Fis Alpine Ski-WM GAP 2011 (strana: 3)
15.02.2011 11:57:37 #61
>> #57, TNS, 14. 02. 2011 22:46:59
Ono je to ošidný. Málokdo vychovává mlaďase jako sjezdaře, začínají všestranně a specializace přichází až časem (zkušenosti, fyzička). Takže oni ti hoši slalom umějí a zamlada ho asi jezdili hodně (Innerhofer snad byl u juniorským mistrem Itále a Fill prý býval slibným kombinátorem), ale pak když jsou do klouzavých disciplin, ztrácejí zběhlost a potřebný slalomový grif.
Takže když před 2 lety zajel bezvadně SL do kombinace, neznamená to, že bude tuhle formu mít i dneska. Miller kdysi taky vyhrával slalomy a Lindsey před 2 lety taky.
A když hlavně sjezduje, slalomy nejezdí a podle toho má body (Fill přes 50 = 1462.) Takže s ním nikdo moc nepočítá. On to sice v sobě má, ale je to asi spíš loterie, kdy sám neví, jak to odjede a jestli dojede (Inner prý často nedojede ani tréninkovou jízdu). Ale když se sejdou okolnosti (jako dneska)…
Taky ale je možné, že si Italové kdysi rozhodli, že ti kluci půjdou do kombinace, a speciálně někde potrénovali, takže si SL trochu „zopakovali“ a dneska to prodali.
Podle toho, co se píše, s nimi (nejenom) kluci Bankové nepočítali.
>> #58, Gravedigger, 15. 02. 2011 01:52:08
Jo, dobrá připomínka. To byla velká škoda. Marcel myslím neprodal to, na co měl, mít Ondrovo srdce, jezdil by o několik let déle.
V tom kousku Šumavy vůbec bylo dost dobrých lyžařů včetně jeho bráchy, ale nikdo to pořádně nezhodnotil. Jestli sem nakoukne mski, mohl by něco dodat k Marcelovi (tuším s ním konzultoval jízdu) a přidat nevyužitý potenciál Jardy Lučana (zázemí a hlava, to bývají zádrhely…).
15.02.2011 12:05:58 #62
>> #59, Tom_, 15. 02. 2011 11:40:53
Lins: jediné rozumné a logické řešení.
Týmy: umělý nesmysl, který jenom devalvuje hodnotu mistrovského zlata a titulu a přetěžuje už tak ubité nejlepší.
Otoh, (snad) umožní start některým mladým, kteří se jinak mezi 4 za zemi nekvalifikovali, a dá slabším zemím možnost zazávodit si s „velkými“. To může pro ně být pěkná motivace.
15.02.2011 13:41:45 #63
prave jsem sem nakouk.. je sice uz pozde v noci, jeste rano jsem zvazoval ze se na to tady zas na par let vypr.., nejak mi nebavi libovi frajirci z ceska.. tady je klidek a prestavam mit potrebu tahat se s lidmi low life line… sice mi prislo na muj privatni email dosti podpurnejch a uznavsich majlu od lidi kteri se jinak snad obavaji ale hlavne nemaji potrebu ventilovat sve zkutecne nazory tady na foru, ale chut mi zpravil teprve az vecerni ulovek(pred par hodinami), skoro metrovyho „flathead“, to je takova morska stika..
Hele Gravedigger, ty se nezdas… to o tom Marcelovi toho moc lidi nevi!! myslim ze nekdy 2001 se mi ho(Maxy) zzelelo, kdyz se starsne trapil a jezdil jak hlemyzd a nevedel proc, protoze za celou sezonu mu tehdejsi Repre trener Mudroch nejen ze neporadil nic kloudneho ale ani ho jedinkrat nenatocil na video aby se videl.. Tak jsem ho natocil na zavodech v rodnem stredisku Thomase Sykory a vecer mu udelal analyzu.. Kluci Hayer s Formicem mu k tomu jeste par veci dovysvetlili, jelikoz spolu byli na pokoji a milej Maxa za tyden ve Spindlu vyhral Mistovskej titul ve slalomu tesne pred Hujerem.. coz bylo pro me a my sverence counter produktivni.. a Maxa po konkretnich dotazech novinaru po zavode, jak ze je to mozny ze pred tydnem jeste dostaval od vsech „kotel“ tak dnes najednou vyhral a porazil vsechny kteri mu to pred tydnem davali 3s+ na kolo… A on na to jako ze mu pomohl nekdo jiny nez jeho trener..tot vse.. To sice secetlo dny hurvinka Mudrocha ale take moje sympatie vuci Marcelovi.. pritom stacilo zminit jedine slovo, jmeno.. V ceskem lyzovani a jak jsem koukal i v politice je spoustu totalnich krivaku a tady je mozna i vysvetleni me zahorklosti a hypersensitivy vuci panum kteri to ode me citi i tady na foru.. Jinak Vlastik byl sympatickej kluk, kam se ztratil? A Otik Snebergr je dodnes muj dobrej kamarad, pochazejic ze Spicaku. Cihla (Jara Lucan ml. ) to je zas jina kapitola.. a cela jejich familia a jsou to taky vsichni sikovni kluci(a jedna holka i mama)…
K Ondrovi ..
skoda, byl k tomu blizko, ale take nemusel dojet vubec, tak jak pekne shora
analyzoval situaci Ivan, ve slalomu si neni jisty, umel by jet rychle ale za
cenu rizika nedojeti.. Smekam pred Ondrou celkove..jeho byci vuli a sikovnost,
mohl toho taky uz umet daleko vice a dnes si v poho davat i Aksela, ale to se
psal rok 2001, tusim, kdy jsme od spoluprace byli jen krucek a na Kladne jsme se
i s Tomasem a fotrem bavili o detajlech spoluprace, jenom ze jsem o tyden
pozdeji zjistil ze sedi na dvouch zidlich ve snaze usetrit par drobnych!! a tak
jsem ho tehdy poslal k sipku..
Ja vim ze svojim sebevedomim a neurvalosti tady nekterym dosti piju krev.. ale jsem absolutne nezavisly, ziju pro radost a dobrodruzstvi a nemam rad podlost a frajerinu ktera neni na miste..
A zitra maji byt velky vlny! Skol, M.
15.02.2011 15:28:03 #64
>> #63, mski, 15. 02. 2011 13:41:45
A „sebevědomý neurvalec“, který žije víc „pro radost a dobrodružství“ než pro úspěch za každou cenu, si odradí i ty, kdo by ten úspěch mohli dodat. Kdo se ani nepokusí o diplomacii a aspoň náznak zavytí s vlky, těžko s nimi vyjde. A ani buldozer všechno neprohrne.
Nehodnotím, jen poučen životem konstatuju.
O Vlastovi nic nevím, strašně dlouho jsem ho neviděl. Ota Šnebergr má v Nové Pace na hlavním průtahu sportovní obchod, ale dělá jenom běžky.
Lučanové se myslím motají okolo skicrossu, oba kluci, starej Jarda nevím, ale spíš podniká (penzion, vlek či lanovka? – kdo zná teď Železnou Rudu, věděl by víc).
Ještě k tomu Ondrovi. Matně si vybavuju, že když si jako mladý snad dvakrát po sobě zlomil nohu, moc mu tehdy Olga coby ještě mocná velkoobchodnice nepomohla. Nejde mi o to do ní si kopnout, to je dneska snadná disciplina, ale nějak se to říkalo. On se z toho nakonec vyhrabal víceméně sám (materiál dostával, to asi ano), ale byla to jedna věc, která ho zbrzdila. Přitom už na MS 2001, kde jsem byl, jel slalom i v pořádných korytech parádně. Když se ve velkých zemích zraní mladá naděje, postarají se o ni přinejmenším slušně, ale pochybuju, že mu tehdy někdo koupil i třeba jenom Wobenzym.
Další věc je trenérské vedení. Tomáš napřed ještě závodil, pak se to musel pokusem a omylem naučit…
Má to chlapec opravdu the hard way. Škoda, že se takovej srdcař nesešel s podmínkami. V Rakousku by ho nacpali aspoň na nějakou Handelsschule, když už by neměl na Stams, a pěkně si ho po všech stránkách vychovávali. (Jestli by ten systém ustál, je jiná věc.)
15.02.2011 21:29:30 #67
>> #66, Tom_, 15. 02. 2011 19:54:24
Je to článek k tématu tohoto vlákna.
15.02.2011 23:35:52 #69
Milane ,ja Ta podporim aj takto verejne.
Vydrz to s nami,a aspon ja urcite sa to pokusim vydrzat s Tebou.
A prosimta neurazaj sa ked Ta tu nebudu nebudu vynasat do nebies.Uz si predsa dospely chlap.
Bola by skoda Tvojich nazorov a skusenosti.
Cau Harry
15.02.2011 23:57:35 #70
Já Tě taky podporuju veřejně, Milane.
Mě se právě Tvůj způsob vyjadřování líbí. Bude to hlavně asi tím, že jsem (taky) hroznej mezulán a samotnýmu je mi tu smutno.
Drobný rozdíl mezi námi je jenom v tom, že Ty tu můžes napsat plno smysluplných věcí, což já nedokážu. Ale Tvoje rady na tomto fóru jsou nedostižným artiklem, které ho je třeba jako soli. Tak vydrž.
Aby sis nemyslel, že Tě budu jenom chválit, jo ? Abys nám náhodou nezpychnul :o)
Tak tedy proto závěrem volám : Jdi dopldele, Milane !!! :o)) (sorry, joke only)
Martin430
Těším se na Tvůj další příspěvek.
16.02.2011 02:14:33 #71
>> #64, ivan, 15. 02. 2011 15:28:03
no zas takovej chudak jak Ondru stavis do svetla nikdy nebyl.. Tata protrely lisak a byvaly strarosta vesnice, mama zubarka, stavoval jsi se nekdy u nej doma? Ja jo, uz v letech pred tak 8 lety kdy Ondra zdaleka nemel zadne tucne premie od sponzoru a o finance ze svazu byl vzdycky boj, sidlo Banku by jim kdejaky Tirolak z Otztal ci Zillertalu mohl zavidet!!
Ja ne, jen konstatuji fakta…-))
M.
16.02.2011 02:17:59 #72
>> #69, Harry, 15. 02. 2011 23:35:52
jak uz jsem hovoril raz! s tebou si Harry rad prituknem i tej borovicky ako abstinent…-))
Martine 430.. jeste kloktas tu sodu??
M.
16.02.2011 08:23:24 #73
>> #72, mski, 16. 02. 2011 02:17:59
No zda-li ..... jasně že jo. Kloktám a užívám ráno nalačno, jaks říkal.
Heheheheh – je to asi jediná z Tvejch rad, co na sebe dokážu relativně bezbolestně aplikovat, tak se toho držím.
Jdu si vypláchnout,kulwa, zdarec.
M430
16.02.2011 19:57:58 #77
>> #76, Tom_, 16. 02. 2011 19:30:50
Tak nějak. Přiznávám, že IMO to bylo docela zajímavé pokoukání. Mělo to spád, pořád se tam něco dělo, střídaly se osoby, bylo to i napínavé. Sportovní hodnota tohoto krátkého útvaru podstatně nižší než u plnohodnotných disciplin, ale v TV se to mohlo líbit. A ta šance pro mladé a zážitek z přímé konfrontace s hvězdou (např. Pauláthová – Paerson), o nichž jsem psal výše, určitě fungovaly.
Stejně ale vidím takto pojatou a zařazenou disciplinu jako problémovou, viz např. účast nejlepších.
Potěšitelné bylo, že vystoupení našich bylo důstojné a na svoje možnosti se drželi dobře.
Zajímavé bylo sledovat, o kolik rychleji takovou (atypickou) trať zajedou kluci.
16.02.2011 21:28:05 #79
>> #78, Jan Brumlich, 16. 02. 2011 20:33:18
Pokud se nepletu, tak se v pripade plichty porovnaval soucet casu nejrychlesiho muze a nejrychlejsi zeny.
Jinak souhlasim s tim, ze to bylo vcelku zajimave. Ale bylo by lepsi, kdyby se tato soutez konala az na konci mistrovstvi.
16.02.2011 23:10:47 #82
>> mski, 15. 02. 2011 13:41:45 Ja vim ze svojim
sebevedomim a neurvalosti tady nekterym dosti piju krev.. ale jsem absolutne
nezavisly
Sebevědomí a nezávislost budiž každému z nás upřímně přána. Na
druhé straně bych řekl, že dost lidí, kteří dávají svoje seběvědomí
okázale najevo, ve skutečnosti trpí v některé oblasti jeho nedostatkem, a
dost lidí, kteří proklamují svoji absolutní nezávislost, s nějakou
formou závislosti na něčem neustále zápasí. Ale to teď byl ode mne jen
obecný kec, snad se tě to netýká.
Jestli chceš slyšet podporu a uznání, tak i mně se zdají tvoje názory
zajímavé, přestože naprosto nedokážu jejich správnost posoudit. Ale
sympatické jsou mi kvůli jednoduchosti. Proč bych se měl učit counter,
když učit se lyžovat bez něj mi přijde jednodušší? Proč bych se měl
snažit přenášet v průběhu oblouku váhu postupně od špiček na
začátku oblouku dozadu v závěru oblouku, když je jednodušší být
pořád předozadně „jen vyvážený“. Asi nebudu nikdy schopen posoudit,
jestli jsi opravdu lyžařský vizionář nebo spíš lyžařský Cimrman, ale
prosím přispívej a piš sem dál. Myslím, že si ty informace přebrat
dokážu.
16.02.2011 23:31:48 #83
>> #77, ivan, 16. 02. 2011 19:57:58
Ivane,pre spekulanta ako som ja,kedze sa nanovo ucim po tolkych rokoch,je takato sutaz,kde vidim chlapov a zeny roznej vykonnosti v jednej trati,uzasnou moznostou hladat TO ,co robi jazdca rychleho.
Pre mna je to mozno viac,ako ked sa na trat naseka tridsat najlepsich.
>> #82, PavelKo, 16. 02. 2011 23:10:47
Bacha na Milana,on vobec nie je hlupy.A keby som sa chcel ucit lyzovat,tak asi podla jeho rad.Jednoduche ,ucelne ,rychle na pochopenie.
Pavle,v pretekovom lyzovani nevyhravaju Ti ,ktori su predozadne vyvazeni/neviem ci som tento pojem dobre uchopil/,ale Ti ,ktori si dovolia co najviac tuto rovnovahu porusovat.
16.02.2011 23:40:05 #84
>> #83, Harry, 16. 02. 2011 23:31:48
„Pavle,v pretekovom lyzovani nevyhravaju Ti ,ktori su predozadne vyvazeni/neviem ci som tento pojem dobre uchopil/,ale Ti ,ktori si dovolia co najviac tuto rovnovahu porusovat.“
Myslíš jako třeba Bode ve slalomu do kombinace v Ga-Pa? Rovnováhu jistě
porušil nejvíc ze všech startujících, ale dál než na druhou bránu mu to
nedalo
16.02.2011 23:51:13 #85
>> #84, vašek2, 16. 02. 2011 23:40:05
To sa stane,a dokonca som to pred jeho jazdou predpovedal zene/mojej/.Ta sice lyzovaniu hovno rozumie,ale dosvedcit mi to moze.Bode je co sa tyka porusovania predozadnej rovnovahy unikat.Preto ked dojde do ciela,tak to zato stoji.
17.02.2011 00:01:25 #86
>> #83, Harry, 16. 02. 2011 23:31:48
Nikde nepíšu, ze by Milan byl hloupý, naopak si myslím, že určitě
není.
O závodním lyžování prakticky nic nevím (kromě toho, že se na něj rád
dívám , takže nebudu
rozvíjet nepodložené teorie. Tím „pořád předozadně vyvážený“ jsem
myslel Milanův text „zahajeni ve spicce a ukonceni tlakem v pate lyze je
z mnohych duvodu nesmysl.. ale to uz tady taky nekdo shora zminil.. Predozadni
zatizeni lyzi je nejvyhodnejsi ve vsech fazich oblouku konstantni a to pod botou
okolo montazniho bodu“ – viz vlákno Cvik na podporu vnitřní nohy,
post #87.
17.02.2011 00:05:12 #87
>> #85, Harry, 16. 02. 2011 23:51:13
No a právě to přeci potvrzuje, že čím míň tu rovnováhu porušuje, tak tím líp jezdí (resp. dojíždí)…
17.02.2011 00:42:29 #88
>> #85, Harry, 16. 02. 2011 23:51:13
Rebound a zámerné porušovanie predozadnej rovnováhy..to by stálo aj za samostatné vlákno.Pre niekoho modla,pre iného placebo,alebo fyzikálne holý nezmysel.Stručný názor od mski som dostal.Je na mne,ako sa s tým popasujem v praxi:)
17.02.2011 09:57:49 #89
Závod družstev byla zajímavá podívaná a docela mi přišlo, že pro nejsilnější země i otázka cti a prestiže, závodníci se přitom evidentně bavili. Postřehl jsem (doufám že správně), že Krýzl zajel 2.nejrychlejší čas celkově a byl vůbec nejrychlejší v prvních jízdách.
17.02.2011 11:04:51 #90
>> #89, Martin47, 17. 02. 2011 09:57:49
Naprostý souhlas, teď jsem si to při čekání na ženský GS na Eurosportu zopakoval.
Doufám, že se mlha brzy rozplyne, aby se závod a mužská kvalifikace vůbec stihly odjet.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.