Italie s dítětem 7 let - klidné středisko - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Itálie Italie s dítětem 7 let - klidné středisko

Italie s dítětem 7 let - klidné středisko

22.11.2015 23:40:50 #1 

Ludek37

Dobrý den, chtěl bych poprosit o doporučení kam s dítětem 7let do Italie? Lyžoval loňskou sezonu na Mísečkách, ovládat lyže umí. Klidně menší středisko s méně lidmi a kde se bude dát lyžovat od 5.3., vzdálenost max. do 800km z Prahy.

Děkuji

23.11.2015 00:46:34 #2 

korsičan muž

>> #1, Ludek37, 22. 11. 2015 23:40:50

Mě se ze středisek v Itálii moc líbilo v San Martinu di Castrozza – Passo Rolle.

San Martino je malé středisko, moc lidí tam za moje pobyty nikdy nebylo a sjezdovky jsou plně dostačující. Hlavní sjezdovka pod kabinkou je perfektní. Pro dítě parádní středisko. Z dětského hlediska je v březnu možná ještě lepší Passo Rolle, protože je výš a je tam kvalitnější sníh. V San Martinu už byl kolem poledne trochu měkčí, ale v Passo Rolle vydržel pevný až do konce lyžování. Nevýhoda Passo Rolle je v počasí. Když je slunečno a „písečno“, tak je to tam krásný, ale jak fouká a jsou mraky, není se kde schovat. Pak je to čistý Vydrholec..... :-)

Každopádně, je to tam pěkný. Bohužel neznám momentální stav, naposled jsem tam byl v roce 2011. Ale snad bude někdo vědět ze zdejších lyžařů.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

23.11.2015 09:40:50 #3 

Radek Holub - SNOW muž

V Itálii by se naopak těžko hledalo středisko, které je pro děti a začátečníky nevhodné – jinými slovy 90 % z nich bude OK.

Pár tipů se najde v těchto dřívějších vláknech:

>> #2, korsičan, 23. 11. 2015 00:46:34

Ano, San Martino je výborné tím, že tam přes týden „nikdo“ nebývá. Nad městem jsou jak louky, tak pěkně výživné červené sjezdovky, Passo Rolle je prakticky „placka“.

Vyloženě dětský je Seiser Alm, i tam bývá klid.

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy