Uraz na lyžích Rakousko - zkušenosti
10.05.2022 07:43:56 #1
Zdravím všechny. Prosim, má někdo zkušenosti s postupem rakouské policie po nehodě na lyžích? V březnu jsem byla srazena německý mluvící lyžařskou, která jela na asi 80cm lyžích.. Najela na mě šikmo zleva shora. Já utrpěla vážný úraz, jí se krom odreniny kořene nosu nic nestalo. Přestože jsem byla kratce v bezvědomí a silně krvacela v obličeji mi neposkytla žádnou pomoc, ani ji nevolala. V danou chvíli na té části sjezdovky nikdo nelyzoval. Pro pomoc jsem došla k asi 100m vzdálenému vleku. Záchranáři pak zajistili druhou lyzarku. Ona odjela s policii, já do nemocnice. Druhý den, před příjezdem do nemocnice v ČR jsem byla podat vysvětlení na policii. Před tydnem mi přišlo ze statniho zastupitelstvi v Rakousku oznámení, že obvinění z ublížení na zdravi bylo vůči mě zastavilo řízení, protože neexistuje žádný skutečný důvod pro další stíhání. Nic víc. Jsem v šoku, že jsem byla obviněna z něčeho, co se nestalo, naopak zranění zaviněné cizi osobou jsem utrpěla já. Teď nemám narok ani na bolestne? Toto je běžný postup rakouské policie? Jsi Čech, takže za to můžeš? Bez ohledu na výpověď, mechanismus vzniku a typ zraneni?
Předem děkuji za rady
10.05.2022 21:44:29 #2
>> #1, Martina.z, 10. 05. 2022 07:43:56
Pořád to je neprokázané tvrzení proti tvrzení. Pomohla by, ,kdyby byla tehdy zaprotokolovaná svědecká výpověď v daném místě a daném čase. Škodu lze ale uplatnit i z připojištění například úrazu ,zdravotniho připojištění, platebních karet, Alpenvereinu,OAMTC či dalších, například zdravotního připojištění z hypotéky, pokud je sjednáno pro Evropu.
11.05.2022 08:59:53 #3
>> #2, Thomas, 10. 05. 2022 21:44:29
Bohužel výpověď na místě nebyla možná vzhledem k poranění hlavy. Je mi jasne, že jde o tvrzení proti tvrzeni, ale policie obdržela lékařské zprávy, kdy mechanismus úrazu leccos napoví. Navíc druhé zúčastněné se nic nestalo, přesto mě obvinili z ublížení na zdraví. Nějaké vyjádření, k tomu, že bych nehodu zavinila nebylo. Úrazové pojištění mám a „výlet sanitou a helikopterou“ uhradilo cestovni pojištění. Ale bolestne, uhradu ušlé mzdy a další náklady na léčbu v ČR, které nehradi zdrav. pojištění tak nejspíš po ní nemůžu nárokovat.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.