28.12.2015 19:33:56 #1
Předpověď počasí dnes najdete doslova všude, o to více ale záleží
na tom, z jakého zdroje pochází. Některé předpovědi se dají s malou
nadsázkou označit spíš za omalovánky s čísly.
Odkaz
na článek
29.12.2015 20:52:04 #2
Je opravdu zajímavé, že norský server yr.no je u nás tak oblíbený. Já jsem se zařekla, že už se podle něj řídit nebudu. 14 dní před naší letní dovolenou v Rakousku jsem ho sledovala opravdu každodenně, a málem mě z něj šlehlo. Aktualizace na něm probíhá dvakrát denně a co aktualizace, to naprosté zvraty, ale fakt hodně extrémní. Jednou předpověď na určitý den ve Schladmingu sluníčko a 21 stupňů, při další aktualizaci 6 stupňů a déšť. A druhý den zas úplně něco jiného. Pak jsem si to schválně začala i psát a když jsem viděla ty bláboboly, tak jsem to vzteky roztrhala. Zklamal mě několikrát i během loňské zimy, kdy předpověď vůbec nevyšla. Mnohem více důvěřuji švýcarskému Meteoblue, jen tak pro zajímavost, už pár dní před Vánoci, kdy na české televizi tvrdili, že kolem Silvestra bude cca 8 nad nulou, tam už se objevovaly mrazy a když jsem všem okolo tvrdila, že bude na horách v noci až –15, koukali na mě všichni jak na blázna. A vida! Je to tady!
30.12.2015 17:04:13 #3
>> #2, Estrella, 29. 12. 2015 20:52:04
V clanku je celkem hezky vysvetleno, proc nelze brat predpoved jako bernou minci a za jakych okolnosti je ta sance mala a za jakych slusna.
Tvuj popis spada spise do prvni kategorie.
03.01.2016 16:02:23 #5
>> #4,
PetrAT, 03. 01. 2016 15:52:42 To máš složité.
Chronologicky seřazené nadpisy meteozpravodajství v domácí rubrice
Novinek:
2.1.2016 11:45 Prosinec byl v Česku extrémně teplý, srážek spadlo
minimum – konstatování minulého, na tom není moc co zkazit
2.1.2016 14:53 V lednu bude teplo, lyžaři si moc
neužijí – věštění z křišťálové koule
3.1.2016 8:30 Mrzne, až praští, místy hrozí námraza –
tohle se jim moc nepovedlo (po včerejšku)
3.1.2016 13:14 Meteorologové varují před silným mrazem –
s křížkem po funuse
Ještě v 7 ráno jsem si přečetl zásadní moudro, že:„V období od 4. do 31. ledna budou teploty s padesátiprocentní pravděpodobností nad dlouhodobým průměrem“. Takže buď budou, nebo ne.
Už odpoledne pak následovalo upřesnění :„… v Krkonoších na Broumovsku poklesla teplota k minus 14 stupňům Celsia. V Moravskoslezském kraji bylo dvanáct stupňů pod nulou. V noci na pondělí by mělo být na Broumovsku až dvanáct pod nulou, na východě Zlínského kraje pak až patnáct pod bodem mrazu. Podobně mrazivo bude i v Moravskoslezském kraji, kde může v údolích poklesnout teplota až na 16 stupňů pod nulou …“
Tak se nedivím, že jsou i chudáci vrubozobí trochu zmatení a míří na jih, nikoliv na pekáč.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.