Nová sportovní lyže deska RS alupate + legendární DYNAMIC - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - osobní zkušenosti a recenze Nová sportovní lyže deska RS alupate + legendární DYNAMIC

Nová sportovní lyže deska RS alupate + legendární DYNAMIC

19.06.2023 11:02:09 #1 

skimania1 muž

Ahoj čeští přátelé. Jsem výrobcem lyží namontovaných na lyžích, které zlepšují ovladatelnost lyží při sportovní jízdě. RS aluplate byl testován v našem GS. Sám mám také skiservis, lyžuji 48 let. Již několik let přemýšlím o výrobě sportovního kovového RS aluplate, který lze použít několikrát po opotřebování lyží, na které byl namontován. Samotný RS aluplate je vyroben ze speciální hliníkové slitiny odolné vůči povětrnostním vlivům, je postaven ze tří prvků, které neztuhnou lyži pod botou. Mezi prvky jsou nerezové osy, ale první osa mezi prvním prvkem a druhým je pevná, tedy pouze sklopná, ale mezi druhým a třetím prvkem je již sklopná a plovoucí. RS aluplate testoval polský šampion v GS a testy vyšly, že je skoro stejný jako plech od Atomica (podle mě lepší) který je určen jen pro 30 nejlepších z MS. Mezi třetím a druhým prvkem je navíc elastomer, který akumuluje energii a vrací ji zpět při výjezdu ze zatáčky. Neváhejte mě kontaktovat, jsem ze Slezska a rozumím česky, tak mi klidně zavolejte. Můj telefon 0048 667993342 Více informací získáte na http://www.skimania.com.pl/…te-f110.html Použijte Google Chrome a je tam překladač. RS aluplate chci prodat s lyžemi, které se vracejí na trh jsou francouzské DYNAMIC. Každý pár lyží Dynamic je ručně vyroben. Velmi kvalitních lyží je velmi málo. Zvu trenéry, amatérské hráče (mastery), rodiče mladých hráčů, lyžaře, kteří chtějí mít nevšední lyže se supersportovními vlastnostmi s nasazenou RS aluplatou. Omlouvám se vám za chyby. Zdravím všechny a nebojte se mě kontaktovat. Marcin Stanieczko PS.

Fotky

19.06.2023 11:05:42 #2 

skimania1 muž

Jest możliwość zamówienia dla Was takich ubrań.

Fotky

19.06.2023 18:39:31 #3 

skimania1 muž

Ze Sleska mate blisko https://goo.gl/…nqJTs4ximQz5

21.06.2023 10:14:51 #4 

PetrAT muž

Pevné uchycení je uprostřed podložky ?

Fotky

25.06.2023 11:21:29 #5 

skimania1 muž

Má dva pevné držáky a dva plovoucí držáky. Uprostřed je plovoucí osa (není vidět a pro konkurenci je to tajemství, abyste se o tom dozvěděli, musíte desku rozebrat na díly) a vzadu jsou dva plovoucí šrouby, které jsou vidět .

25.06.2023 19:32:33 #6 

oblouk

>> #5, skimania1, 25. 06. 2023 11:21:29

V čem je ta deska výborná – jak lyžaři pomůže – proč je to potřeba – jak funguje ten mechanismus? Je použitelná na každou lyží?

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

25.06.2023 23:21:10 #7 

skimania1 muž

Za prvé, jakákoli běžná deska (plastová nebo nájemní) má mezi prvky určité mezery. U RS aluplate nedochází k žádné vůli, takže přenos impulsu z boty na hranu lyže je přenášen okamžitě. Na sportovní lyže GS doporučuji především RS aluplate. RS aluplate mám namontované na lyžích 188cm r 30m a jezdí úžasně, můžeme se domluvit na testu, jsem otevřený návrhům.

26.06.2023 15:30:59 #8 

oblouk

>> #7, skimania1, 25. 06. 2023 23:21:10

Díky za reakci, ale neodpovídáte na žádnou z mých pěti otázek.

To co píšete – co nejpřesnější přenos sil bez vůlí mezi lyží a podrážkou boty – to je samozřejmě zcela základní požadavek na všechny segmenty sestavy lyže – deska – vázání – bota. Tento požadavek splňují všechny sestavy dodávané v kompletech k závodním lyžím a vcelku dobře téměř všechny sestavy standardních komerčních vázání. Myslím, že jediné co se řeší u podložek je zajištění odpovídajícího průhybu lyže uprostřed pod lyžařem což bývá řešeno i v relaci s konstrukcí lyže a průběhem její podélné tuhosti.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

26.06.2023 23:56:59 #9 

skimania1 muž

RS aluplate testoval náš šampion GS, kde jsem ho utáhl na lyže Maryny Gąsienica-Daniel. Testovaný pár lyží Atomic GS 188 cm s RS aluplate si vedl velmi dobře, ne-li lépe než plech Atomic určený pro 30 závodníků Světového poháru, který nelze zakoupit. Vestavěný elastomer, který je mezi druhým a třetím prvkem RS aluplate, navíc akumuluje energii v oblouku a pomáhá lyži rychleji se narovnat po výjezdu ze zatáčky. RS aluplate samozřejmě můžete utáhnout i na lyže určené na upravené tratě. Verze RS aluplate pro SL lyže je v současné době ve vývoji. Omlouvám se za chyby, s pozdravem. Marcin.

27.06.2023 00:00:27 #10 

skimania1 muž

Porovnával jsem s jinými kovovými deskami, kde byl k dispozici pouze Marker za 300 Euro a Marker byl sám o sobě větší …

28.06.2023 20:16:40 #11 

oblouk

>> #9, skimania1, 26. 06. 2023 23:56:59

Psal jsem: „Myslím, že jediné co se řeší u podložek je zajištění odpovídajícího průhybu lyže uprostřed pod lyžařem což bývá řešeno i v relaci s konstrukcí lyže a průběhem její podélné tuhosti.“ Domnívám se, že současné varianty konstrukcí podložek nabízejí všechny myslitelné varianty kombinací pro vyladění podélného průhybu lyží – od už nepoužívaných elastomerů až k různě stavitelným pružinám. Známá je například už dávná kauza Hirschera s „tajným“ užitím systemů Marker na lyžích Atomic… :-) …

29.06.2023 01:05:52 #12 

skimania1 muž

S 3bodovým uchycením sportovní desky se vám lyže nikdy nepodaří volně ohnout pod vaší nohou. Proto bude RS aluplata ve verzi SL podepřena dvoubodově vpředu i vzadu, vpředu pouze závěsem a vzadu plovoucím závěsem.

29.06.2023 11:14:50 #13 

oblouk

>> #12, skimania1, 29. 06. 2023 01:05:52

Dvoubodové vámi prezentované uchycení je ovšem zcela standardní řešení už od počátku užívání desek pod vázáním a to nejen u velkých výrobců, ale i u „garážových“ (mám dávnou zkušenost např s Hangl, Trnka…).

29.06.2023 13:25:13 #14 

skimania1 muž

Ano, ale řešení, o kterých mluvíte, měla konstrukční chybu, konkrétně druhý závěs byl opraven (tylny). RS aluplate w wersji co widzite jest w 3 punkty montażu i je ona do nart długich ( GS a allmontain 170cm w zwyż). Zdrawim Was!

28.09.2023 10:10:49 #15 

skimania1 muž

Pár fotek nové kolekce francouzské legendy Dynamic.
Krásně vyrobené lyže se sportovní DNA. Přijďte mě navštívit, nebojte se zavolat https://maps.app.goo.gl/…87Q4KCEQW168 http://www.skimania.com.pl/…dy-t325.html

Fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy