Domů Diskuze Švýcarsko Savognin: [Středisko]

Savognin: [Středisko]

29.10.2009 08:14:50 #1 

24.03.2015 16:03:19 #2 

korsičan muž

>> Reakce na aktuální report z 16. – 19.03.2015.

Tak nevím. V Savogninu jsou pouze 2 sedačky. Ta první čtyřsedačka hned dole je opravdu stará (na spodní patro a frekvenci lyžařů, ale naprosto dostačující), ale ta nahoře, je krytá šestisedačka z roku 2010. Ta žádná madla na stažení krytu nemá a nikdy neměla. Jako madlo u tohoto krytu funguje gumová, černá a na prsty osazená lišta po celé délce krytu. Menší lidé, nebo ženy s jejím stažením měli problém. Ale pouze v okamžiku, kdy sedačka vyjela ze stanice. Pokud se kryt sundal hned po stažení zábrany, šel dolů jedním prstem. :-) :-) V prostřední části je 3 roky stará 10 kabina.

Takže o starých lanovkách se rozhodně hovořit nedá.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

24.03.2015 16:13:30 #3 

mirjur muž

>> #2, korsičan, 24. 03. 2015 16:03:19

Pán je zřejmě puntičkář :-) No ale aspoň že to někdo čte… OK. Tak správně místo „staré, pomalé sedačky“ má být „1 stará pomalá sedačka a 1 pomalá sedačka s nemožností zavřít kryt“. Spokojen? Přiznávám, že netuším, že šestisedačka je z roku 2010, ale podle vzhledu jsem usoudil, že už nějaký rok pamatuje. A nemůže být fyzicky starší a jen zprovozněna 2010?

Co tě nezabije, to tě posílí!

24.03.2015 16:21:57 #4 

mirjur muž

>> #2, korsičan, 24. 03. 2015 16:03:19

Nemohou být chybějící madla také známkou určitého stáří? Nevím, jestli to tak je ještě někde jinde… A nakonec u některých vozíků byly popruhy, kterými se kryt dal stáhnout, ale fakt jen u několika málo… Tahat to za tu černou lištu mě teda nenapadlo…

24.03.2015 18:54:02 #5 

korsičan muž

Ne, nemohou. Znova opakuji, tam žádná madla nikdy nebyla. Je to naprosto stejná sedačka, jako je od předloňska na Stubaii na Rotadlkopf. Tam je ale 8místná a také tam žádná madla nejsou. Ta šestisedačka byla úplně nová a rozhodně nevypadá nijak opotřebovaně. Ale máš pravdu v tom, že není od roku 2010. Na netu jsem našel, že je tam od roku 2005 a původně měla modré sedáky. V roce 2010 už je ale měla nové – červené. A jak sis určitě všiml, tak letos už to byla všehochuť, od červené, přes modrou až po šedou. Evidentně všechny poškozené sedáky nechávají přečalounit. Jezdím tam od roku 2010, takže ladecos pamatuji. Třeba dobu, kdy místo kabinky byla trojsedačka. A že by byla šestisedačka pomalá, tak to se nám nikdy nestalo. Pokud fouká silný vítr, tak sice jezdí pomaleji, ale jinak si není na co stěžovat. Kéž by stejně rychle jezdila třeba sedačka na Pláních !!!! Ale třeba zrovna vám jí naschvál pustili pomalu, protože jste ohrnovali nos ...... :-) :-)

Co se týče lyžování, tak hraniční je druhý týden v březnu. Později tam nemá cenu jezdit. Pokud by jsi tam jel ve stejném termínu loni, tak už by sis nezalyžoval. Spodní patro už bylo úplně bez sněhu a spodní půlka pod kabinou skoro taky. Kde jsi bydlel a kolik stál skipas ??? Nám dali letos k ubytování (Surses Alpin)skipas s 15% slevou.

24.03.2015 19:55:57 #6 

mirjur muž

>> #5, korsičan, 24. 03. 2015 18:54:02

Samozřejmě taky v Surses Alpin. Tak to vám dali slevu zřejmě jako štamgastům… my dostali jen 10%, na 4-denní skipas, 190 CHF/kus. No a tu dobu mám tuším od tebe, kdysi jsi někde psal, že polovina března je záruka slunečného počasí (o kvalitě sněhu řeč nebyla…) :-). Pravda, druhým důvodem byla cena ubytování v tomto týdnu. Taky jsem zbytečně zaplatil povlečení, přestože jsme měli svoje, všiml jsem si toho bohužel až doma – Christina naúčtovala, aniž by se ptala. Ale jinak velká spokojenost. Jo, wi-fi půl týdne nefungovalo, takový detail… :-)

24.03.2015 20:18:28 #7 

korsičan muž

>> #6, mirjur, 24. 03. 2015 19:55:57

To povlečení je na hlavu, to máš pravdu. Wi-fi nám nejela vůbec, ale o tu nám naštěstí vůbec nejde. Já tam byl první týden v březnu a bylo tam nejméně lidí co pamatuju. Jak na sjezdovkách, tak ve „městě“ a na ubytování. Na Surses Alpin bylo minimálně polovinu kapacity prázdných. Když jsem tam byl poprvé, tak byla obsazenost 100%.

Mají tam rok od roku méně lidí !!!

Co jsem za ty roky vypozoroval, tak rozhodně nejlepší je druhý týden v březnu. První týden je dobrý, ale není tak hezké počasí. Třetí zas nebyl dole poslední roky sníh. Přehlédl jsem, že jsi tam byl už v minulém týdnu. Tvůj report je tady nově, takže jsem myslel, že jsi tam nyní.

Ale oni se tam celkem snaží. To zasněžování na spodní třetině je úplně nové. Před lety tam bylo tak 5 sprch. A v dohledné době mají vyměnit ty dvě souběžné kotvy a pak to tam nebude mít chybu.

Ta sjezdovka přímo pod kabinou nemá chybu, co ??? :-) :-)

24.03.2015 21:52:24 #8 

mirjur muž

No, nevím, kterou sjezdovku pod kabinou myslíš. Vpravo je č. 4, ta byla pro holá místa zavřená, a vlevo 5, ta byla fajn tak do 10–11 hod než rozměkla. A jeden den polovinu šířky uzavřeli, nechali 3-metrový rozježděný pruh na pravém okraji a asi 20-metrový na levém, ovšem tam zas byly před dojezdem na odbočku k Roggiho pajzlu plochy břečky a bláta… Špaténka. Přímo pod kabinou se snad dala využít plocha pro freeride, ale na to nemám lyže.

25.03.2015 21:08:32 #9 

Gabinkazprahy

>> #8, mirjur, 24. 03. 2015 21:52:24

Hoi

ja tu pracuju celou sezonu. lyzovat jsem byla naposled vcera a az po tigignas byl snih dopoledne ok. odpoledne se ani jezdit nesnazim :D dojezd od tigignasu je na prd uz tak dva tydny :D a dneska uz je tam fakt jen pruh… az tu bude priste a budete nutne potrebovat internet, tak proste jdete do hotelu CUBE, wifina je tam bez passwordu a muzete si proste jen sednout v lobby na sedacku, nikdo nic nerekne Lyzovani je tu ok, ale pro narocnejsi lyzare anebo pokud tu clovek travi delsi dobu, tak uz je to stredisko pak moc maly protoze clovek uz pak ma vsechno desne projety…

25.03.2015 22:53:57 #10 

mirjur muž

>> #9, Gabinkazprahy, 25. 03. 2015 21:08:32

Díky za info. Po pravdě – bez internetu se taky dá vydržet, aspoň jsme měli víc času na jiné aktivity :-D

Jj, měli jsme 4-denní skipas a možná to bylo tak akorát.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

Vázání,deska

Rossignol Forza 60 vs 70

2

Vysoušeč lyžáků Nordica

Santa Caterina 7.-14.12.2024

0

Je technika správná?

Slalomka pro 14.l puberťáka

2

Alpine Ski World cup 24/25

Sölden: [Středisko]