Domů Diskuze Francie Risoul v půlce března? Pořád super

Risoul v půlce března? Pořád super

19.03.2012 22:39:12 #1 

PUXtravel

Středisko Risoul – Vars je krásné středisko v jižní části francouzských alp, které dlouhodobě patří mezi absolutně nejoblíbenější mezi tuzemskými sněhomily. Osobně jsem se do tohoto střediska vydal již na svůj jubilejní 10. výlet a musím říct, že jsem se zase těšil. Středisko nabízí spoustu sjezdovek, kde si každý přijde na své. Já mám osobně raději část Risoulu s perfektními sjezdovkami Valon Bleu a Liévre. V týdnu po našem návratu má začít sněžit, takže by se mohli otevřít nekonečné freeride zony, které my jsme bohužel neměli přístupné.

Napsal: Honza Kotaška

Sice teplo, ale sněhu dost
Sněhové podmínky jsou i přes vysoké teploty docela fajn. Po ránu zmrzlý sníh přes poledne rozměkne a poledne je i doba kdy jsou svahy nejpříjemnější. Některé, převážně jižní sjezdovky mají po obědě sníh mokrý, ale stále to vypadá, že se sezona protáhne ještě do konce dubna. Trochu horší situace je na přejezdech, kde sněhu ubývá poměrně rychle, ale jelikož se o všechny svahy pečlivě starají, tak věřím, že i zde nenastane žádný problém. Jinak je přejezd z Risoulu do Varsu velice jednoduchý, ale pokud se člověk pořádně nerozjede, tak musí kousíček dojít pěšky.

Lanovky stále OK a množství lidí jakbysmet
Všechny lanovky na sebe velice elegantně navazují, takže se dá velice dobře pohybovat mezi oběma středisky. Lanovky jsou ve středisku moderní a rychlé. V Risoulu je i jedna 8 sedačka přímo z vesničky, která ani v Alpách nebývá tak běžná.
Co se týče počtu účastníků provozu na svazích, tak si na nic nemůžeme stěžovat. Jediné fronty se tvoří přes poledne v restauracích na svahu, ale to se při tomto počasí nemůžeme divit.

Párty na svahu
V Risoulu se nachází spousta restaurací na svahu i aprés-ski barů pod nimi. Asi nejoblíbenější jsou určitě Anapurna a Yeti, kde každé odpoledne probíhá velmi živé „aprés“ plné hudby a zábavy.

AKTUÁLNÍ Plus lyžařského areálu:

• Super krásné počasí, které má vydržet celý týden
  • 3 snowparky které jsou denně udržované

AKTUÁLNÍ Minus lyžařského areálu:

• některé sjezdovky mají po obědě těžší sníh
  • možná až příliš horko přes poledne

Z prosluněného Risoulu zdraví

za celý PUXteam Honza Kotaška

Lyžařské zájezdy napříč Evropou

21.03.2012 19:22:51 #2 

rADEk

prosim zaplatte si normalni reklamu a nezasirejte diskuzi takovejma blbostma

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

21.03.2012 21:26:40 #3 

TomáS muž

>> #1, PUXtravel, 19. 03. 2012 22:39:12

Jak to myslite s tim tezsim snehem? Jako ze vic vazi nez u nas?

22.03.2012 07:03:11 #4 

Kvasa muž

Nazdar.když nás tak lákáš tak nám nabídní aspon nějakou 50% slevu,nebo jdi do háje!!!!

Kdo nepadá jezdí pod své možnostti!!!

22.03.2012 07:27:06 #5 

PetrAT muž

>> #3, TomáS, 21. 03. 2012 21:26:40
Známí se vrátili o víkendu z FR. Lyžovali v Puy a Montgenevre . Tedy hlavně v 1600– 2000 mnm
Ráno zmrzlé.
Po obedě kaše, které kroutila kolena
Pod 1500 mnm odpoledne sníh doslova tekl
Navíc letos velký nedostatek sněhu. Některé svahy nebyly sjízdné, na sjezdovkách fleky bez sněhu a kamínky
Ale počasí super krásné a teplo
Vzhledem k tomu, že oni to brali jako rekreaci, tak byli spokojeni. Ale kdo si chtěl zalyžovat, tak asi musel být zklamaný

22.03.2012 07:35:11 #6 

mr_tom muž

Ja jsem furt nepochopil proc se tahnout 18 hodin tak daleko. Vzdyt ta italie je hezci!

22.03.2012 09:23:31 #7 

fricino

… a rakousko lepší

22.03.2012 09:52:32 #8 

PetrAT muž

Myslím si, že pro spoustu rekreačních lyžařů jsou minimálně dva důvody proč jet tak daleko
1. cena, já byl loni v Puy za 7tkč a v ceně bylo ubytko, skipas a doprava léhátkovým busem
2. bydlení na svahu, vylezli jsme z baráku rovnou na pistu
A pak jsou ty zápory, proč bych tam asi znova nejel a ty zatím převyšují klady, bohužel

22.03.2012 10:08:46 #9 

Mýval muž

>> #8, PetrAT, 22. 03. 2012 09:52:32

V Puy jsem byl 2× na jare (kdyz byly deti maly), tehdy to melo smysl. Dnes uz bych tam asi nejel.
Ale na Francii nedam dopustit, snazim se jezdit hlavne mimo sjezdovky a na to tam jsou podminky velmi dobre. V breznu uz to s prasanem sice neni zadna slava, ale i tak jsme se v poslednich letech vzdycky pekne svezli (Valmorel, Risoul, Les Sybelles).
Samozrejme konec ledna v Tignes nebo Trech udolich je jeste mnohem lepsi.;-)

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)

26.03.2012 17:57:04 #10 

maryys muž

>> #6, mr_tom, 22. 03. 2012 07:35:11

to že se ti líbí víc v Itálii nebo jinde je trochu jedno. Vrátil jsem se z La Rosiere, všechny sjezdovky otevřeny,minimum lidí, na začátku týdne napadl prašan. I odpoledne jsme našli v pohodě manžestr. Jen pozde odpoledne byla hlavní sjezdovka do střediska mokřejší- to samý bylo v La Plagne a Les Arcs. Těžko najdeš tohle v tuhle dobu v Italii. A takovy počasí těžko v Rakousku.

26.03.2012 18:40:36 #11 

mr_tom muž

>> #10, maryys, 26. 03. 2012 17:57:04

Tim chces rict ze tam sviti jiny slunicko nez v rakousku? Jasno je ted vsude a pod 2000m.n.m je proste vsude teplo. Lidi je jinak nez v hlavni sezone a ceny jidla a piti jsou v rakousku/italii levnejsi, takze zbyva jenom cesta a ta je tak 2× delsi?

Jestli se ti tam libi tak je to supr, kazdy jsme jinej a hlavne vsichni lyzujem! Takze neni duvod si tu premerovat pindiky…:-)

Ja osobne nepojedu do francie driv nez prozkoumam italii/rakousko nebo nebude nejaky paradni letecky spojeni srovnatelny s cenou cesty autem. Bus jsem zavrhnul uz davno…

27.03.2012 14:29:29 #12 

korsičan muž

>> #11, mr_tom, 26. 03. 2012 18:40:36 Tak to si piš, že v Rakousku svítí jiné sluníčko, než v Itálii. Nadmořská výška 2000m.n.m. neznamená, že je všude stejné teplo. Dost podstatná je v této teplotě zeměpisná šířka a ta je v Itálii i o pár stovek Km jinde, než v Rakousku.

Tudíž je díky této zeměpisné šířce v Itálii daleko tepleji, než třeba v Rakousku, Švýcarsku, Německu a Savojských Alpách. A nejen teplota, ale i „síla“ slunce je úplně jinde. Čím jižněji, tím víc slunce i při stejné teplotě a stejné nadmořské výšce „pálí“.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

05.04.2012 16:11:38 #13 

wito muž

Les 2 Alpes v polovině března nemělo chybu. Nahoře prašan, dole firn. A La Grave po ruce. Skol

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy