Rada - nehoda na lyžích v Rakousku (strana: 3)
17.02.2016 08:53:32 #62
>> #57, moguai, 16. 02. 2016 07:31:03
Dal jsem ti možnost si pod tlakem uspořádat argumenty a čelit „nanečisto“ obvinění, což se ti může hodit při dalších jednáních, a ty tu možnost zahazuješ. Vypadá to, že jsi tady nepotřeboval pomoc ale spíš souznění že jsi v tom nevinně.
19.02.2016 14:04:40 #63
Martine, nevím co jsi mi chtěl dávat „na nečisto“, mám s tím takové problémy, že nepotřebuju kvízové dotazy. Je zcela jasné, že i z pohledu FIS a vysvětlení soudu, jsem nemohl porušit pravidlo o tom kdo je výše. Diskuze typu „já si myslím“ je pro mě bezpředmětná. Kritické místo to je, ale nevím co bych změnil, kdybych byl více opatrný. bylo to samé jako jet po silnici a zboku tam skočí srnka. někdu tu možnost se vyhnou člověk nemá a to je ten můj případ. Netvrdím ,že se jedná pouze o její vinu, máme oba vinu. Můj názor je ten, že v době kdy paní jela, viděla mě, jsem musel být pod její úrovní, protože já už v té době jel po horizontální části sjezdovky. Není možné,abych přijel se shora, tak jak bylo uvedeno v obvinění. Někteří z Vás se snaží pomoci, někteří jen rádoby rozumovat. ušetřete si čas, tohle mi prdel nezachrání. přeju vám, ať se s něčím podobným nesetkáte.
19.02.2016 14:58:54 #64
>> #63, moguai, 19. 02. 2016 14:04:40
Snažím se tě upozornit na nesrovnalosti v tvých výpovědích, které když použiješ při obhajobě nebudou zrovna v tvůj prospěch. Přestože jsi mě smetl jako špínu, tě upozorním na další rozpor. Na prvním obrázku došlo ke střetu na tvé sjezdovce, na druhém zcela mimo ni. Podle prvního obrázku jsi jel jednoznačně po spádnici, podle druhého po vrstevnici. Ty dva obrázky spolu navíc vůbec neladí lokací sjezdovek. Pokud ovšem chceš, mohu tě virtuálně poplácat po zádech, sdělit ti jaký jsi chudák, šikanovaný rakouskými úřady a popřát ti hodně štěstí. Ani jedno z toho ti ovšem nijak nepomůže. Pokud ale nemáš dost rozumu na to, abys tohle viděl, stačí jediné slovo a nenapíšu už ani čárku.
19.02.2016 20:32:20 #65
To o srnce je blbý přirovnání. Ta paní nevyletěla odněkud z lesa, ale přijela po regulérní sjezdovce. Neplatí přednost zprava, musela by bezpodmínečně dávat přednost kdyby na jejím příjezdu byla nějaká cedule, že má zastavit a dát přednost lidem přijíždějícím po druhé sjezdovce. Což znám, ale zde to nebude, když to nezmiňuješ.
19.02.2016 22:20:57 #66
>> #64, Martin47, 19. 02. 2016 14:58:54
Máš pravdu. Pokud Moguai nebude ve svých výpovědích konzistentní, soud mu prostě neuvěří, i kdyby tu nehodu skutečně nezavinil. A nesmí se zapomínat ani na jednu důležitou věc – jede-li lyžař seshora, třeba i šikmo seshora, tak pokud je dost rychlý, druhý lyžař jedoucí ze strany, do něho narazí za určitých okolností tak, že v okamžiku střetu jede jakoby seshora.
19.02.2016 23:21:14 #68
chyba uplne zakladna informacia a to akou ste isli obaja rychlostou. rakusanka vzhladom na vek rychlo nesla ale podla jej zraneni vyzera ze si to palil asi ty. tato informacia sa podla mna mala objavit v odovodneni rozhodnutia o tvojej vine. fakt to miesto je blbo vyznacene a k zrazke by mohlo dojst aj medzi normalne pohybujucimi sa lyziarmi. ak si tam nahodou susoval, alebo isiel prilis rychlo z mojho pohladu 60+, a nebodaj o tom existuje aj daky dokaz, tak by som si nerobil nadeje ze rakusky sud bude este nieco extra skumat z hladiska miery zavinenia.
17.03.2020 20:17:41 #70
Ahoj, to tomu už bylo 5 let co se jsem referoval o mojí nehodě v Rakousku. Pár detailů a poučení.
- Nehoda se stala 22.12.2015
- v tu dobu jsem měl celkem pojištění za cca 160.000 € – celkem 3 pojistky, které se v případě odpovědnosti sčítají (díky Bohu)
- státní zástupce v Rakousku mi navrhoval flastr až na 2 roky nepodmíněně z důvodu neúmyslného ublížení na zdraví
- díky možnosti se „vykoupit“, který rakouský zákon umožňuje, jsem zaplatil 500 € a skončilo tak trestné řízení proti mě (k tomu právník a byl jsem cca na 50.000 CZK jen za tenhle problém) → zaplacení neznamená přiznání viny!!!
- v mezidobí chodily návrhy na zaplacení např . 15.000 € za újmu apod. ze strany poškozené
- před koncem roku 2018 (ve lhůtě 3 lez) jsem obdržel žalobu na celkovou částku 125.000 € !!!
- začátkem roku 2020 jsem byl na svahu spolu se soudním znalcem a vypovídali jsme proti sobě (naštěstí, protistrana vypovídala celkem proti sobě)
- den na to byl soud v Salzburgu, verdikt je 50:50, tedy moje pojišťovny uhradili cca 80.000 € včetně právníka, který si účtoval cca 22.000 €
5 let nám to ničilo život, nevěděli jsme co se bude dít, až to skončilo tím, že jsem 2019 vlastnoručně postavený bungalov o 135m2 prodal, abych měl na případnou škodu. Nyní stavíme nový a jinde.
Poučte se a pojistěte se ne jen sami sebe, ale především odpovědnost, která musí být v mezích min 5 mil. CZK, aby jste byli jakžtakž kryti. Já a moje rodina je nyní pojištěná na 50 mil CZK je za odpovědnost. Mějte se a dobrému sněhu zdar Franta
09.05.2022 08:52:08 #72
>> #70, moguai, 17. 03. 2020 20:17:41
Zdravim. Narazila jsem na vaší diskusi při hledání info ohledně nehod na lyžích v Rakousku. Prosim, byl byste ochoten mi poradit na základě vašich zkušeností? Předem děkuji
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.