Vrátí se placené parkování? (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Česko Vrátí se placené parkování?

Vrátí se placené parkování? (strana: 2)

11.12.2011 20:11:19 #31 

Kuba Turek muž

Jednou jsem se ptal na ARD. Prý vysílání platí sama televize, ale kamery si tam údajně dala střediska sama. Podrobněji jsme to nerozebírali a ani nevím, co je na tom úplně pravda. Říkal to tam člověk, který měl na starosti produkci všech programů o zimní rekreaci (tedy vše mimo sportovních přenosů a zpravodajství).

11.12.2011 20:25:53 #32 

ivan

>> #28, iHonza, 11. 12. 2011 14:19:56

Otázku Spartaku, města a tamějších vztahů jsem zcela racionálně vzdal už na začátku 90. let, kdy začalo být možné ozvat se a různé animozity vyplavaly na povrch. Bez průběžné osobní znalosti problematiky se v tom naprosto nedalo orientovat. Definitivně mě o tom přesvědčila velká kauza zadlužení s Tomíkem Procházkou (jemuž jsem byl kdysi i na rokytnické svatbě, nevěsta v lyžákách) a Robinem Vrdlovcem (s nímž jsem toho docela dost nalyžoval) ve funkcích na radnici. Nemluvě o všem možném okolo Udatných. V zájmu vlastního duševního zdraví bylo nejlepší se od toho odstříhnout, nesnažit se to sledovat a rozumět tomu. Tím spíš, že jsem tam přestal jezdit, holka, kterou jsem snad až miloval, si rozumně pořídila lepšího… A pak jsem si za kopcem v Harrachově udělal i obrázek o komickém lokálním šovinismu, a to raději ani nezmiňuju jednu drsnou teorii nebožtíka Honzy Vedrala… Neboli nic mě tam nepřekvapí a všemu možnému věřím i nevěřím…

Ale Rokytnici vždycky budu milovat a v zimě se tam chystám oslavit výročí seznámení se svou naprosto úžasnou manželkou, tou milovnicí šutrů a tím nejlepším, co jsem v životě kdy měl.

12.12.2011 12:55:29 #33 

hanka a igor

>> #9, ivan, 08. 12. 2011 13:38:53

Tak když jsi si nás vzal do úst Ivane, tak řeknu , co vím.Obec Vítkovice požadovala po Skiareálu za parkovné určitou částku, kterou areál nechtěl zaplatit, neboť podle prodeje na pokladně nemá tolik sjezdařů a za cizí platit nechtějí.Také ubytovatelé na Mísečkách se nechtějí účastnit poplatku za parkoviště pro ubytované na jejich penzionech.Většinu míst na parkovišti prý zabírají běžkaři. A tak se nedohodli a vybírá se 100Kč za každý i započatý den.Existuje i jen odpolední verze parkovného, což pro lyžaře našeho typu je nezajímavé. Při týdenním pobytu tedy zaplatíš 800Kč jen to fikne. Jaké jsou za to služby? Žádné – Provozovatel nezodpovídá za vzniklé škody na vozidle , ani za odcození věcí nebo vozidla.( opsáno z parkovacího lístku). Zpráva z tohoto víkendu. V pátek ráno jsem to raději vzala na Medvědín, při cestě z Prahy to vyšlo na stejno.Na Mísečkách parkoviště se zcela zmatkařsky zaparkovanými auty, cesta nahoru byla prý jedině s řetězy ( nevlastním a ani bych je neuměla nasadit, proto ten Medvědín).V sobotu jsme jeli na Mísečky se Špalkem na 8,15h ( měli jsme sebou 3,5 letého vnuka, proto tak pozdě), silnice vcelku v normě, zato parkoviště úděs. Už večer a v noci tam najeli běžkaři z celé Evropy (kvalifikace na mistrovství juniorů, nebo tak něco) a místo parkování bylo pro nás už jen rovnou u závory. Nakonec před kasou byl prostor na 2 autobusy, ale nebylo tam jak zajet. Auta nastavena bez organizace zcela nesmyslně, snížila kapacitu parkoviště o cca 30–40%. Parkovištníci stáli u závory , jeden vybíral na spodní, druhý na horní parkoviště. V neděli to bylo ještě horší, krásné počasí a hodně sněhu vytáhlo hodně lidí a s tím obec Vítkovice nepočítala. Nebylo odklizené ani parkoviště na Dolních Mísečkách. Ráno jsme dojížděli jako šesté auto v pořadí, po ránu v 8,30 zcela běžné.Zádrhel nastal u závory, první dvě auta stála ještě na rovině, ostatní však v kopci a za námi další auta.Co to udělá na namrzlé silnici ti nemusím popisovat. A parkovištníci vybírali a vybírali, snažili se kluci ( je to jejich zaměstnání), a lidi jim nadávali.V neděli se snažil ještě třetí parkovištník rovnat auta,ale neměl sám šanci. V poledne stála auta již i podél silnice z Míseček dolů, nevím, zda tam platili či nikoliv.Proti­jedoucí autobus s autem by měly velké problémy. Takže, co nás čeká tuto zimu na Mísečkách? Každý kdo jede přes Hrabačov, jeďte raději do Špindlu, kde je to zadarmo a o pouhých cca 5km dále.Za ty nervy a peníze Vám to nestojí. A ti co tam budou ubytováni, nebo najíždějí od Vítkovic se připravte hlavně 25–27.12 na totální blokaci silnice na Mísečky. Není vyhlášená, ale stoprocentně bude.Pokud totiž za sebou pojede více aut, jistojistě zůstanou stát v kopci a nerozjedou se, to bude mela na silnici!!! Už vím o pár lidech, kteří se těší jak to tam zablokují autem a nebudou se umět rozjet. Ještě že mezi lyžaři je tolik lidí s tranzity s náhonem na zadní kola, kteří v jednom či ve dvou lidech zastavené auto v kopci určitě nerozjedou, ani s povinnou zimní výbavou požadovanou zákonem a příkazovou značkou. A něco dotazů na Vítkovice. Proč se na Aldrově ( obec Vítkovive ) neplatí parkovné? V loňském roce jsem měla ve Špindlu 65 dní , to znamená, že k sezóní permanentce za 9000Kč , dám ještě jednu permanentku za 6500Kč za parkovné, dohromady přes 15500Kč. Celosezónní Tyrol Snow Card mě stála 626€ tj.cca 15500Kč a platí od 1.10.2011 do 15.5.2012. Par­kování je všude zdarma a 3500km sjezdovek k dispozici. Snadné porovnání si každý račte udělat sám.

12.12.2011 13:11:46 #34 

TomáS muž

>> #33, hanka a igor, 12. 12. 2011 12:55:29

Zcela chaotickou organizaci potvrzuji. Z parkoviště jsem nemohl ani vyjet. Došlo na ostrá slova. Postěžoval jsem si, že za 100 Kč by to hoši měli mít zorganizovaný, aspoň…Pak nějaká výměna názorů a nakonec jsem použil i nehezké slovo ko.ot:-). Takovej sprosťák sem byl:-)

12.12.2011 13:27:10 #35 

ivan

Když jde o lyžování, Hanka (abych neopomenul Igora, sorry, kámo) nezklame. Report z první ruky, co chcete víc, jinde líp nenakoupíte.

Člověk by myslel, že zvládnout jedno nevelké parkoviště (co třeba těch 6 či kolik na Stubai?) není takový problém. Ke škodě českých hor zřejmě je.

Stovku za den? K tomu, co Mísečky a Medvědín nabízejí včetně nepropojení s ostatní většinou areálu? OMFG!

Asi by se SNOW v oficiálním dotazu (Radku!) měl na MÚ Vítkovice dotázat na jejich verzi, aby to nevyznělo jednostranně.

Buď jak buď, informaci vidím jen jako další ránu lyžování v tuzemsku. I když maximálně chápu snahu, potřebu a motivaci obce Vítkovice, obecně je každé takové opatření ranou do zad lyžování v Česku.

Srovnání s Tirol Snow Card je bohužel smutná realita. Probírali jsme to nakonec spolu už v začátcích té permice a víme, jak to je.

Tím spíš, že kalkulaci cca 6 Kč/km, odpovídající slušnému autu podle vyhlášky a výpočtu pro berňák, jak se tady objevila, si autem cestující lyžař většinou nedělá.

12.12.2011 13:42:25 #36 

Martin47 muž

Hezká Reality show. Hurááá do Krkonoš na relaxaci!

12.12.2011 15:11:23 #37 

hanka a igor

>> #35, ivan, 12. 12. 2011 13:27:10

Souhlasím s tebou Ivane, měl by se do toho opřít oficiální tisk a veřejná média.Bylo by vhodné, aby to Radek nebo Petr rozjeli. Dělá to vše na mně dojem, že ignorování parkoviště na Mísečkách o vánočních svátcích by byla voda na mlejn Skiareálu. Vítkovice by mohli od tohoto nesmyslu ustoupit a vše vrátit do původních kolejí.Čím víc nás bude do toho rýpat a čím víc nás bude nastupovat na Medvědín ze Špindlu, tím lépe. My asi začneme taky jezdit na Medvědín a všichni ti, co tam jezdí tak často jako my, také. Naše rodina jezdí každý víkend dvěma až třemi auty ( takřka plně obsazenými), což jen u nás by za rok bylo 18000Kč navíc a to fakt nedáme. Radši to propijeme. Bohužel tím vyklidíme pozici pro běžkaře, pro které na Mísečkách je parkovné jediný náklad oproti sjezdařům.Nechápu, proč není možné se prokázat permanentkou a neplatit parkovné a ti co permici nemají, tak by zaplatili. Vybírat by se ale muselo až při odjezdu. Je pravda, že by skiareál tím také mohl obourat prodej celodenních permanentek v poledne, neboť by je každý musel předložit u odjezdu, pokud by nechtěl platit. Ale český člověk by si pomohl i zde a běžkaři by si půjčovali permice od sjezdařů na projetí závorou. Takže už chápu, že to nejde. Všichni počítáme s českou vyčůraností. A k tomu způsobu vybírání: Ptala jsem se parkovištníků, proč nevybírají až při odjezdu z parkoviště,bylo by to bezpečnější a nedělalo by to zácpu na silnici.Řekli, že by jim lidé ujeli. Nevím proč, mají tam závoru, tak ji dají dolů, hlavně by mohlo být potom parkování také časové, stejně jako jinde. Na Václaváku tolik nezaplatím v přepočtu na dobu parkování. Jediné místo, kde jsem platila několikanásobně více bylo ve Španělsku v Sierra Nevadě, kde se ale parkovalo v parkovacím domu v teple a pod střechou.Tam nás den parkování v týdnu stál kolem 15€ a o víkendu přes 20€.Něco mi ale za to nabídli. A mohla jsem platit kartou. Dovedeš si představit ty zmatky, jak každý po ránu přijde s větší bankovku, na kterou budou muset vracet? Za jak dlouho jim dojdou drobné? A jak se pak bude platit? Taky ten, kdo má sezonní nebo týdenní permanentku nemusí sebou vozit peníze cash. Fakt je mi těch kluků na parkovišti líto, v minulých letech ve třech lidech tam krásně narovnali všechna auta, donutili každého,aby zaparkoval co nejlépe, aby zbylo místo i na jiné.Organizovali i ve dnech silného náporu parkování na Dolních Mísečkách a byl k odvozu od Skiareálu připraven i skibus.To vše dnes již neplatí. Dnes by na parkovišti museli být alespoň v 6ti lidech, aby byli schopni toho docílit. Jsem velmi zvědavá na další vývoj v situaci parkování na Mísečkách a pevně věřím, že zdraví rozum zvítězí. Jsem totiž od přírody velký optimista.

12.12.2011 15:36:38 #38 

ivan

>> #37, hanka a igor, 12. 12. 2011 15:11:23

A tím se dostaneme k tomu, jak zacházet se štamgasty.

Nadšenců, kteří vysolí 9k za sezonku a nastupují pravidelně z Míseček, asi moc nebude, a ti by nejenom měli mít P bez poplatku, nýbrž i při zavírání sezony pozvánku na oficiální trachtaci u Zdeňka, kde by jim Skiareál symbolicky vyslovil poděkování za to, že jsou jeho věrnými zákazníky, a nabídl přinejmenším nějakou drobnost jako hmatatelný důkaz tohoto vědomí. Nejlépe samozřejmě třeba sezonku na další zimu s patřičnou slevou, případně za slušný peníz letní kartu, kterou by někteří cyklisti možná docela užili.

Ono to k nám všechno časem přijde, ale až jim bude ještě mnohem víc ouvej. Nebo až nastoupí nový vlastník s novým myšlením?

Kdybyste neměli poměrně blízko chalupu, na Mísečkách nějaký byznys a dejme tomu potřebu odchovat další generaci lyžníčků, napadlo by tě coby držitelku Tirol Snow Card se pravidelně drncat nahoru, resp. mít tamější permici?

12.12.2011 19:31:13 #39 

hanka a igor

>> #38, ivan, 12. 12. 2011 15:36:38 Chalupa je vzdálena 38km od Míseček, Tanvaldský Špiák 7km, Harrachov a Rokytnice 16km. Pravda, mám nějaký byznys na Mísečkách, ale hlavně mám na Mísečkách spoustu KAMARÁDŮ A PŘÁTEL, s kterými se na Mísečkách potkávám, lyžuji a užívám si partu. To je to, co dnes již se příliš nepěstuje, ale výborná parta vlekařů -lyžařů na Mísečkách zaručuje pohodové lyžování a přátelskou atmosféru. Jinak klientům mé CK, kteří chtějí jet na týden lyžovat s dětmi musím vždy Rakousko doporučit jako finančně výhodnější.Čechy, bohužel, pro rodiny s dětmi jsou příliš drahé.K tomu ještě přistupují jobovky jako placené parkoviště, platba za dítě předškolního věku, nebo zákaz vození nejmenších děti na kolenou (poslední dvě neplatí pro Mísečky). Naše rodina však miluje Mísečky a už náš nejmenší lyžař 3,5 letý Qudík si je zamiloval taky.

12.12.2011 20:01:45 #40 

ivan

>> #39, hanka a igor, 12. 12. 2011 19:31:13

Vždyť to víme. Schüsselbauden neboli Horní Mísečky mají velmi silný genius loci. My, kdo jsme tam hodně, si to už někdy ani neuvědomujeme, ale je to tak. Pamatuju, jak mi kdysi dávno tento moment vyzdvihl Miloš Balabán, dávno usazený a zakořeněný v Harrachově, přesto s místem v srdci právě pro Mísečky.

A k tomu se tam na Machytce (plus bych to rozšířil na celou medvědínskou stranu) vykrystalizovala sestava dobrých kluků, s nimiž je vždycky radost se vidět.

Z vás je tak atypická skupinka milovníků tamějšího místa, která přesně podle behaviorální teorie toleruje i „prohřešky“. Navíc si můžete dovolit cca 50× za zimu jet těch 38 km, nevadí vám vstát brzy, protože jste – v dobrém – fanatici. Ale takových je jednak málo, jednak i takoví mají kdesi určitý práh tolerance. A jakmile takoví opinion leaders/builders začnou pochybovat, váhat a kolísat, je něco hodně špatně.

Probereme to někdy na kopci, ať už na Mísečkách nebo ve Fendels. Ale co si budeme vykládat, spíš notovat, žejo…

17.12.2011 06:55:50 #41 

panKnedl

hmm to nezni moc dobre… 100,– navic :/

btw nevite neco o skibusech? hledal jsem kde to slo a nevypada to moc ruzove… zkusim jeste zavolat

nic: http://www.skialdrov.cz

nic: http://www.skiareal.cz/ski-bus.aspx

zde stary: http://www.vitkovicevkrk.cz/…Misecky.aspx

tak jsem nasel novy: http://www.busline.cz/…D_semily/42/#…

[73] jede od 11.5. do 28.10.2012 :( http://www.busline.cz/…67094701.htm

prazdny: http://www.busline.cz/…67007401.htm

a zbytek hazi 404 (not found) (tam kde je zmineno „Mísečky“)

17.12.2011 13:01:28 #42 

ivan

>> #41, panKnedl, 17. 12. 2011 06:55:50

Dobrý link. Hned ten první říká neohrabaně zhruba to, co Vítkovice na oficiální dotaz SNOW. (Teď ještě Radek shání vyjádření Skiareálu.)

„Po nedohodě se Skiareálem Špindlerův Mlýn, kdy došlo z jejich strany k neúměrnému snížení nájemného o 50% (což by nepokrylo naše náklady na provoz parkoviště), jsme nuceni přistoupit k této variantě. Návrh na výši nájemného z naší strany nebyl akceptován.“

Ze strany Skiareálu coby nájemce pozemku jiného vlastníka nemohlo dojít ke „snížení nájemného“, nýbrž k požadavku nebo návrhu na snížení nájemného… Co ale formulačně chtít od těch, kdo se dokážou blýsknout touto dvojnásobnou perlou:

„V letošním roce se propojili všechny 2 areály…“

(Já jsem se zase učil počítat "jeden, voba, fšichni, čtyři.)

Jinak, iirc, skibus z Jilemnice nahoru jezdil.

09.01.2012 15:49:57 #43 

panKnedl

Jen doplnim, že skibus ve směru Jilemnice – Horní Mísečky skutečně nejezdí. V budkách jsou už jen starý jízdní řády z minulýho roku. Takže jediná možnost obyč. autobusem, ale tam je potřeba se připravit na povinnost mít přezutí, teda aspoň minulej rok nás tam autobusák s lyžákama vyhazoval.

09.01.2012 16:13:29 #44 

ivan

>> #43, panKnedl, 09. 01. 2012 15:49:57

OMFG, autobusák buzeruje lyžaře, kteří jemu i lidem v jinak zoufalé končině poskytují obživu?

Ale co, v zemi, kde, jak se říkalo, je vrátnej důležitější než ředitel a uklízečka s hadrem péruje i doktory (Básníci…), by to nemělo překvapovat.

09.01.2012 20:27:29 #45 

HonzA_ muž

Přidám jednu pozitivní informaci to tohoto jinak vcelku negativního vlákna.

Na letošní sezónu na Zadově zrušili placené parkování a tak je to teď zdarma – viz http://www.lazadov.cz/la/fr.asp?….

To je veskrze dobrá zpráva – protože i na dopolední lyžování se platilo celodenní parkování a ten, kdo by zůstával ještě na večerní, znovu doplatil.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

06.11.2012 12:52:45 #46 

panKnedl

parkovné na mísečkách opět zdarma, ale zatím žádné info o skibusu :/

http://byznys.lidovky.cz/…e-penize.asp?…

06.11.2012 19:04:30 #47 

ivan

>> #46, panKnedl, 06. 11. 2012 12:52:45

Zato z (ubohého) webu Skipec.com se to jeví tak, že placené parkování je tam zpátky.

Kirnig & Co. sice na naše podmínky odvedli v Jánkách dobrou práci, ale s novým skiregionem – jestli dostanou šanci předvést se tam ve větším – je ještě čeká rachota. Bude zajímavé sledovat, jak se chlapci předvedou. Zatím s tiskovou zprávou (http://www.skipec.com/…012_2013.pdf )se jim to moc nepovedlo. Ale berme to tolerantně, důležitější než písmenka jsou činy a realita na kopci.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy