Domů Diskuze Sjezdové lyže - osobní zkušenosti a recenze Mystifikace 2013 podruhé aneb Márketing-ňůz-pík awards

Mystifikace 2013 podruhé aneb Márketing-ňůz-pík awards (strana: 4)

06.01.2014 19:38:38 #91 

Buzzy

>> #87, Navvy, 06. 01. 2014 19:23:12

Jo, možná už se strácím, komu vlastně odpovídám. Tak já nidky neřekl, že na nás furt řval. Ale zdůraznil jsem to proto, že to k tomu sportu patří. Trenér vás v průběhu závodu vidí jen chvilku, většinou na startu, tam vás prostě musí nakopnout. A btw, mně se jednou v závodu mladšich žáků stala pěkná příhoda. Při startu jsem si v rozbruslení zavadil patkou o vázko a prostě jsem šel na hubu, odevzdaně. Trenér, vedle stála má máma, zavřal: Jéď kurva! A já? nevím jak, ale v podstatě jsem se zvedl skoro ze země a nakonec jsem vyhrál. A máma? do dneška se nad tímto momentem baví. Umět zařvat nemuwí znamenal, že je to zlej člověk. Stejné to dle mého bude i s Kosteličem a Záhronským atd, prostě z nich mačkaki maximum, ale myslím, že přesto je milovali a dělali to pro ně. To je můj názor.

06.01.2014 20:08:22 #92 

ivan

>> #89, CzechSkier, 06. 01. 2014 19:30:35

Standa byl slušnej kluk vždycky, resp. už v prváku na gymplu, tehdy ještě SVVŠ.

Jo a Matfyz byl vždycky opravdu dobrej oddíl. Byl pro mě mimochodem jednou ze tří variant, kam jít z dorostu.

Jistě máš svoje zkušenosti s některými dalšími, které jsem zmínil. Těším se, že to někdy někde na horách probereme. Mohli bysme založit klub volejbalo-lyžníků. Kterých už je v posledních desetiletích málo. Nastěhování soutěží do hal tuhle kombinaci zahubilo.

Z těch starších, co z voleje pamatuju: Hansi Sýč už je ve volejbalovém nebi, Eda Böhm někde v cizině, Jirka Tulák Pospíšil snad ještě živej je. A pak je na lyžích pořád Piškot.

Sorry za OT, necháme si to na jinam. (Ale Krab je tolerantní threadmaster, dí­ky.)

06.01.2014 20:20:14 #93 

˘Ö˘Krab muž

>> #92, ivan, 06. 01. 2014 20:08:22

Vynechal jsi Járu Pluskala :-) , ten také ještě je. (… jsem si nemohl smajlocha odpustit)

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

06.01.2014 21:12:54 #94 

Navvy

>> #91, Buzzy, 06. 01. 2014 19:38:38

Je něco jiného bezhlavé řvaní na tréninku a vyhecování při závodě. Tam už se svěřenec nevychovává, tam se v případě potřeby žene vpřed i za cenu ostřejšího slova. Jenže i to se musí dělat zatraceně citlivě a pokud možno bez nadávek. Pokud by se na děcko řvalo už při tréninku, tak čím ho budeš popohánět v závodě? Podle mě jsou nadávky i při závodě zbytečné a nesprávné (dobře se to říká, já vím).

06.01.2014 21:40:48 #95 

Martin47 muž

>> #94, Navvy, 06. 01. 2014 21:12:54

Speciálně sjezdové lyžování žádné „ostré“ hecování při závodu vůbec nepotřebuje. Při předstartovním stavu je nejdůležitější rozcvičení a koncentrace a jediné co trenér může (technicky dáno), je povzbudit závodníka při nástupu na start a v tomhle momentu by jakékoliv seřvávání bylo značně kontraprodutivní a zařvat při vlastním startu, což závodník stejně nijak moc nevnímá, je soustředěný na to co je před ním. Po startu je ve vteřině kontakt trenéra fuč a už nezmůže ani nudli. Nejsme na fotbale.

06.01.2014 21:41:00 #96 

Buzzy

Jasný, že to nejde brát jako nástroj a vůbec nemluvím o dětech. Mluvil jsem tak u klukách tak 12–13,14 let, tam, a zvláště tam, musí bejt tvrdej. Jako další příklad uvedu jinou situaci.

Stáli jsme na vrcholu, trenér mluvil o tom, že pojedeme volnou jízdu, delší oblouk a plus spostu dalších věcí. Jo, jenže já čuměl do lesa a vůbec jsem se nesoustředil, tak nevím o čem mluvím. Až později mi to kámoši pomohli pochopit. Trenér prej domluvil o technice a zdůraznil, že bude stát někde na sjezdovce, ale mi u něj za žádnou cenu nesmíme zastavit, ale máme pokračovat až na konec! No, chápu kámoše, kteří si mě všimli, že nevnímám. Počkali, až trenér odjede a řekli, ať jedu první. No a hádejte, co jsen udělal. Ani nevím co přesně na mě řval, když jsem u něj zastavil, raději jsem ujel. Od té chvilky jsem ho poslouchal vše co říká a křiku a vulgarit nebylo třeba.

A co se těch slz týká, nemluvím úplných dětech, takže kolem těch 12 už na nějaké kapesníčky a rukavičky není místo. To se pak snadno zneužívá. Já, i jiní, jsem zažil moment, kdy jsem si myslel, že už nemůžu a slezl jsem z kola a hodil jsem šavličku. Trenér u mě zastavil, zeptal se, jestli už jsem dozvracel. Pak mi řekl, ať se napiju a sednu na kolo a jedu dál. V tu chvíli jsem si taky říkal, že už nemůžu a nechci pokračovat. Ale bál jsem se mu to říct, tak jsem poslechl. A co jsem zjistil, že můžu a že to jde, jen to chce zabrat víc, než bych se mi do té doby chtělo. Kdyby byl tak zlej, tak proč mu furt svěřují své děti další a další? To je, řekl bych, problém dneška celkově.

Dítě se rozbrečí, tak okolo musí všichni chodit po špičkách, jinak jsem krutí tyrani. A proč brečí, je zraněné, to není o čem mluvit. Ale brečí proto, že nemůže, nechce se mu nebo proč? Na to taky znal odpověď. Nemusíš tady být, sundej lyže a jdi domů. Chceš tady být, tak přestaň bulet a makej.

06.01.2014 21:45:20 #98 

Buzzy

pardon za ty překlepy, ale píšu to rychle a na tabletu. Ale pochopit to jde.

06.01.2014 22:32:12 #99 

m3 muž

>> #96, Buzzy, 06. 01. 2014 21:41:00

Takže i v dalším vlákně.

1)

Přesně jak píše Martin47 v postu #95 .

2)

Situace kterou popisuješ se dá řešit i bez řvaní a vulgarit jak u starších tak u mladších.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy