Arlberg: [Středisko] - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Rakousko Arlberg: [Středisko]

Arlberg: [Středisko]

22.08.2011 14:14:15 #1 

17.01.2012 09:45:03 #2 

skiing_devil žena

Po tomto víkendu stráveném v Arlberg bych ráda přispěla svou troškou do mlýna: Sankt Anton je dle mého názoru středisko primárně pro freeridery, kteří si zde přijdou opravdu na své. Když Arlberg hlásá, že má 280 km sjezdovek a 180 km volných terénů, mají naprostou pravdu. Také jsem si všimla, že 50–60% lidí mělo prašanky. Nicméně je to bohužel na úkor „normálního lyžaře“, jako jsem třeba já. Tzn. většina sjezdovek je relativně úzká, aby se vpravo, vlevo, prostě všude kolem dalo jezdit volným terénem. Bohužel o víkendu bylo relativně hodně lidí ( a to je leden) a úzké a strmé sjezdovky byly během chvilky samá mulda.Modré jsou v Sankt Antonu zvláštní, jsou velmi mírné a je tam spousta pasáží, kde to připomíná spíše trať pro běžkaře. Volný terén je prima na chvilku, pokud je opravdu prašan, tak to beru. Ale za chvíli to bylo rozježděné na muldy zkrátka úplně všude a o carvingu jsem si mohla nechat jen zdát, byla to spíše jízda v boulích. Sjezdovka, kterou jsme se chtěli vrátit do údolí, byla zavřená kvůli lavině a tak nezbylo než sjet černou, kde byly muldy téměř do pasu… Tím ovšem toto středisko nekritizuji, jen jsem dospěla ke zjištění, že je zaměřeno primárně na spokojenost freeriderů, na úkor šíře sjezdovek. O něco širší a pohodovější sjezdovky pro carving nabízí Rendl, který je se Sankt Antonem propojen. Bylo tam i méně lidí a carvovat se dalo krásně. Špatný není ani Stuben na druhé straně údolí. Další den jsme strávili v Lech-Zuers, a to bylo teprve něco!!! V Zuersu jsme zaparkovali hned na kraji (zdarma) a jeli tzv. Weisser Ring, okruh z Zuersu přes Zug do Lechu a zpět. Moc hezké červené sjezdovky nabízí Zuers na levé straně, krásný je i sportovní sjezd do Zugu, byl ovšem téměř celý den ve stínu. Lech má pohodové modré a červené široké pláně na carving a lidí bylo sotva pár! Musím uznat, že Lech-Zuers má i fantastické panorama a zvláště letos, kdy je hodně sněhu, to byla opravdu nádhera. Okruh sám o sobě je ok, zvládnete ho tak za 2,5 hodiny, takže je spousta času pojezdit si v jednotlivých oblastech. Pozor – okruh se dá projet pouze výše uvedeným směrem. Letos tam mají soutěž: kdo ho objede nejvícekrát, vyhraje heliskiing s Hermanem Maierem :-))) škoda, že nebydlím blíže.

17.01.2012 10:09:30 #3 

PetrAT muž

>> #2, skiing_devil, 17. 01. 2012 09:45:03
Díky že jsi věnovala čas hodnocení střediska.
Spousta lidí tady jezdí ven, ale nějak jim schází síly napsat alespoň základní + / – dojmy z lyžování

17.01.2012 10:22:58 #4 

skiing_devil žena

Píšu, dokud jsem plná dojmů :-) Možná ještě důležité info: Sankt Anton a stejně tak celá oblast jsou velmi drahé na ubytování. Doporučuji ubytovat se kousek před Sankt Antonem, např. Pettneu, Schnann nebo Flirsch. Jezdí odsud skibus a např. ze Schnannu to bylo rovných 10 minut. Většina ubytovatelů nabízí v ceně i skidepot ve stanici v Sankt Antonu, takže lyže i lyžáky tam večer můžete nechat a za 10 minut jste skibusem doma. Ve Schnannu se dá ubytování se snídaní sehnat kolem 35 euro, s polopenzí se dá i za 45 euro. Vzdálenost Schnann – Zuers je 24 km a bylo to 30 minut autem. Na každodenní dojíždění to není, ale jednou určitě doporučuji. Ubytování v oblasti Lech-Zuers patří mezi nejdražší v Rakousku…je to takový malý rakouský Sant Moritz..

17.01.2012 10:53:44 #5 

Martin47 muž

>> #4, skiing_devil, 17. 01. 2012 10:22:58

Takové hezké a spontánní hodnocení je nad tisíc oficiálních představení střediska. Ode mě máš jedničku.

17.01.2012 11:37:19 #6 

jurav muž

>> #4, skiing_devil, 17. 01. 2012 10:22:58 Taky dík za podrobné info. Už jsem se tam párkrát chystal s naší partou chlapů před vánocema,ale kvůli počasí to zatím nevyšlo a je to asi dobře.Většina z nich je zvyklá na V.Gardenu,Flachau atd. a terén moc nemusí,tak by mně asi hnali.Tak radši z Tyrolska vyzkoušíme Fiss – nebylas tam náhodou?

17.01.2012 13:37:44 #7 

skiing_devil žena

>> #6, jurav, 17. 01. 2012 11:37:19 Ahoj, ve Fiss bohužel ne. Zkuste ale Obergurgl, tam to mám ráda. Nejsou tam moc černé, spíše modro-červené, ale právě super široké sjezdovky, ideální na rychlý a dlouhý oblouk. A nebývá moc lidí. Není to ale na týden, tak na 3 dny, nebo spojit se Soeldenem. Mohu popř. dát i tip na ubytování.

17.01.2012 14:52:50 #8 

jurav muž

>> #7, skiing_devil, 17. 01. 2012 13:37:44 No já mám prozatím Na Gurgly smůlu.V Soldenu jsem byl 2× a poprvé nás nahoru nepustilo počasí a loni si dcera hned první den zlomila ruku a bylo po plánech.Takže snad někdy příště.

21.01.2012 22:28:31 #9 

vitan

>> #7, skiing_devil, 17. 01. 2012 13:37:44

Ahoj, můžeš mi prosím zaslat ten tip na to ubytko v okolí Soldenu? Uvažuji letos jet tam nebo Nassfeld, nebylas tam? zajímalo by mě to v porovnání s tím Lech-Zurs či zillertalem, kam jezdím moc rád. Díky.

22.01.2012 09:46:21 #10 

skiing_devil žena

>> #9, vitan, 21. 01. 2012 22:28:31

Ahoj, shodou okolností jsme loni strávili 4 dny v Obergurglu a v zápětí 2 dny v Nassfeldu, takže srovnat mohu dobře. V Gurglu jsme si užívali super sníh bez muldičky až do večera (severní svahy), zatímco v Nassfeldu byla od rána těžká a mokrá kaše.. ale to byl březen. Pokud pojedeš v únoru, bude ok obojí, naopak v Gurglech musíš vychytat hezké počasí – jsou nad hranicí lesa (až 3.100m). V Nassfeldu bývá slunečněji, na úkor srážek, nyní je tam jen 20cm a 90cm, takže ok, ale závěr sezony bude dole evidentně horší. Sjezdovky v Nassfeldu mi moc v hlavě neutkvěly, ale bylo to ok. Gurglu jsou široké carvingové pláně, černých je tam minimum, trochu sportovnější je část nad druhou stanicí v údolí. Je to trochu jako Lech, ale výš. Gurgl, a zvláště ta část nad první stanicí po příjezdu do údolí, má výhodu, že je tam málo lidí (kromě týdne, kdy je fasching). Většina z nich totiž jede do Soeldenu, z Itálie je v zimě cesta zavřená. Navíc je oblast Gurglů dost drahá, hotely na sjezdovce stojí od 150euro na osobu a den výše. Já jezdím do www.dorf-alm.com nebo do www.pension-angern.com nebo apartmány La Chiesa http://www.kraxner.com/…Default1.htm. Je to vše vedle kostela pár metrů od stanice, dojedeš tam kolem cesty na lyžích. Můžeš si koupit skipas, kde budeš mít v ceně 1 volitelný den v Soeldenu, je o 10 euro dražší a na jeden den tam můžeš vyrazit. Měl by být i společný skipas Gurgl-Soelden, ale to je tuším až po sézoně. Soelden je větší, sportovnější, je tam obrovský výběr sjezdovek. Přesto jezdím radši do Gurglu: v Soeldenu musíš ráno počítat s frontou na 30–45 minut.. a je tam dost Rusů. Lanovky z údolí jsou jen 2 (tedy pokud něco nepřistavěli) a je to masakr. Nahoře se to pak rozptýlí, teď možností je tam opravdu moc. Takže závěr: Nassfeld ok, ale spíš v únoru nebo při nižších teplotách, na Gurglu super – pokud máš rád Lech-Zuers, bude se ti tam líbit. Jestli pošleš na oplátku tip na ubytko v Lech-Zuers, budu ráda :-) určitě se tam chci vrátit.

26.01.2012 22:53:51 #11 

vitan

Ahoj, díky za podrobné info. V Lech-Zuers jsem nebyl, takže nemůžu sloužit, jen jsem o něm uvažoval. Teď 2 roky po sobě v Zillertalu a nedám na něj dopustit. Včera jsem se vrátil ze Saalbachu a i když taky dobrý, tak Ziller je prostě skoro o třídu lepší (alespoň pro mě)- myslím na carving. Takže na něj ti tipy můžu poslat, pokud budeš chtít. Pokud jde o Nassfeld – pojedeme v termínu 17.-25.2, takže by to mělo být se sněhem OK – uvažuju o něm, pže jsem někde vyčetl, že patří mezi 10 TOP středisek v Alpách, a proto mě zajímala osobní zkušenost někoho kdo tam byl, totéž o Soeldenu. Můžeš mi doporučit ještě nějaké jiné středisko krom Obergurglu? Ten chápu, že je pro tebe zatím TOP. Díkas.

04.02.2012 09:59:06 #12 

bohous357

>> #10, skiing_devil, 22. 01. 2012 09:46:21 Ahoj, V Zuers je plno hotelů u sjezdovek, ale levné ubytování tam nenajdeš. My chuďasové bydlíme kolem Landecku a do Zuers dojíždíme, po S16 a přes Arlbergpass je to cca na 35minut, ale rozhodně to stojí za to. Zuers je na rozdíl od St.Anton srdeční záležitost :-)

04.02.2012 10:31:03 #13 

bohous357

>> #2, skiing_devil, 17. 01. 2012 09:45:03 Perfektní podrobný příspěvek, protože řadu let jezdím do oblasti Tirol West, rád bych Tvůj příspěvek ještě doplnil: Je pravda, že středisko St.Anton je primárně určené pro freeridery(Lech/Zu­ers beru odděleně), ale za normálních podmínek (ne když za 14 dní napadne na Piz Valluga 5,9m a dole 2m)jsou sjezdovky zrolbované naširoko s vyjímkou údolní modré, sevřené mezi Galzig a Kapall a kde to nejde. St. Anton je pro mne až 5.volba dokonce až po malinkém Kapplu, přesto má pár hezkých specialit : Zřejmě občas upravovaná skirouta č.15 Schndler­kar,kombinace 14+17 na Alpe Rauz, kombinace 7+černá 2 (Kandahar),super sníh na Alboně (Stuben, ta zastaralá technika je tam asi proto, aby tam nejezdilo moc lidí). Kapall zoufalství, sjezdovky se kříží přes sebe a ze závadní černé je třeba už pod lesem traverzovat k bedně. Modernizace lanovek je spíš na efekt (designově zdařilé, ale neodstranilo to fronty na bedny na Vallugu) a nechápu, proč na Schidelgrat dosud jezdí archaická trojsedačka. Největším počinem je přiblížení spodní stanice Rendl, ale zase zmizela možnost levné permanentky pouze na Rendl.

05.02.2012 14:13:07 #14 

skiing_devil žena

>> #13, bohous357, 04. 02. 2012 10:31:03 Ahoj, zajímavá informace..takže jsme měli maličko smůlu, že zrovna hodně sněžilo a standardně jsou sjezdovky upravovány na větší šířku? Pak bychom tomu měli dát ještě jednou šanci :-) Nicméně zaujalo mne, že máš Sankt Anton až na páté místě. Co máš tedy na těch prvních čtyřech? Kappl? Klösterle? Můžeš k tomu napsat více?

06.02.2012 11:00:07 #15 

bohous357

>> #14, skiing_devil, 05. 02. 2012 14:13:07

Ahoj, odpověď na Tvůj dotaz bych pojmul v širším záběru na celé Západní Tyrolsko, je to subjektivní názor lyžaře vyhledávajícího prudší dlouhé upravené sjezdovky. Ať prominou podrobný příspěvek Ti, co je to nezajímá :

1. Ischgl/Samnaun Je to sice velkotovárna na lyžařské sny, ale je tu největší výběr sjezdovek s výborným profilem po celé délce především v okrajových méně frekventovaných oblastech. Dokonalé propojení rychlou technikou umožňuje ohoblovat vše zajímavé během jednoho dne, vybírám seřazeno podle obliby: černé: 35, 34 + přejezdová 33, drsná 14a přímo z Greitspitz (bohužel po otevření nové sedačky už je tu moc lidí), 20, 21 červené : 7 opuštěným údolím, 11, 12, 76, 68, 70 a není špatná ani 5 ke střední stanici. Parkování : na začátku Ischglu vlevo vedle silnice bezplatně, krytá garáž je placená.

2. Lech/Zürs To je naprosto atypické lyžování bohaté na speciality a k tomu hezké krajinově. Zvláštní pozornost zasluhují : 10 Muggengrat opuštěným údolím, občas upravované routy na severních svazích – 33 6km dlouhá do Zug, 37 (Lanerzug) nejprudší svah v Rakousku, modré 62, 62a v neskutečném poklidu lokality Schlössle, lehký volný terén všude v Zürs. Další oblíbené : 14, 15, 16, 11, 7, 45, 45a, 35, 35a, 1+1a, 2. Sedačka Trittalp jezdí až do cca 17:15 kvůli návratu z Weisse Ring. Parkování : Zürs pod lanovkou Seekopf nebo na začátku obce, obojí zdarma.

3. Sölden Další velkotovárna dobře vybavená technikou a s výbornými profily sjezdovek, ve špičkách se tvoří fronty především na sedačkách nutných pro přesun k ledovci 13, 18 a 24

černé : naprostá bomba 35 Schwarzkogel, 3, 8km kombinace 14+20+22(21) z Rosskirpl do údolí červené : 9km kombinace 1+10 z Gaislachko­gel do údolí, široká carverová 2, 2a a ani modro/černý sjezd Rettenbachglet­scheru 32+31 není špatný, když to práší. Parkování : Krytá garáž u Gaislachkogel­bahn zdarma

4. Serfaus/Fis­s/Ladis původně trochu zaostávalo, ale v tomto středisku se nejvíc inovovala technika a vznikly i nové sjezdovky. Je hodně zaměřené děti, proto je třeba se některým sjezdovkám vyhnout, kvůli rozprostření mezi 4 údolí se celé nedá projet za den a je třeba volit Fiss nebo Serfaus. Dříve byla jasná volba Serfaus, ale díky nové kabince ze dna údolí Urgtal a novým sjezdovkám se to částečně vyrovnalo. Ideální východiště je parkoviště u Waldbahn (pozn.: před 10 lety tu byl jen vlek a ve Fissu byly neskutečné fronty). černé : Obere Scheide, Pezid Nord (Lazid mne nějak nebere), Dirittissima, Sattel+Gfallabfahrt červené : Scheide, Plansegg, Alpkopf, Waldabfahrt Serfaus, panoramatická Frommes+Extrem, Schöngamp, Naggalun, Zwischenholz, Waldabfahrt Fiss.

5. Hochgurgl/O­bergurgl Dlouho jsem tu nebyl, tak si nedovolím komentovat, ale velikostí, kvalitou sjezdovek a sněhu sem určitě patří.

6.Kappl Velmi příjemné malé středisko „Vše pro děti“ začíná parkováním zdarma pod lanovkou, jízdné automaticky zvýhodněné jako s GK, denní permanentku je možné do 12:30 vrátit jako dopolední. Tím, že se rodiny a děti soustřeďují na modré a červené, na těžších sjezdovkách je prázdno, spousta lehkého volného terénu mimo sjezdovky. Černé: 2 (pozor na výjezd modré)+3, hřebenová 7a+10, prudký svah+šus 8 červené : 9 Lattenabfahrt opuštěným údolím, její kombinace s údolní 4 má 8km.

7. Sankt Anton / Stuben

8.,9. Kühtai a Galtür Menší střediska jsou jistě prima, v Kühtai jsem 10 let nebyl a od té doby udělala velký pokrok, do Galtür jsem nikdy nedojel, protože Ischgl je blíž a lepší.

V hodnocení propadly : Pitztaler Gletscher (ale nebyl jsem na Riffelsee), Hochzeiger

Asi nikdy nepojedu do : Hochötz, Vent, Venet, Imst, Kaunertaler Gletscher, See, Nauders, Pettneu

26.02.2012 18:40:18 #16 

DAVE71 muž

Přátelé, teď jsem se vrátil ze st. Atnonu, resp. Zurs – Lech, Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, sněhu dostatek. Bohužel, vysoká teplota přes den i přes noc způsobila, že okolo 14 až 15 hodiny, byl sníh měkký a kašovitěl, takže se již dalo jezdit těžko přetěžko.

Co se týká freeride

• Skvělé byli v st. Antonu ski route červená 15 , 16 a 23,
  • Ze Schindler Spitze (2660 m) se dá sjet skvěle mezi skalami objet vrch a pak pod lanovkou dolu na Skiroute 15a
  • Prý se dá s vrchu Valluga (2811 m) sjet do Zursu ??? Zkusil to zde někdo???
  • V Zurs-Lech, byla Skiroute 49 (ZUG), zavřená, zjevně tam spadla lavina asi i s tím holandským princem (?), takže nebylo možno jet tuto mou oblíbenou Siroute, takže dál jsem jel na 44, a pak nahoru a zpět do Lechu a na Rufikopf (2362m), bohužel tam jsem minul odbočku na Skiroute 37, 39
  • Freeride z Triitkopf (2423m) hodnotím průměrně, je to možná tím, že již bylo odpoledne a sníh byl již skutečně měkký
  • Cesta červená 10 z Muggengrat (2450 m) byla pěkná jak zde psal již někdo jiný

Co se týká ubytování

• Ubytování se dá sehnat za rozumný peníz v Pettneu, Flirsch,Strenghen v Sant Anton a Zurs-Lech už dle mého ne. Pokud někdo o něčem ví, dejte prosím vědět
  • V Petteneu je i bazén se saunou za rozumnou cenu http://www.cusoon.at/…g-stanzertal
  • Apre-ski doporučuji bar http://www.krazykanguruh.com/ pokud máte v oblibě rakouské šlágry a přežijete dostatek hluku. Já bych tam tedy nešel, ale další naléhali.
  • Jinak v sant Antonu, jsou jak dobré bary, (např. „37“, „Alibi“), i výborné prodejny ski vybavení to co jsem v Česku neviděl, tam měli, např. nejnovější lyžáky Garmonty delirium +130 http://www.garmont.com/…ettaglio.php?…

(cena byla 499 EUR), jež jsem vyzkoušel, ale nakonec nekoupil. Cesta

Takže tolik z Tyrolí, až budu mít video zavěsím zde.

PS.: V Březnu (snad) pojedu ještě na http://www.krippenstein.com/ pokud by se našel někdo další kdo má chuť se přidat nechť řekne. Nechám spojení.

Zdraví dave71

Jedu kam až to jde!

26.02.2012 19:40:51 #17 

bohous357

Sjezd z Vallugy do Zuersu je možný dvěma cestami, které se brzy sbíhají. Z hlavního vrcholu je sjezd možný pouze s instruktorem, protože na třetí úsek lanovky nikoho s nářadím bez vůdce nepustí, na druhou cestu lze údajně vyšplhat po turistické cestě (v létě ferráta?) do sedla „Old Bridge“ a na druhou stranu sjet úzkým kuloárem.

26.02.2012 20:00:18 #18 

28.02.2012 18:24:07 #19 

DAVE71 muž

Díky za tipy…

Jedu kam až to jde!

06.03.2012 17:55:00 #20 

skiing_devil žena

>> #15, bohous357, 06. 02. 2012 11:00:07

Ahoj, to pořadí, které uvádíš, je žebříček dle tvé oblíbenosti nebo seřazeno náhodně? Chystám se v pátek zase do Vorarlberska..důvod jednoduchý – jela bych do Leogangu či Wagrainu, ale má být zase teplo a tak každý výškový metr dobrý. Ubytování se dá sehnat všude a tak váhám váhám.. a nevím. Gurgl znám dobře a zbožňuji ho, ale nepodařilo se mi najít ubytování za adekvátní cenu, všechny moje tipy mají obsazeno. Do Sankt Anton znovu nechci. Ischgl a SFL mne VELMI lákají, ale bojím se masírky, velkého množství lidí. Zvažuji ubytovat se v Klösterle, je tam jen pár sjezdovek, ale do Lech/Zürs je to kousek a tam se mi moc líbilo… chci se zeptat, jaké Klösterle je, znáš to tam? Nevím, zda neudělám blbost, SFL vypadá fakt dobře a ubytko u svahu, bez nutnosti dojíždět, což osobně považuji za velký opruz..ale jak říkám, neznám a jak čtu diskuze, bojím se návalu lidí. To v Lechu zřejmě nehrozí. Prosím o názor. díky :-)

06.03.2012 17:57:00 #21 

skiing_devil žena

Sorry, už to čtu, pořadí dle oblíbenosti :-)

06.03.2012 18:03:21 #22 

hansi

>> #20, skiing_devil, 06. 03. 2012 17:55:00

Ahoj velkého návalu lidí se teď nemusíš bát,

nejhlavnější prázdniny jsou za náma a teď je to tady celkem pohoda co se týče lidí. V SFL máme tď relativně klid a ostatní střediska co jsi psal jsou na tom podobně.

Honza

06.03.2012 18:10:14 #23 

skiing_devil žena

>> #22, hansi, 06. 03. 2012 18:03:21

No, viděla jsem zrovna v pátek kamery z Ischglu v poledne, a bylo to jako na Václaváku! Co se SFL týče, evidentně se tam vyznáte, nějaký tip na ubytování by nebyl? Přišly mi nabídky, ale nemám v práci čas studovat, co kde leží, jak daleko je to ke stanici atd. Uvítám každé doporučení na prověřené ubytování! díky.

06.03.2012 18:21:22 #24 

hansi

>> #23, skiing_devil, 06. 03. 2012 18:10:14

V pátek končily holandské prázdniny takže to jsi viděla správně. Tento týden je to úplně jiné. Tipů na ubytování je hodně , nejlepší je napsat na tvb serfaus, je to celkem přehledné na netu a pak si vybrat něco z volných nabídek. Ubytování v Serfaus je celkem jedno které, jsou všechny na dobré úrovni a dosažitelnost k vleku je bezproblemu odkudkoliv…bud pesky anebo metrem co tady máme. Nech si poslat nějaké nabídky z tvb a pak mi to kdyžtak přepošli na mail …brzezinaj@ya­hoo.com a ja ti pak poradím co je z těch nabídek nejlepší volba.

H.

06.03.2012 18:37:42 #25 

jurav muž

>> #23, skiing_devil, 06. 03. 2012 18:10:14 Jestli nakonec pojedeš do SFL dej pak,prosím Tě, vědět jak se Ti tam líbilo.Chystám se ještě někam na rozhraní března a dubna a SFL mám taky v předvýběru.Při­vítám i info,jaké případně najdeš to ubytko.

06.03.2012 20:12:00 #26 

skiing_devil žena

OK, napíšu! Váhám mezi SFL a Klösterle, tak se pak ozvu, jak jsem dopadla :-) Klösterle tady zatím nikdo nenavštívil?

06.03.2012 23:13:25 #27 

skiing_devil žena

>> #24, hansi, 06. 03. 2012 18:21:22

Přeposláno :-) děkuji.

07.03.2012 08:00:49 #28 

bohous357

>> #26, skiing_devil, 06. 03. 2012 20:12:00

Ahoj, je to tak jak napsáno: návalu lidí se neboj, všechny zásadní prázdninové termíny jsou over. Titulní panoramakamera v Ischglu je namířena na Idalp, což je ten Václaváka, kterému je vhodné se vyhnout, pak je ještě frkventovaná na švýcarské straně Alp Trida, v okrajových částech areálu (které jsou nejlepší) bude frekvence malá. Podobně je to v SFL, kde se stačí vyhnout údolním dojezdům do Fissu a Serfausu a hlavní červené ze Schonjoch. V Klosterle těžko někdo byl, protože je to malé středisko, ale do Zuers je odtud kousek. Pokud by ses ptala na pořadí středisek ve Vorarlbersku, tak mám podle mapek jasno:

1. Lech/Zuers
  2. Damuels/Faschina
  3. Warth/Schrocken
  4. Silvretta/Montafon

A protože Lech od příští zimy propojí z Warthem (masakr), tak bych si jel Zuers ještě v klidu vychutnat :-)

07.03.2012 11:01:28 #29 

skiing_devil žena

Už jsem se rozhodla pro SFS. Jen mi není jasná ta doprava po středisku, je tam metro?? Z hotelu píší 10 minut pěšky na stanici, no upřímně chodit 10minut po chodníku ve městě s lyžema není žádné blaho..o skibusech nikde ani zmínka..tak snad půjde naskočit do toho metra, či co to je.

07.03.2012 11:39:57 #30 

bohous357

Pokud bydlíš v Serfausu, tak po vesnici jezdí metro a staví kousek od lanovek. Otázkou je, jak daleko je Tvůj hotel od nejbližší stanice metra nebo jestli je ještě před Serfausem a těch 10min je to k záchytnému parkovišti (to snad ne).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy