 let neviděl.. a to říkal, že lyžuje hodně a má taky Dobermannky.Sdělil jsem mu, že to mám z tohoto fóra a pokusil se vysvětlit.., tak pravil, že jsou to asi nějaký divný lidi..:)“
Ku.va, pro koho já tolik let ty články píšu! To si sakra ani chlap, co „lyžuje hodně“ a boty prodává ve sportovním obchodě, nemůže obstarat těch pár mizerných čísel časopisu (který by stejně správně měl prodávat) a trochu se vzdělat? Když mu to know-how opakovaně servíruju v češtině až pod nos?
Chudáci jeho zákazníci. Pak se diví, že se lidi poinformujou jinde a nakoupí přes web.
Ach jo.
04.12.2009 09:54:21 #37
>> #36, ivan, 03. 12. 2009 22:47:16
Trochu ti musím vlít krev do žil. Včera jsem početl tvé články v novém čísle a musím zkonstatovat, že jsi jeden z mála autorů napříč obory, kde je za články vidět hodně práce na přípravě. Na druhou stranu třeba u Univerzity jsem si říkal, že tohle je výborně napsané, ale ty davy co křepčí u řvoucí muziky v lyžákách když se vyšťavenej s lyžema na ramenou ploužím k autu, to asi moc neosloví. Kašli na masy. Své čtenáře máš.
04.12.2009 15:26:01 #38
>> #37, Martin47, 04. 12. 2009 09:54:21
Děkuju, Martine. Ano, nad některými věcmi strávím hodně času a vím, že nebýt právě toho menšinového čtenáře, pro něhož ty sofistikovanější píšu, bylo by to vyložené házení perel sviním.
To, že si počtou a že se poučí nadšenci, pro něž se fanziny především píšou, je dobré, logické a hnacím motorem. Jenže kromě toho bych byl rád, aby mezi pozorné čtenáře patřila alespoň část „profesionálů“, tedy těch, kdo se lyžováním živí. Nejsem naivní a vím, že se třeba právě v obchodech mnohdy a mnohde jedná o pouhé námezdní síly se základní úrovní zacvičení. Stejně tak vím, jak se lidé – zase mnohdy i VŠ – nedovzdělávají, že nesledují literaturu a zdroje z oboru. To je bohužel fakt, není to nové, já to vím, ale přesto mě to pořád štve.
Otoh, takovéhle situace, kdy zákazník ukáže, že o problematice ví víc než prodavač, se mohou stát součástí tlaku na obchod a služby, aby na sobě pracovaly. Jestlipak tomu chlapíkovi bylo aspoň trochu blbě z té neinformovanosti?
Kamenný obchod je dnes pod takovým tlakem e-prodeje, že by měl sakra pracovat na své přidané hodnotě. A měl by toho tlačit hlavně majitel, tomu jde o nejvíc.
04.12.2009 22:00:09 #39
No je fakt dost s podivem s jakými protichůdnými názory se setkávám právě v obchodech během zkoušení těch bot. Třeba takovej přesvědčivej chlápek v AZ Sportu v Lidický říkal, že nejlíp naúhlovaný hrany lyží jsou z továrny a když se pak na ně šáhne už to není nikdy ono. Přitom všude čtu, že je potřeba je hned naformátovat. Nebo tady chlápek v Mělníku, kterej sám lyžuje i jezdí nějaký amatérský závody, synátora má ve Špindlu půl roku, má vystavený jeho medaile… tak pravil, že ho nikdy nenapadlo zkoušet nohu do prázdnýho skeletu, vždy to prý zkouší jen do toho centimetrovníku MP kam přirazí patu. A to je celkem nadšenec, proti jeho personálu bych řek, že je i v obraze. Takže docela koukám, co prodejce to málem jinej názor. V pár krámech jsem se ptal zda mají SNOW, ale nikde ho neprodávali, ani myslím pravidelně nečetli. Ale vlastně, když o tom tak přemejšlím, je to asi v každým oboru – někdo se dovzdělává dál a někdo ustrne – i v tom mém. Třeba chodím za svojí odbornost k soudům a taky někdy dost čumím jak jsou někteří soudci mimo.. Takže jsem Tě chtěl Ivane podpořit, že to asi není v lyžování horší. Ale kloudnou informaci aby jeden pohledal… A i já laik v tvých článcích a názorech vidím kombinaci osobní zkušenosti, znalostí a přemýšlení.. D
04.12.2009 22:36:57 #40
>> #39, DanielS, 04. 12. 2009 22:00:09
Já se přidám, s dovolením. Už jsem to říkal mockrát, ale rád to řeknu znova : Díky Ivane, za tvoje články. Nejen že je čtu, ale těším se na ně a co víc, mnohokrát se k nim i vracím. Což se mi, pohříchu, jinak moc často nestává. Jsou pro mě úhelným kamenem Snow a hlavním důvodem, proč jej sleduji. Čímž nechci vůbec říct, že zbytek obsahu není zajímavý a čtivý.
05.12.2009 14:41:30 #41
Ten diletantismus obchodníků a prodavačů už mě po těch letech zkušeností s nimi vůbec nepřekvapuje.Do obchodů s lyžařským vybavením se snažím už delší dobu nechodit, pokud to jde, ale přesto mě opět dostihl zprostředkovaně i tento týden.Teďkom v pondělí jsem něco potřeboval u známýho, co se mu starám přes zimu o lyže a dotyčný se mi pochlubil nově koupenýma botama.Boty krásný, s průhledným skeletem a protože vím že máme zhruba stejně velkou nohu, tak jsem se tam nazul a okamžitě jsem věděl že mě tam hrká kotník.Tak jsem je přezul na nohu dotyčnýmu majiteli a jasně že měl ten kotník a patu volnou taky. Načež na mé doporučení výměny o číslo níže mi pravil, že velikost boty mu schválil sám pan majitel prodejny lyžařského vybavení a shodou okolností bývalý závodník.Boty samozřejmě k vyzkoušení v týhle velikosti neměl, tak malý čísla by prej přeci neprodali, takže jenom dovézt na závaznou objednávku. Pana majitele přitom znám a ten náš Snow časopis tam prodává taky, dokonce i loňský a starší čísla tam měli, sám jsem si odtamtud kdysi pár čísel koupil.Panu odborníku majiteli však evidentně ani těch pár sezon asi k počtení a zamyšlení nestačí. Takže, dalších komentářů snad netřeba.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.