Domů Diskuze Články Svatý Mořic krok za krokem (3. díl): Corvatsch [článek]

Svatý Mořic krok za krokem (3. díl): Corvatsch [článek]

24.05.2019 19:41:59 #1 

Tesna muž

Corvatsch nabízí dle oficiálních stránek 120 kilometrů upravovaných sjezdovek a tento údaj naleznete i na stránkách Bergfex nebo SNOW.cz. Bohužel, podobně jako u Corviglie se jedná o číslo velmi těžce nadstřelené. Mnohem blíže realitě tak bude 65 km, které udává ADAC SkiGuide. A já osobně bych čistě pocitově ještě nějaký ten kilometr ubral, protože skutečnost je taková, že naprosto celý areál lze za den projet zhruba 2×, což by svědčilo o délce sjezdovek někde okolo 50 kilometrů.
Odkaz na článek

29.05.2019 08:19:11 #2 

bohous357

>> #1, Tesna, 24. 05. 2019 19:41:59

Díky za velmi přínosnou reportáž z areálu, ve kterém jsem ještě nelyžoval, ale mám ho dokonale prozkoumaný s aplikací SkiPixS, která bohužel už není na netu k dispozici. Zatím jsem si užil v SM 2× jednodenní lyžovačku s dojezdem z Rakouska a to na Corviglii s nejbližším nástupem z Celeriny. Ani v jednom případě nebyl zážitek odpovídající ceně skipasu, jednou ho ovlivnil prudký vítr a podruhé osamělé mraky válející se na některých sjezdovkách a uzávěry závodních tratí.

K Corvatsch bych měl pár dotazů:

1. Jak dlouho trvalo v průměru čekání na kabinu na vrchol Corvatsche a jak dlouhá byla obrátka na sjezdovce č.1 při použití kabiny + líné sedačky?
  2. Při dobrých sněhových podmínkách by výjezd ze slepé černé č.5 měl končit pár desítek metrů od stanice městské autobusové dopravy SM, kterou je možné se vrátit na Surlej. Je to v reálu použitelné?
  3. Ty ceny za jednodenní skipas převyšující 75CHF udávaných v ceníku jsou pravda?

Díky Bohouš

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy