Brouseni hran v servisech - vase zkusenosti? (strana: 7) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů Brouseni hran v servisech - vase zkusenosti?

Brouseni hran v servisech - vase zkusenosti? (strana: 7)

04.01.2020 10:41:29 #181 

M.art.in muž

>> #180, s.j1, 04. 01. 2020 10:22:24

A pak tu máme malovýrobce, kteří jedou klasiku, člověk ty lyže vezme do ruky, už hmotnost o něčem svědčí, stoupne do nich a zjisti, že fungují i bez nesmyslů okolo přesně tak, jak mají. Co do nich dáš, to vrátí.

Rock 'n' Roll Forever...

04.01.2020 10:47:33 #182 

adam 1

https://cs.wikipedia.org/wiki/KERS Už se to v F1 snad ani nepoužívá ?Co to má společné s lyžemi head netuším ? ;-)8-O

04.01.2020 11:26:26 #183 

johnycek muž

>> #181, M.art.in, 04. 01. 2020 10:41:29

To máš pravdu. Ale nechaj si to zaplatit. Takový podobný lyže se stejnou konstrukcí a navíc chipem(kterej je tam sice nejspíš na nic) . A když si je dáš na nohu, tak fungují úplně stejně jako ty lyže „poctivé“ bez nesmyslů. A dáš do nich o poznání méně než se ti vrátí. Tím myslím peníze. Alespoň já mám tu zkušenost.

04.01.2020 11:46:10 #184 

HonzA_ muž

>> #182, adam 1, 04. 01. 2020 10:47:33

Adame, tohle téma vůbec nemá smysl řešit. KERS v F1 fungoval. Ale HEAD z celého KERS použil jen ten název, zbytek bylo jen něco, co naoko vypadá složitě, ale nemělo nejmenší šanci jakkoliv fungovat. Takže jejich jediná starost musela být, aby vlastnosti lyže s KERS byly alespoň tak dobré jako bez KERS…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

04.01.2020 18:31:31 #185 

orim muž

Keď sme už pri KERS (opakovanie a donekonečna) ja som mal v Rakúsku peknú príhodu s mojimi lyžami Volkl racetiger so systémom UVO. V kabínke sa jeden Holanďan zadíval na to čudo a vysvetľoval krajanom, že ide o zariadenie GPS na vyhľadávanie v prípade ukradnutia lyží. Trochu som ho potom sklamal, keď som mu vysvetlil na čo UVO slúži. Apropó aj celé UVO je k ničomu stačí zamrznutý sneh, ktorý sa dostane do medzier a UVO prestáva fungovať.

PS: mám k pánom kolegom malú prosbu. Mohli by sme sa vrátiť k podstate vlákna a podeliť sa so svojimi skúsenosťami s prácou v servisoch. Ja osobne doporučujem pre BB kraj servis Bystrá. Na požiadanie servisák vytiahol optiku a zmeral mi hodnoty horizontálneho aj vertikálneho uhla.

05.01.2020 09:51:01 #186 

AleZ

Ahoj, do headsportshopu v Praze na broušení Trione bruskou někdo chodíte a můžete je doporučit? Někde jsem zaslechl, že je ruční broušení šetrnější nejen k hranám, ale k lyžím celkově (ve stroji je údajně vyvíjena síla na konstrukci lyže).

05.01.2020 10:32:49 #187 

oblouk

>> #186, AleZ, 05. 01. 2020 09:51:01

Ruční broušení je ale něco jiného než broušení rotacni bruskou. Ruční je pilnikama vlozenejma do různých udělátek směrem sematam – trochu víc sem :-)

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

20.03.2023 15:23:04 #188 

Roman Jílek muž

Oživím toto vlákno se svojí zkušeností se servisem v Intersportu v Klatovech. Před letošní sezónou jsem si zde nechal udělat velký servis na svých allmoutain lyžích, které používám na odpolední oraniště. Zadal jsem jim přesné požadavky, co se týče úhlování (z boku 88 st., odspodu 0,5 st). Dělám si totiž v průběhu sezóny přibrušování z boku sám pomocí úhelníku (právě 88 st.), pilníku a diamantového brousku, tak proto vždy požadují tento boční odklon. A servis využívám tak max. 1× za sezónu, kdy už boční broušení zkrátka nestačí. A po tomto jejich servisu jsem se celou tuto sezónu s lyžemi trápil. Lyže špatně zahajovaly oblouk, ale jen v jednom směru (doleva). Musel jsem enormě přenášet váhu na špičku lyže, aby lyže vůbec zařízla. To jsem na nich nikdy předtím nezažil. V opačném směru (doprava) bez problému. I když jsem lyže prohodil, nic se nezměnilo. Zkoušel jsem lyže doma přiostřit z boku (těch požadovaných 88 st. bylo servisem skutečně dodrženo) a opět se nic nezměnilo. Netušíte někdo, čím to může být? Mám podezření, že udělali špatně odklon hrany od skluznice, a to rozdílně u pravé a levé hrany. Tedy jestli je to vůlbec možné, aby to někdo udělal omylem blbě jen na jedné straně. Zároveň jsem si všiml, že po jejich servisu byl větší úbytek materiálu na hranách než při dřívějším servisu. To by nasvědčovalo tomu, že to dělal někdo bez zkušeností a citu. Vloni jem si zde nechal servisovat slalomky, a ty jsou O.K. Servisy v minulosti mě dělali ve Vancl sportu ve Vrchlabí a to bylo vždy perfektní. Ale do Krkonoš už nejezdím. Tak jestli máte někdo tip na vyzkoušený servis třeba v Plzni. Tam to z Klatov není tak daleko.

21.03.2023 14:32:51 #189 

Roman Jílek muž

>> #188, Roman Jílek, 20. 03. 2023 15:23:04

Tak se zde nakonec nenajde nikdo, kdo by tušil kde je problém a eventuelně poradil kvalitní a prověřený servis v Plzni? Předem díky za reakce.

21.03.2023 14:43:30 #190 

IIIvan muž

>> #188, Roman Jílek, 20. 03. 2023 15:23:04

Mám podezření, že udělali špatně odklon hrany od skluznice, a to rozdílně u pravé a levé hrany. Tedy jestli je to vůlbec možné, aby to někdo udělal omylem blbě jen na jedné straně. Zároveň jsem si všiml, že po jejich servisu byl větší úbytek materiálu na hranách než při dřívějším servisu. To by nasvědčovalo tomu, že to dělal někdo bez zkušeností a citu

Určite to je možné :-D Ale servis v Plzni na opravu ti neporadím…

21.03.2023 16:34:58 #191 

orim muž

>> #189, Roman Jílek, 21. 03. 2023 14:32:51 *

**Tak se zde nakonec nenajde nikdo, kdo by tušil kde je problém* **

Romane, takých ľudí tu je, až až. Len im nechaj trochu času. Píšeš o podozrení zle urobeného odklonu hrany od sklznice. No podozrenie je pekná vec. Skúsil si to niekde dať premerať? Premeral si to sám? Neviem, koľko ľudí sem prispieva práve z okolia Plzne (asi celkom málo) tak potom musíš svoj okruh možností zistenia problému rozšíriť.

21.03.2023 16:45:01 #192 

orim muž

Páni bratia, toto je celkom zaujímavé téma. Je mi jasné, že drvivá väčšina z Vás si robí servis hrán sama doma. Mňa by však zaujímala jedna vec. Aké máte skúsenosti s možnosťou premerania nabrúsených hrán po vykonaní servisu priamo na mieste?

Mám takú skúsenosť z jedného nemenovaného renomovaného servisu v SR. Po zakúpení lyží som tam pokecal s technikom, požiadal ho o premeranie hodnôt pred brúsením. Bol ochotný a veru sme zistil rôzne hodnoty na oboch lyžiach, ( horizontálne aj vertikálne uhly). Potom mi zoservisovali lyže a ja som ho znovu požiadal o premeranie, čo však odmietol s tým, že má veľa roboty. Doma som si potom spravil servis a nebolo to spravené celkom OK.

21.03.2023 17:04:41 #193 

Roman Jílek muž

>> #191, orim, 21. 03. 2023 16:34:58

Tak do další sezóny času dost. Letos už se nejspíš nikam nevydám, tak mám na vyřešení problému celé léto. Přeměření nedělal nikdo a v domácích podmínkách netuším, jak bych to změřil. Přeci jen odklon 0,5 st. je z mého pohledu nula nula nic. Spíše mě šlo o to, jestli to může být způsobeno právě tím špatným (asi příliš velkým) odklonem a nebo přemýšlím špatným směrem. Třeba se s podobným problémem už někdo setkal.

21.03.2023 21:04:14 #194 

orim muž

>> #193, Roman Jílek, 21. 03. 2023 17:04:41

https://www.avexski.cz/…-uhlu-kombi/

Existuje takéto niečo a to nielen od tohto výrobcu. Skús sa priateľov opýtať či nemajú známych, ktorí to môžu mať aj doma. :-D

PS: prajem Ti veľa zdaru.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy