28.12.2013 19:36:30 #1
Za těch bezmála dvacet let, co profesionálně píšu o lyžování, jsem
si už mnohokrát připadal jako znalec scény, který se poměrně slušně
orientuje. Jenže nikdo není prorokem. Čas od času nastane situace, kdy
vidím, že něčemu vlastně nerozumím. Nedokážu to zdůvodnit. Zkrátka a
dobře velký otazník.
Odkaz
na článek
28.12.2013 21:28:36 #2
Měl bych zcela prosté vysvětlení :
V dnešním světě ovládaném neomalenou, přehánějící a nekorektní reklamou taková nekalá soutěž mezi středisky, snažícími se nalákat zákazníka na nějaké NEJ, přece nemůže nikoho překvapit.
Pro mne je třeba nějaký údaj o celkové délce „sjezdovek“ nepodstatný (tzn. je mi jedno jestli 230km je ve skutečnosti 160km), mnohem více mne zajímá skutečná délka a profil jednotlivých sjezdovek tak, aby vyhovoval a abych si vybral. A to dnes není problém zjistit.
Stejně tak směšná je soutěž o nejdelší sjezdy Evropy, když sjezd Valee Blanche má 20km možná tehdy, když si někdo donese lyže až do Chamonix, 17km dlouhé sjezdy do Zermattu a do Flims mají s bídou 13,5km no a když se člověk podívá na převýšení ? To pak by profil odpovídal s bídou modrým sjezdovkám.
Prostě šalba byznysu vládne. V případě toho německého autora to pouze dostalo větší publicitu. Žádné překvapení.
29.12.2013 21:20:36 #5
>> #3, matuhsch, 29. 12. 2013 20:47:14
Už jsme to tady diskutovali http://snow.cz/…ezdovek-sami#…
29.12.2013 21:27:15 #6
>> #3, matuhsch, 29. 12. 2013 20:47:14
Mě to nepřekvapuje vůbec.Většina zde diskutujících má ty „svoje“ střediska zmáklý a tak je nějaký pofiderní údaj asi příliš nezajímá.Mě osobně je úplně šumák jestli si na Stubaii,Kaunertalu,Kronplatzu nebo Moeně přimalují nějaké kilometry sjezdovek.Mnohem víc mě zajímá co a v jaké kvalitě za své prachy dostanu.O tom ostatním se přesvědčím sám,případně si vyslechnu někoho kdo tam vícekrát byl a zkušenosti má. Údaj o počtu kilometrů,množství otevřených Intersportů a podobné „marketingové“ bláboly není to co by mě mělo přesvědčit.
Naopak to,že nemůžu prodat to co jsem si koupil a ještě mě navíc někdo fotí,tak to mě fakt vadí.
29.12.2013 21:28:25 #7
Další věc , které je na stránkách rakouských středisek často
k pousmání , je jejich předpověď počasí
Myslím tu předpověď , kterou si středisko nakreslí jak se mu hodí,
nikoliv předpověďní servery
Docela často se dívám na Korutany
Velmi častý obrázek je sluníčko částečně zakryté mrakem
Realita na web kameře je ale mnohdy opačná. Všude zamračeno a někde je
vidět kousek modré oblohy
Zkrátka informace s ručením omezeným
29.12.2013 21:40:10 #8
>> #7, PetrAT, 29. 12. 2013 21:28:25
Jo,nápadné je to zejména před nějakým prodlouženým víkendem.Občas mám pocit,že i ty webky jsou nějaký divný – tedy že asi zabírají něco jiného,resp. obrázky nejsou zrovna aktuální.Zrovna tak je k pousmání „množství sněhu“. Povětšinou asi spíš udávají celkové napadané množství.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.