19.10.2017 12:30:36 #1
Lyžařské brýle patří mezi výrobky, o nichž se toho moc nedozvídáme. Vedle obligátních informací o anti-fog ochraně, UV-filtru a dvojitých zornících a pár dalších faktech zůstává rozdělení a působení filtrů včetně důležitých důsledků značnou neznámou.
11.12.2017 07:40:15 #2
Dobré ráno.
Po přečtení vašeho článku bych vás chtěl požádat o několik konkrétních typů na lyžařské brýle s blokátory modré. Lyžuji v Dolomitech (SELLA RONDA) 4 měsíce v roce a po pravdě si vybírám, jen slunné dny. Přesto jsem někdy „nucen“ s kamarády lyžovat i při snížené viditelnosti.
Pokud mi pošlete nějaké typy – vyzkouším je při difuzi.
No..... a potom na Vás budu, při každém špatném počasí v Dolomitech, s láskou vzpomínat.
Děkuji. Skol – Zdenek
11.12.2017 10:13:32 #3
>> #2, lyze2005, 11. 12. 2017 07:40:15
Tomu říkám nakráčet středem!
Projdi si celou sekci Hole, brýle, chrániče, zejména věnuj pozornost takovýmto příspěvkům.
Mít jedny skoro-univerzální brýle je možné, ale chce to hledat a
hledat, zkoušet, zkoušet, zkoušet. Osobně mám nazelenalé zrcadlové Keen,
ve kterých vidím i za horších podmínek velmi obstojně, nemám naopak rád
tabákově do oranžova zbarvená skla, nevadí mi žlutá ani růžová. Syn po
letech zakotvil u růžovo-červených polarizačních Swans, jel jsem v nich
jednou a stačilo. Manželka za každého počasí jezdí ve Scott Amplifier a
nevadí jí to, dcera má nějaké hodně podobné. Oba synové milovali zorník
Uvex Gold.
A po letech si troufám tvrdit, že barevná preference je zobecnitelná i na
nelyžařské brýle, třeba na kolo. Mám u polarizačních a
fotochromatických raději studenější odstíny, nemám rád oranžové a
tabákové. Manželka v namodralých nic nevidí, potřebuje růžové, aby se
mnou vydržela.
Přidám ze zkušeností kolegy triatleta: nejmenované drahé značkové brýle poskytují přes vyšší faktor filtru překvapivě dobré vnímání detailů i za šera.
Při difuzi nepomáhá většinou vůbec nic, kde nic není, tam nic není. Než lyžovat, to raději zalézt do hospody.
11.12.2017 11:08:05 #4
>> #3, ˘Ö˘Krab, 11. 12. 2017 10:13:32
Než lyžovat, to raději zalézt do hospody.
Omyl. Po hodine s kamosmi som tiez nevidel nic. Difuze je svina.
caute Harry
P.S. S okuliarmi je to ako v zivote. Kazdy ma iny pohlad na vec. Preto ,skusat,akusat,skusat, ked si kupovat okulare,tak najlepsie s dvomi tromi zornikmi,alebo typy kde su dobre dokupitelne rozsirenia.
Netrafeny zornik je nabeh na zranenie.
Ja mam aj vdaka SNOW okuliare troje,na svah idem s baglom ako zena na dovolenku na Makarsku.
Boze,len tak ma napadlo,zamlada ,ked obcas dobre snezilo a fukalo,ako som to vobec bez okuliarov mohol zvladnut?
11.12.2017 11:41:49 #5
>> #4, Harry, 11. 12. 2017 11:08:05 Boze,len tak ma napadlo,zamlada ,ked obcas dobre snezilo a fukalo,ako som to vobec bez okuliarov mohol zvladnut?
Jezdil jsi rychlosti posery s ocima zavrenyma jako…hrdina – jezdi hrdina se zavrenyma ocima? Mozna frajer. Nekteri bezmozci se tu obcas prezentuji jako frajeri.
Uz jsem sveho casu zminoval, jezdim s brylemi z Lidlu, vymeneny za scott-asi-amplifier (jo, Lidl-bryle mi sedi ve scott helme o chlup lepe, nez scott bryle a nebyly poskrabane, alespon v dobe nakupu). Obcas ze zvedavosti na kopci zkusim neci „nadupane“ bryle. A casto se zda „obraz“ opravdu jasnejsi, svezejsi, kontrastnejsi… Az si rikam, ze si nejake take koupim. Kdyz si nasledne vezmu zpatky sve, tak mi najednou take prijdou take slusne. Tak nevim.
11.12.2017 11:44:37 #6
>> #3, ˘Ö˘Krab, 11. 12. 2017 10:13:32
„Manželka v namodralých nic nevidí, potřebuje růžové, aby se mnou vydržela.“
Tohle mne zaujalo. Diky za tip, asi manzelce taky poridim ruzove bryle, aby se mnou vydrzela.
11.12.2017 12:36:02 #7
>> #6, Lumir, 11. 12. 2017 11:44:37
Trefa priamo na komoru.:-D
>> #5, valerius, 11. 12. 2017 11:41:49
Ja som rocnik,ze neboli Lidle.Dokonca ,bol obrovsky problem zohnat nejake okuliare. Na tu moju malu hlavicku.
Jeden by neveril,dokazal som tak parkrat v mensich pretekoch ako maly šušen byt na bedni.A v hrubych teplakoch.
V Lidli netreba veci podcenovat. Da sa najst celkom fasa kup.Nielen ohladom bryli. Za tie som vyplazil prachy,ako teraz idem dat za lyziarky. A moc ich nenosim,len na vecerne,maju aj cire skla.
Bez okuliarov uz ani rana.
Poprosim,nemate dobry tip proti zahmlievaniu zornikov? Obcas musim do kukly,tam s tym mam po chvili problem.
Kamos mi radil urcity typ zubnej pasty,je potapac,ale oni maju skla. Nechcem,aby som si okuliare na to naucil,raz nedam,a co ked chytia zubny kaz.
caute Harry
11.12.2017 12:50:24 #8
>> #7, Harry, 11. 12. 2017 12:36:02
Existuje protizamlžovač do plaveckých brýlí, tam funguje. Ale na jiné (cyklo, běhací, lyžovací) jsem ještě nezkoušel.
11.12.2017 15:11:28 #9
11.12.2017 19:34:46 #10
>> #7, Harry, 11. 12. 2017 12:36:02
Většina lyžařských brýlí má zevntř speciální vrstvičku z nějakého gelovitého, ale tvrdého materiálu, který trochu brání zamlžování. Na to když se nanese gelová zubní pasta, tak to může být problém. Proto opatrně a případně vyzkoušet někde na okraji zorníku.
Z Lidlu mám samozatmavovací brýle na kolo. Obvykle sice používám staré Brico z běžek, ale ty z Lidlu jsou fakt dobré. Děti používají z Lidlu termoprálo a také si je pochvalují. Inu, dělají to ve velkých objemech a bez větší reklamy, takže mohou nabídnout pěkné ceny.
Sám používám na lyže závodní Salomon se 4 výměnnými zorníky. Nemám s nimi problém.
11.12.2017 19:52:43 #11
>> #9, Harry, 11. 12. 2017 15:11:28
Brýle se ti mlží jen s kuklou? Jak jde vzduch z pusy pod kuklou rovnou k brýlím?
11.12.2017 21:11:22 #12
>> #11, Lumir, 11. 12. 2017 19:52:43
Viacmenej ano. Tam je problem,ze si clovek pomaly dycha do okuliarov,lebo nieco vlhkosti sa vzdy pod latkou tam dostane.Snazim sa to cistit handrickou,ale bavit sa tak na vleku ma moc nebere.
Uz som to rosenie chcel vyriesit tak,ze budem jazdit bez zornikov.To mi radili,ze na to zabera.:}
caute Harry
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.