lyžařský dynamický stereotyp - nácvík bez lyží - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Technika jízdy lyžařský dynamický stereotyp - nácvík bez lyží

lyžařský dynamický stereotyp - nácvík bez lyží

09.01.2014 15:05:08 #1 

Martin47 muž

V souvislosti s videem MPS (Krab laskavě opraví, pokud jsem zkratku jako obvykle …(vyčerpaný limit pro tento rok), jsem přemýšlel o tom, jak vhodné by bylo v tomto konkrétním případě předpřipravit vybudování odpovídajícího dynamického steretypu doma a tím ušetřit cenný čas na lyžích. Jedná se konkrétně o zlepšení postavení rukou (viz. Ondra) a náznak píchnutí. Představa je následující. Doma před zrcadlem zaujmout základní postavení, upravit pozici rukou (hole v nich) a v duchu si začít promítat jízdu s tím, že se tělo (zejména v kolenou) lehce pohybuje ve smyslu jízdy. K tomu začít budovat správný pohyb rukama a kontrolovat vše v zrcadle. Pokud by se provedl dostatečný počet opakování, mohlo by dojít k zafixování správné polohy a pohybu rukou, které by se při lyžování daly použít – při tréninku v tělocvičně jsme třeba podobně na trampolíně trénovali postavení při skocích, sjezdový postoj apod. Je to ale využitelné při rekre lyžování samoukem? Potud můj nápad, který může být už dávno někde v praxi používána popsán nebo taky může být nepoužitelný. Dejte vědět co si o tom myslíte. Daly by se takhle doma korigovat drobné chyby v technice?

09.01.2014 15:15:37 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, Martin47, 09. 01. 2014 15:05:08

Za tento příspěvek Ti byl dobit kredit, můžeš znovu čerpat roční limit. Odměnu za dobití si vyberu.

Jestli Tě to potěší, tak takhle to „trénovala“ doma na koberci Kobylka, jen zrcadlo jsem neriskoval. Načež to stejně nepoužívá, protože na lyžování nemá čas.

Funguje to ale s jistotou i pro rekreanta s nepříliš rychlou motorickou výukou, šetří to peníze a nervy na svahu. Dtto se dá trénovat přechod do a ze sjezdového postoje a odpovídající ‚zaklápění‘ hůlek.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

09.01.2014 21:59:50 #3 

MPS

>> #1, Martin47, 09. 01. 2014 15:05:08

Kkdyž už ses dostal zas na ty ruce tak tady jsem zkoušel ruce trochu poladit,jeto lepší?

Byl tam bohužel měkkej nedrživej porch do kterýhoto to nešlo moc pevně zaříznout takže s tím celkově trochu bojuju. http://www.youtube.com/watch?…

09.01.2014 22:24:49 #4 

Thomas muž

>> #3, MPS, 09. 01. 2014 21:59:50

pěkná jízda, třeba já tu vnitřní ruku ještě dávám ještě víc a dřív do středu oblouku, každá hmota – soustředěná ke středu osy otáčení mimo nohy (to je úplně ale úplně jiná story) se počítá tady k dobru stability lyžování.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

10.01.2014 07:36:03 #5 

Martin47 muž

>> #3, MPS, 09. 01. 2014 21:59:50

Ruce máš v trochu lepší pozici ale o byť náznaku píchání nemůže být řeč. Pořád je to mrtvá ruka. Mrkni na to video F. Strobla a porovnej.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy