WEB SPORTEN - krok správným směrem - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem WEB SPORTEN - krok správným směrem

WEB SPORTEN - krok správným směrem

22.12.2015 16:23:37 #1 

oblouk

Nedávno tu zazněl náznak zdrcující, ale oprávněné kritiky prezentace Sportenu na webu. Od včerejška je zprovozněn nový web Sportenu www.sporten.cz a je to, po letech diskusí, konečně krok správným směrem – alespoň podle mého názoru. Není ve všech detailech dokonalý, ale poskytuje velmi dobrou orientaci pro lyžaře, kteří si chtějí správně vybrat lyže, které jim budou vyhovovat. Řekl bych, že svým pojetím je to jeden z nejlepších webů lyžařských výrobců vůbec. Motto = zaměřeno na klienta.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

22.12.2015 17:02:55 #2 

johnycek muž

kolik máš procent z prodeje? ;-)

22.12.2015 17:12:06 #3 

HonzA_ muž

Na webu píší: „80% lidí lyžuje na nevhodných lyžích“.

Nedivím se. Zadal jsem do selektoru své údaje, s vědomím toho, že SG už mám, jsem zadal střední oblouk a sportovní jízdu. A ejhle, vypadly mi na 100kg a upravenou + rozbitou sjezdovku AHV05SL…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

22.12.2015 18:08:24 #4 

Myval muž

Nenasel jsem obrazky s prurezem lyze. :-( Jsem slepy / web neni tak prehledny jak se tvari / vyrobce je uz nezverejnuje ???

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže :-)

22.12.2015 18:52:00 #6 

VojtěchV muž

To je ale nepřehledné. A nejen že nevidím řezy lyží, ale hlavně nevidím možnost koupit holou lyži (koukal jsem jen na AHV). No na masu to asi fungovat bude…

22.12.2015 19:02:30 #7 

oblouk

Napsal jsem KROK správným směrem, což znamená, že po nutných úpravách a doplněních bude poskytovat dobrou orientaci. Měly by tomu prospět i vaše připomínky… – doufám.

>> #2, johnycek, 22. 12. 2015 17:02:55

Mám rád české firmy a lyžování – to mi stačí :-)

>> #3, HonzA_, 22. 12. 2015 17:12:06

Ony ti jistě nevypadly jako jediné… jak píšu, není a nebude to ještě nějaký čas dokonalé, ale už jen zveřejnění užitešných dotazů a možnost volby je pokrokem…

>> #4, Myval, 22. 12. 2015 18:08:24

Taky dobrá připomínka – průřezy… Věřím, že je alespoň tam, kde jsou důležité, doplní…

>> #6, VojtěchV, 22. 12. 2015 18:52:00

Věřím, že to co je potřebné a důležité bude doplněno a opraveno… Je to jistě krok správným směrem, ne konečná verze…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

22.12.2015 19:11:01 #8 

PetrAT muž

Říká se, že někdy méně znamená více
Na první pohled z toho nového webu teda nejsem nějak nadšený
Ale třeba to časem pochopím
.
Co mě zaujalo je možnost zapůjčení
http://www.sporten.cz/…/pronajmout/

22.12.2015 19:20:20 #9 

oblouk

>> #8, PetrAT, 22. 12. 2015 19:11:01

Co mě zaujalo je možnost zapůjčení – jo, to je konečně velmi zásadní vstřícný krok.

22.12.2015 19:39:44 #10 

PetrAT muž

Ještě krom těch řezů mi tam schází full zoom na celou lyži
Ono se to hezky přibližuje a zase vzdaluje, ale to mi přijde málo
Je vidět že to dyzajnoval ajťák s někým z marketingu
resp. je to pro normální lidi a ne pro bandu ortodoxních skimagorů :-D

22.12.2015 19:47:17 #11 

HonzA_ muž

>> #7, oblouk, 22. 12. 2015 19:02:30

„Ony ti jistě nevypadly jako jediné…“

Vypadl mi tento seznam:

AHV 05 SL

Iridium 5

Glider 5

Glider 5 Exp

Raptor

Glider 4 Exp

Možná je to tím, že letošní sezóna je má v pořadí 40. Ale i tak, na sportovní jízdu se zapocením po sjezdovce u 100 kg / 186 cm středními oblouky mně to trochu překvapilo. Čekal jsem alespoň Iridium 6…

22.12.2015 20:06:59 #12 

oblouk

>> #11, HonzA_, 22. 12. 2015 19:47:17

Jo – máš pravdu, že ta doporučení jsou podhodnocená – je to jedna z důležitých věcí, které je třeba doladit. Když jsem si tam zadával, musel jsem se hoooodně snažit aby mi to doporučilo šestkovou řadu :-). Taky ten výběr obsahuje zbytečně mnoho modelů. Fakt ale je že systém sady smysluplnejch otázek a následného doporučení konkrétních modelů, stejně jako systém kombinovaného pronájmu/prodeje je něco, co jen tak někdo na svých stránkách nemá… Že to je třeba doladit s lyžařskými praktiky je jasné.

22.12.2015 20:12:33 #13 

fischerbl

>> #1, oblouk, 22. 12. 2015 16:23:37

Pokud vím, tak kritika byla jen na úvodní reklamní stránku s Kotkem. Ta mi teda nevadila, protože pod ní jsem se dostal k relevantním a téměř vyčerpávajícím informacím. Chyběl jen aktuální katalog ke stažení, ale loňský k dispozici byl. Proč vůbec došlo ke změně webu?

Co mi na novém webu chybí (a na nedávném bylo):

• složení lyží (už zmiňují diskutéři nade mnou)
  • informace o vázání
  • možnost klást viditelné dotazy a číst odpovědi na ně
  • katalog ke stažení (byť aktuální nebyl ani na nedávném webu)

Co se dle mě zhoršilo:

• informace o testování lyží jsou umístěné tak, že jsem je málem přehlédl

Myslím, že je toho dost, co z webu zmizelo. Co je teda tím krokem správným směrem (k zákazníkovi)?

Edit: Nedávno jsi tady v jiném vlákně psal: Solidní firmu poznáš i podle toho, že místo marketingovejch keců (Head) uvádí složení lyže, dokonce i průřezy atp. Na novém webu Sportenu chybí ty průřezy, zato marketingovejch keců přibylo…

Jinej gang...

22.12.2015 21:23:13 #14 

Boryš

>> #11, HonzA_, 22. 12. 2015 19:47:17

Víceméně to samé. Dle mého zadání jsem čekal něco s titanalem, a ono ne. O AHV 06 GS jako náhradě Atomic BetaRide 10.20 dle toho nemám ani uvažovat…

>> #13, fischerbl, 22. 12. 2015 20:12:33

Přesně.

A ještě taková věc – shazuje mi to linux (mint) při kliknutí na „lyže vhodné pro mě“. Pod win 8.1 to běží. Jiné weby mi nic takového nedělají…

22.12.2015 21:43:54 #15 

PetrAT muž

>> #14, Boryš, 22. 12. 2015 21:23:13

Občas to zatuhne na Firefox a XP
Ale na té mé stařence to řeším F5kou a ono se to zase rozjede

22.12.2015 23:18:45 #16 

HonzA_ muž

Jo, ten web je takovej dost „hladovej“, třeba to doladí…

22.12.2015 23:51:02 #17 

alv

Ahoj Honzo, tak trochu přemýšlím, jestli bys neměl přejmenovat svůj NIK. Třeba na „SPORTEN oblouk“ nebo tak nějak, aby bylo všem jasný, že jsi zaujatý.

toto a jiná vlákna jsou toho důkazem: viz

Nejlepší je SPORTEN AHV 06 GS

http://snow.cz/…en-ahv-06-gs#… (proč dávat inzerát do bazaru? takhle se lyže prodá a je ještě další vlákno se SPORTENEM a o SPORTENU se znovu píše a čte)

Každý musí psát, koho CHLEBA jí. (Koho chleba jíš toho píseň zpívej)

tím nechci naznačit nic špatného proti tvým znalostem a zkušenostem.

23.12.2015 08:12:06 #18 

HonzA_ muž

>> #8, PetrAT, 22. 12. 2015 19:11:01

Ano, možnost zapůjčení lyží fajn. Ale narovinu, Sporten tím jen dohání náskok Lusti.

Lusti, bez zázemí vybavené podnikové prodejny, tohle dělá už dlouho (http://www.lusti.cz/testovani).

A abych byl férový, Lusti má i ski selector, a ten je momentálně asi tak stejně užitečný jako ten u Sportenu. Zkusil jsem několik typických zadání a výsledky mne nenadchly. Na druhou stranu ze mně netahal informace o tom, kolik dekád mám už za sebou a kolik z toho na lyžích.

23.12.2015 10:06:53 #19 

Martin47 muž

Pokud byl starý web komický těmi obrázky lyžařů sedících na záchodě, tak nový je doslova sračka. Ty kecy jsou za hranicí snesitelnosti a vrchol je, když se u slalomky AHV 06SL dočtu: „Jestli v obřáku jde o přesnost, tenhle model je o přesnosti chirurga. Zachytit výboj v mozku a promění ho do oblouku i v neplánované situaci“ Tak co se sakra na tý lyži jezdí? Slalom, nebo obřák? Nebo další perla, u AHV 06GS: „Tady jde o setiny. Závodní zbraň. Nehledě na typ závodu, tahle lyže vyhrává. U obřáku jde o přesnost, rychlost a musí držet. Je to skvělý sluha, když je dobrý pán. Poslouchá na každý stupeň přesně takového oblouku, jaký diktuje trať. Vyvíjeny a testovány vítězi.“ Jací vítězové že to tuhle obřačku, která nehledí na typ závodu vyvíjeli? A u jiných disciplín nejde o rychlost a přesnost? A to jsem mrknul jen na tyhle dvě lyže a mám uši nakrmené že mi z toho vibrují bubínky. Stačilo forever. Přesně jak píšete výš. Ubylo info, nahromadily se sračky.

23.12.2015 11:00:15 #20 

johnycek muž

>> #7, oblouk, 22. 12. 2015 19:02:30

Nejsem o tvé nezištnosti až tak přesvědčen. Tohle už není názor, to je marketing.

23.12.2015 13:54:05 #21 

oblouk

>> #17, alv, 22. 12. 2015 23:51:02

Myslím, že každej tady ví, že mám ke Sportenu blízko – mockrát jsem to tu zmiňoval. Už řadu let jezdím výhradně na jejich lyžích, testuju je, mívám k dispozici sadu testovacích lyží pro zájemce a podávám firmě informace a náměty k dalšímu vývoji. Jediným mým profitem je, že za svoje „služby“ mám možnost koupit jejich lyže za cenu, která platí pro dobré obchodní partnery firmy.

>> #20, johnycek, 23. 12. 2015 11:00:15

Marketing? – jak rád bych měl na marketing Sportenu vliv… Považuji ho za (jediný?) opravdu slabý článek v činnostech firmy. Právě snaha ovlivnit marketing Sportenu byla před lety mou hlavní motivací pro navázání kontaktů se Sportenem. Bohužel vliv na prezentaci firmy na webu, v katalogu a tištěných médiích a na to, jak vytváří svoji image u klientů jsem nikdy neměl – snad právě proto, že jsem při svých návštěvách ve Sportenu poukazoval vždy právě na věci, které do očí praští každého lyžařského praktika. Tedy věci, které zmiňuje v tomto vlákně HonzA, Martin47, fischerbl, PetrAT a VojtěchV… Jsem i nadále přesvědčen, že nový web je krokem správným směrem, protože se domívám, že pokud se na něm doplní a doladí zde zmíněné věci, bude web vnímán pozitivně i lyžařským fandou.

23.12.2015 14:32:30 #22 

johnycek muž

>> #21, oblouk, 23. 12. 2015 13:54:05

OK. Nebudu v tom dál vrtat. Je mi jasný, že tvůj úmysl je čistý jak slovo Boží. Měj se

23.12.2015 14:51:51 #23 

oblouk

>> #22, johnycek, 23. 12. 2015 14:32:30

:-) – proč ta ironie? – z napsaného přece je zřejmé, že mi aktivity se Sportenem přinášejí výhody:

• mám k dispozici první modely lyží,
  • uspokojuje mě, že k nim mohu mít připomínky a ty se projeví v konkrétní další úpravě (viz Iridium s titanalem = Universum=Iridium6, nebo AHV06 GS s radiusem 21,5)
  • mohu pro kamarády koupit lyže levněji (viz,nabídka AHV06 GS zde)

To není špatné, kdo z vás to má? :-)

23.12.2015 15:17:28 #24 

t603 muž

No, vyrobit v dnesni dobe strojove zpracovavanych (ctenych) webu NON well-formed XML pomoci asi nejakeho redakcniho systemu je docela umeni – to nechapu, i kdyz vim ze HTML5 tak striktni neni, ale proc to tem parserum neulehcit. Alespon podle me. Pritom by stacilo podle prvniho nahledu uzavrit neparove elementy link. A take michani CSS s podle me archaickymi formatovacimi elementy typu small… To jen trochu techniky.

Vizualne mi nesedi ta prestuzena fialova mlha pres cely web. Tu fialovou nechapu vubec – na me pusobi tak mrtvolne. Premira pouzivani verzalek… – hur se to cte. Nevim ted proc, ale na mem notasu je zvoleny font vyrendrovany dost kostrbate, ale to bude spis muj problem – teda snad.

Ukazte tu dlouhou uvodni stranku nekomu, kdo neumi cesky a nezna znacku Sporten. Pozna, o cem ta cela stranka je? Moc bych si na to nevsadil. Ja bych rekl,, ze je to web skiarealu. Nekterym castem nerozumim vubec – proc jsou tam ty fotky z Instagramu? Zabiraji dost mista a jsou tam kvuli cemu? Ted jsem se proklikaval k AHV 06 SL, na klasickem dev notasu a … mne se ty nove stranky zdaji strasne neprehledne. Nemam pohromade na jednom malem miste uceleny popis parametru. Spousta stranek, na kazde nejaky vykrik, nevim, kdy popis konci, jestli neco neni za 6. ci 7. strance. Spousta slov kolem, moc roztristene. Ted jsem si vsimnul, ze prechody mezi tabletovymi strankami mi na notasu skryvaji vyznamove potrebny text – dochazi k prekryvum stranek. Neni to odladene na jednom tabletu, OS, rozliseni a browseru?

Kliknu na Tym… 13 fotek, 0 textu. Tym ceho? Management? Delnici ve vyrobe? Obchodni zastupci? Sportovci? Jasne, Martina Koukala jsem poznal, tak pokud neni zamestnancem, tak usuzuju, ze to budou asi sportovci, co maji Sporteny. Nebo ne?

Kde najdu byvaly Kalendar akci? To je ta „9.|1 SKI CENTRUM RICKY V ORLICKYCH HORACH“? Take se Vam to dobre cte vsechno verzalkami? Tady asi dostava typografie textu na frak. Kdyz jsem tam na to nahodne kliknul, tak jsem se dostal na „10.|1 SKI AREAL CENKOVICE“. A nevim, kde jsem. To je vse? Co nejaky list pod sebou, kalendar? Co nejaka „breadcrumbs navigation“ obecne?

Kliknu na Sporten. Presne 6 souveti, mraky „imydzovych“ fotek, a to cele na 9 krat PageDown! Na 9 strankach 6 souveti.

Na kazde strance dole jako zapati obrovska, ale obrovska mapa prodejnich mist. Navigace jen graficka (±). Zase cele modre, proc? ;-)

Jsem se schvalne podival na stranky na mobilu – tam me to hodilo na old.sporten.cz, kde na prvni strance zoptimalizovane pro „mobily“ za ta studena modro-fialova barva bez jedine sance poznat (a to ted i z textu), o cem ten web je. Ale pisou, ze se zatim pustili jen do optimalizace pro PC, coz ted nechapu, protoze ze zkusenosti s verzi pro PC (vizte vyse) jsem mel dojem, ze naopak verze pro PC dle dnesnich trendu tvorby „responzivnich“ webu ustoupila do pozadi a je pro tablety a mobily.

Ale aby to neznelo tak kriticky, mne se maloktery „dnesni responzivni“ web libi co do jeho informacni hodnoty – takova ani ryba, ani rak, vsechno jen o image, nalade, free, cool, in… a uzitecne informace, pokud vubec, jsou ztraceny kdesi hluboko v propadlisti vizualnich dat.

Toz tak, Stepan

Jinak Sporten-u jako firme fandim, mam je rad, na Sportenech jezdim jako na hlavnich lyzich, komentare „oblouka“ si rad prectu, myslim, ze takovato diskuze sem patri, kdo chce, at se pripoji, kdo ne, at necha, preci jen to je nas narodni vyrobce.

23.12.2015 15:30:01 #25 

oblouk

>> #24, t603, 23. 12. 2015 15:17:28

Moc děkuju – já technickejm věcem jak se dělá web vůbec nerozumím. To co jsi napsal má logiku odborníka v IT, poučenýho lyžaře a člověka s normálně fungujícím = selským rozumem. Kéž by takovej dostal šanci… – napíšu ti. Díky.

23.12.2015 15:44:02 #26 

HonzA_ muž

>> #24, t603, 23. 12. 2015 15:17:28

„Ale aby to neznelo tak kriticky, mne se maloktery „dnesni responzivni“ web libi co do jeho informacni hodnoty – takova ani ryba, ani rak, vsechno jen o image, nalade, free, cool, in… a uzitecne informace, pokud vubec, jsou ztraceny kdesi hluboko v propadlisti vizualnich dat.“

Jo, mám to podobně. Asi je nás takových, bohužel, menšina.

23.12.2015 16:12:15 #27 

PetrAT muž

>> #26, HonzA_, 23. 12. 2015 15:44:02

Právě že většina lidí by přivítala jednoduchý web
Ale dnešní marketing je o oblbování a podle toho ty webovky vypadají
Nicneříkající stránky s fotkami jakože šťastných lidí atd..
A fotka s deseti rybářskými pruty. K čemu to mají ??? Nebo to je ve výrobním programu ?
.
t603 : zmínil barvy. Já se k tomu původně nevyjadřoval. Každému se může líbit něco jiného. Ale mě to také barevně nesedí
.
Dnes na levé straně překrývá obrázek lyže tabulku s geometrií. Ale předpokládám, že to je z důvodu práce na webu

23.12.2015 16:32:05 #28 

HonzA_ muž

>> #27, PetrAT, 23. 12. 2015 16:12:15

Ale já chci také jednoduchý web. S podstatnými informacemi. Image, náladu, free, cool, in a nevímco ještě ať si strčí za klobouk.

23.12.2015 17:56:45 #29 

PetrAT muž

>> #28, HonzA_, 23. 12. 2015 16:32:05

Vidím to stejně jako Ty

23.12.2015 21:48:36 #30 

m3 muž

S lyžema od Sportenu se jaksi nepotkávám.Zde jsem kliknul když jsem registroval frekvenci příspěvků.Pokud jsou lyže jako je ten web,tak se moje mínění potvrzuje.Ne,že by i jinde nebyly podobně přihlouplý marketingový bláboly ,ale tady to je fakt nářez.Jo a mimochodem musím potvrdit,že lyže bych si podle našeptávače nevybral.Ještě ,že takto nemusím lyže řešit.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy