Nová sportovní lyže deska RS alupate + legendární DYNAMIC
19.06.2023 11:02:09 #1
Ahoj čeští přátelé. Jsem výrobcem lyží namontovaných na lyžích, které zlepšují ovladatelnost lyží při sportovní jízdě. RS aluplate byl testován v našem GS. Sám mám také skiservis, lyžuji 48 let. Již několik let přemýšlím o výrobě sportovního kovového RS aluplate, který lze použít několikrát po opotřebování lyží, na které byl namontován. Samotný RS aluplate je vyroben ze speciální hliníkové slitiny odolné vůči povětrnostním vlivům, je postaven ze tří prvků, které neztuhnou lyži pod botou. Mezi prvky jsou nerezové osy, ale první osa mezi prvním prvkem a druhým je pevná, tedy pouze sklopná, ale mezi druhým a třetím prvkem je již sklopná a plovoucí. RS aluplate testoval polský šampion v GS a testy vyšly, že je skoro stejný jako plech od Atomica (podle mě lepší) který je určen jen pro 30 nejlepších z MS. Mezi třetím a druhým prvkem je navíc elastomer, který akumuluje energii a vrací ji zpět při výjezdu ze zatáčky. Neváhejte mě kontaktovat, jsem ze Slezska a rozumím česky, tak mi klidně zavolejte. Můj telefon 0048 667993342 Více informací získáte na http://www.skimania.com.pl/…te-f110.html Použijte Google Chrome a je tam překladač. RS aluplate chci prodat s lyžemi, které se vracejí na trh jsou francouzské DYNAMIC. Každý pár lyží Dynamic je ručně vyroben. Velmi kvalitních lyží je velmi málo. Zvu trenéry, amatérské hráče (mastery), rodiče mladých hráčů, lyžaře, kteří chtějí mít nevšední lyže se supersportovními vlastnostmi s nasazenou RS aluplatou. Omlouvám se vám za chyby. Zdravím všechny a nebojte se mě kontaktovat. Marcin Stanieczko PS.
25.06.2023 19:32:33 #6
>> #5, skimania1, 25. 06. 2023 11:21:29
V čem je ta deska výborná – jak lyžaři pomůže – proč je to potřeba – jak funguje ten mechanismus? Je použitelná na každou lyží?
25.06.2023 23:21:10 #7
Za prvé, jakákoli běžná deska (plastová nebo nájemní) má mezi prvky určité mezery. U RS aluplate nedochází k žádné vůli, takže přenos impulsu z boty na hranu lyže je přenášen okamžitě. Na sportovní lyže GS doporučuji především RS aluplate. RS aluplate mám namontované na lyžích 188cm r 30m a jezdí úžasně, můžeme se domluvit na testu, jsem otevřený návrhům.
26.06.2023 15:30:59 #8
>> #7, skimania1, 25. 06. 2023 23:21:10
Díky za reakci, ale neodpovídáte na žádnou z mých pěti otázek.
To co píšete – co nejpřesnější přenos sil bez vůlí mezi lyží a podrážkou boty – to je samozřejmě zcela základní požadavek na všechny segmenty sestavy lyže – deska – vázání – bota. Tento požadavek splňují všechny sestavy dodávané v kompletech k závodním lyžím a vcelku dobře téměř všechny sestavy standardních komerčních vázání. Myslím, že jediné co se řeší u podložek je zajištění odpovídajícího průhybu lyže uprostřed pod lyžařem což bývá řešeno i v relaci s konstrukcí lyže a průběhem její podélné tuhosti.
26.06.2023 23:56:59 #9
RS aluplate testoval náš šampion GS, kde jsem ho utáhl na lyže Maryny Gąsienica-Daniel. Testovaný pár lyží Atomic GS 188 cm s RS aluplate si vedl velmi dobře, ne-li lépe než plech Atomic určený pro 30 závodníků Světového poháru, který nelze zakoupit. Vestavěný elastomer, který je mezi druhým a třetím prvkem RS aluplate, navíc akumuluje energii v oblouku a pomáhá lyži rychleji se narovnat po výjezdu ze zatáčky. RS aluplate samozřejmě můžete utáhnout i na lyže určené na upravené tratě. Verze RS aluplate pro SL lyže je v současné době ve vývoji. Omlouvám se za chyby, s pozdravem. Marcin.
28.06.2023 20:16:40 #11
>> #9, skimania1, 26. 06. 2023 23:56:59
Psal jsem: „Myslím, že jediné co se řeší u podložek je
zajištění odpovídajícího průhybu lyže uprostřed pod lyžařem což
bývá řešeno i v relaci s konstrukcí lyže a průběhem její podélné
tuhosti.“ Domnívám se, že současné varianty konstrukcí podložek
nabízejí všechny myslitelné varianty kombinací pro vyladění podélného
průhybu lyží – od už nepoužívaných elastomerů až k různě
stavitelným pružinám. Známá je například už dávná kauza Hirschera s
„tajným“ užitím systemů Marker na lyžích Atomic… …
29.06.2023 11:14:50 #13
>> #12, skimania1, 29. 06. 2023 01:05:52
Dvoubodové vámi prezentované uchycení je ovšem zcela standardní řešení už od počátku užívání desek pod vázáním a to nejen u velkých výrobců, ale i u „garážových“ (mám dávnou zkušenost např s Hangl, Trnka…).
28.09.2023 10:10:49 #15
Pár fotek nové kolekce francouzské legendy Dynamic.
Krásně vyrobené lyže se sportovní DNA. Přijďte mě navštívit, nebojte
se zavolat https://maps.app.goo.gl/…87Q4KCEQW168 http://www.skimania.com.pl/…dy-t325.html
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.